Likvidacija kod Omiša: Policija pronašla odbačeni motocikl?!

Nedugo nakon ubojstva koji je šokirao Dalmaciju, kod Šestanovca je pronađen motor za kojeg se pretpostavlja da je vozio ubojica te je munjevito na obavijesni razgovor priveden N. P., vlasnik motocikla.

Kako javlja 24sata, ubijeni je gotovo dva sata prije likvidacije proveo u središtu Omiša, u poznatom kafiću, veći dio vremena je proveo razgovarajući mobitelom, govore nam očevici. Izašao je iz kafića oko 13.30 sati te je još neko vrijeme proveo u Volkswagen Polu, da bi potom došla djevojka noseći hranu iz obližnjeg fast fooda. Potom su krenuli prema Brzetu, gdje se dogodio zločin. Policijska ekipa za očevide je na terenu, a osim dokaznog materijala na mjestu likvidacije istražitelji su posjetili kafić u Omišu te bi uskoro trebali doći u posjed snimki nadzornih kamera. 

Također će tražiti ispis poziva mobitela. Pokušavaju utvrditi je li ubijeni možda dogovorio sastanak s poznanikom kraj skretanja za Brzet, na mjestu gdje se inače rijetko zastaje, ne znajući da je zapravo u pitanju klopka. Također istražuju varijantu po kojoj je muškarca – ili njegovu djevojku, s kojom je bio odnedavno, nakon dugogodišnje veze – ubojica pratio…

Djevojka koja se nalazila na mjestu suvozača je nakon pucnjave bila u stanju teškog šoka te će joj biti pružena liječnička pomoć, u pitanju je ključna svjedokinja strašnog zločina. Ubijeni muškarac je rodom iz Piska, tamo je vodio kafić uz more koji je prije četiri godine zapaljen. Objekt, odnosno ugostiteljski obrt na koji se vodio, bio je predmet nerazjašnjenih imovinsko-pravnih odnosa, no taj incident, čini se, nema veze s likvidacijom K. F., koji inače nije bio poznat policiji ni po kakvim teškim nedjelima, drogi ili organiziranom kriminalu.

Mještani koji su poznavali ubijenoga kažu da je uglavnom bio “OK“ momak, tek da je znao biti “nezgodan” kad popije, što ga je u kombinaciji s izrazitom fizičkom snagom činilo osobom za izbjegavanje u tim trenucima. Jedan od mještana je prepričao zgodu kad je “oduzeo” službeno naoružanje policajcima koji su stigli na intervenciju pa je kasnije njihov šef dolazio moliti ga da im ga vrati… Vjerojatno je sve to znao i ubojica, tako da je likvidacija obavljena munjevito i precizno, bez ikakve mogućnosti da se 38-godišnjak obrani ili spasi, piše 24sata.

POSLJEDNJE DODANO: