Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5bd9b40d0e4938721e8b45ae/80

Miro Bulj o "eliti ortaka": "Sramite se! Pokopali ste državu krvlju stvorenu!"

Posebno je oštro zastupnik Bulj govorio o predstavljanju knjige Martine Dalić
Zanimljivo je bilo jučer u Hrvatskom saboru. U nekoliko rasprava najzanimljiviji osvrt bio je MOST-ova zastupnika Mira Bulja koji se osvrnuo na predstavljanje knjige Martine Dalić u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici te politici koja se kroz mnoge godine dodvorala samo Agrokoru i Ivici Todoriću.

Govor donosimo u cijelosti....

"Elita ortaka na području Hrvatske..."

Posebno je oštro zastupnik Bulj govorio o predstavljanju knjige Martine Dalić:"Mi jučer na prezentaciji gledamo elitu ortaka na području Hrvatske, a u glavnoj ulozi guvernera Vujčića kojega ste ovdje izabrali na brzinu, ujutro na dan utakmice Hrvatska-Engleska i usprkos tome što sam vam rekao: "Ne tog čovjeka birati!"

Prošle sam godine na Državnom odvjetništvu digao kaznenu prijavu jer je Vijeće za financijsku stabilnost 10 milijardi kuna mjenica bez kupokrića dopustilo da koristi Ivica Todorić i Agrokor što je direktan udar na financijsku stabilnost Republike Hrvatske i njezine temelje.Sada je Vujčić glavni promotor ortakluka i borbe protiv ljudi koji su doveli do toga sustava da u jednom čovjeku bude cijeli sustav ovisan - ovisan o Todoriću kojeg nisu smjeli spomenuti.

I Martina Dalić kada je bila ministrica financija nije ga smjela spomenuti. Tko ga je smio spomenuti u negativnom smislu? Nitko, svi su se naslikavali s njim, dolazili u njegove dvore, podrume, Agrolagunu... Taj sustav je bio nakaradan i svi ste se dodvaravali tim ljudima.

Što je poduzelo Državno odvjetništvo s promotorima. Pa Vujčić je ponovno izabran, a uskoro očekujemo da će i Martina Dalić biti izabrana u HNB jer to je takav ortakluk da većeg ne postoji.", naglasio je Bulj.
Zašto ministar Marić ne čuje vapaj radnika tvrtki koje propadaju, a čuje vapaj Ivice Todorića?

"Mi nikako da uđemo u uzroke, u bit, a problem je ministru Mariću radnicima Dalmatinke oprostiti u korist njihovih plaća, problem je to bilo učiniti radnicima Dalmacija Vina, ali zato nije problem Ivici Todoriću! Nije problem Ivici Todoriću, ali je radnicima Kamenskog, Dalmatinke, Kaštelanskih Plastenika njihov krvavo zarađeni novac.Državom je upravljao Ivica Todorić! U svim vladama! Poljoprivreda je bila usmjerena Todoriću, financije su bile usmjerene Todoriću.

I vi ste promovirali tog čovjeka, dozvolili ste mu da opstane i da promovira borbu protiv ortakluka. Nema većeg ortaka od Vujčića, ja koji imam srednju školu, deset milijardi kuna, ja sam morao dignuti kaznenu prijavu. Vi ste ga reizabrali!

Bulj prozvao Kuščevića kako je namjerno rušio referendum i ostavio građane bez njihovih prava...

"Pokopali ste državu krvlju stvorenu, vi ste je doveli u tu situaciju, sramite se. Deset milijardi kuna bez pokrića mjenica, i nitko ni riječ, ni jedna vlada! Sabor bi trebao biti centar moći i Saboru bi Vujčić trebao položiti račune! Gospodo vladari, vaši šefovi su bili jučer na prezentaciji, biseri ortaštva hrvatskog od Škegre nadalje.

To su ključne poluge koje su omogućile da dovedemo hrvatsko gospodarstvo u kolaps i dozvolili ste da takav čovjek bude guverner. Novac koji je otišao Todoriću, trebao je otići seljacima, za OPG-ove!", zaključio je svoj govor Miro Bulj.
hr Wed Oct 31 2018 14:54:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5cb47a3b29111cec4a8b457b/80
Foto: Pixabay/Ilustracija

„Dani tehničke ispravnosti motocikala 2019“: Provjerite ispravnost motocikla do subote

Podsjećamo da se od danas do subote, 27. travnja, u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske provodi preventivno-sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2019“
Akcija se provodi u organizaciji Centra za vozila Hrvatske, a u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Ministarstvom unutarnjih poslova.

Kako je već ranije najavljeno, akcija uključuje pružanje savjetodavne i tehničke pomoći od strane stručnog osoblja stanica za tehnički pregled vozila, a ima za cilj poticanje vozača na sigurno sudjelovanje u prometu, korištenjem tehnički ispravnih vozila.

Akciji mogu pristupiti isključivo vozila L kategorije (mopedi, motocikli, laki četverocikli, četverocikli, mopedi i motocikli s bočnom prikolicom, te tricikli). Pregled vozila obavlja se besplatno, za sve vlasnike ove kategorije vozila i vozače koji se izvanredno pojave na pregledu kako bi se njihovo vozilo pregledalo i utvrdila tehnička ispravnost ili neispravnost.

Ovaj pregled ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojem podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije (u tim slučajevima se tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknade).
hr Tue Apr 23 2019 11:04:50 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5cbec3ec29111c12588b457b/80
Foto: Facebook "Navijači Hajduka Ruda"

Oni su ponos Rude: Josip i Mateo spasili su djevojčicu od utapanja

Herojski čin dječaka Matea i hrabrog Josipa oduševio je cijelu Cetinsku krajinu...

Uskrsni je ponedjeljak u Rudi, naselju pokraj Otoka dalmatinskog, ostao u sjeni herojskog djela mještanina Josipa Crljena. 

Naime, prava drama događala se tog ponedjeljka u Rudi, kroz koju teče istoimena rijeka, na predjelu Gaz oko 18:30 sati. Ništa nije slutilo na to da se poslijepodnevni obiteljski provod za malo ne pretvori u pravu tragediju. Heroji, koji su učinili da to ne bude tako, su dječak Mateo i Josip.

Upravo je Mateo Tadić naslutio da nešto nije u redu, brzo je shvatio kako se 13-ogodišnja djevojčica utapa u hladnoj i nabujaloj rudi, dotrčao 50-tak metara do starijih osoba i prepričao prizor koji je vidio. Beskompromisno tada nastupa Josip Crljen Jack. Ivica je dotrčao do rijeke, skočio u nju i izvukao nesretnu djevojčicu na sigurno.

- Sve se dogodilo vrlo brzo. Mateo je dotrčao do nas, u restoran u blizini gdje smo slavili krštenje djeteta od moga kuma. Rekao nam je da se u rijeci utapa djevojčica i odmah smo potrčali prema tamo. Čim smo došli i vidjeli djevojčicu koja je bila malo iznad, malo ispod površine nisam dvojio niti sekunde i odmah sam, u odjeći, skočio u rijeku kako bi je izvukao. Iskreno, nisam svjestan kako sam uspio s obzirom da je voda bila zelena pa sam u jednom trenutku izgubio uopće gdje je djevojčica. Srećom, uz Božju pomoć i snagu, uspio sam je nekako uhvatiti za kosu i izvući na sigurno uz pomoć drugih koji su priskočili.
Cijelo jutro imam mnogo poziva, ali jednostavno ne mogu odgovoriti jer mi je, kada sam skočio, i mobitel ostao u džepu pa je "otkazao poslušnost". Glavno da je djevojčica dobro, vidio sam je i poslije i sve je u redu - rekao je Josip za DalmacijaNews.

Vijest je prvu objavila Facebook stranica "Navijači Hajduka Ruda" jer su i Mateo i Josip strastveni ljubitelji splitske bile boje, a objavu je odmah zasuo veliki broj komentara podrške i zahvale na činu hrabre dvojice.

Zna Josip, kaže nam, kako se na tom predjelu teško boriti s virovima:
- Iako je tu bilo i do 150 ljudi nitko se nije usudio skočiti jer su struje tu jako nezgodne. Doslovce, što se ti više boriš to te voda više privlači. Spojilo se tu puno čimbenika. Bile su tu i dvije doktorice pa su odmah priskočile i dale umjetno disanje djevojčici koja je već problijedila. Još jedanput ponavaljam, hvala Bogu da je sve završilo kako treba - zaključuje hrabri Josip Crljen.

Herojsko djelo dvojice mještana Rude dobiva još više na težini činjenicom kako je upravo na tom dijelu već ranije bilo sličnih intervencija, a jedna je, 2007. godine, završila nesretno kada je, usprkos brzoj reakciji sinjske hitne pomoći, maleni trogodišnji dječak preminuo. 

hr Tue Apr 23 2019 10:26:20 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5cbec3ec29111c12588b457b/80
Foto: Facebook "Navijači Hajduka Ruda"

Oni su ponos Rude: Ivica i Mateo spasili su djevojčicu od utapanja

Herojski čin dječaka Matea i hrabrog Ivice oduševio je cijelu Cetinsku krajinu...

Uskrsni je ponedjeljak u Rudi, naselju pokraj Otoka dalmatinskog, ostao u sjeni herojskog djela mještanina Ivice Crljena. 

Naime, prava drama događala se tog ponedjeljka u Rudi, kroz koju teče istoimena rijeka, na predjelu Gaz oko 18:30 sati. Ništa nije slutilo na to da se poslijepodnevni obiteljski provod za malo ne pretvori u pravu tragediju. Heroji, koji su učinili da to ne bude tako, su dječak Mateo i Ivica.

Upravo je Mateo Tadić naslutio da nešto nije u redu, brzo je shvatio kako se 13-ogodišnja djevojčica utapa u hladnoj i nabujaloj rudi, dotrčao 50-tak metara do starijih osoba i prepričao prizor koji je vidio. Beskompromisno tada nastupa Ivica Crljen Jack. Ivica je dotrčao do rijeke, skočio u nju i izvukao nesretnu djevojčicu na sigurno.

- Sve se dogodilo vrlo brzo. Mateo je dotrčao do nas, u restoran u blizini gdje smo slavili krštenje djeteta od moga kuma. Rekao nam je da se u rijeci utapa djevojčica i odmah smo potrčali prema tamo. Čim smo došli i vidjeli djevojčicu koja je bila malo iznad, malo ispod površine nisam dvojio niti sekunde i odmah sam, u odjeći, skočio u rijeku kako bi je izvukao. Iskreno, nisam svjestan kako sam uspio s obzirom da je voda bili zelena pa sam u jednom trenutku izgubio uopće gdje je djevojčica. Srećom, uz Božju pomoć i snagu, uspio sam je nekako uhvatiti za kosu i izvući na sigurno uz pomoć drugih koji su priskočili.
Cijelo jutro imam mnogo poziva, ali jednostavno ne mogu odgovoriti jer mi je, kada sam skočio, i mobitel ostao u džepu pa je "otkazao poslušnost". Glavno da je djevojčica dobro, vidio sam je i poslije i hvala Bogu da je sve prošlo kako treba - rekao je Ivica za DalmacijaNews.

Vijest je prvu objavila Facebook stranica "Navijači Hajduka Ruda" jer su i Mateo i Ivica strastveni ljubitelji splitske bile boje, a objavu je odmah zasuo veliki broj komentara podrške i zahvale na činu hrabre dvojice.

Zna Ivica, kaže nam, kako se na tom predjelu teško boriti s virovima:
- Iako je tu bilo i do 150 ljudi nitko se nije usudio skočiti jer su struje tu jako nezgodne. Doslovce, što se ti više boriš to te voda više privlači. Spojilo se tu puno čimbenika. Bile su tu i dvije doktorice pa su odmah priskočile i dale umjetno disanje djevojčici koja je već problijedila. Još jedanput ponavaljam, hvala Bogu da je sve završilo kako treba - zaključuje hrabri Ivica Crljen.

Herojsko djelo dvojice mještana Rude dobiva još više na težini činjenicom kako je upravo na tom dijelu već ranije bilo sličnih intervencija, a jedna je, 2007. godine, završila nesretno kada je, usprkos brzoj reakciji sinjske hitne pomoći, maleni trogodišnji dječak preminuo. 

hr Tue Apr 23 2019 10:25:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5cb891bd29111cce4f8b45a1/80
Foto: Grad Split

Došao nakratko iz Los Angelesa pa odlučio ostati u Splitu

'Volim život na obali i svugdje mi je lijepo, no moram priznati da nitko ne voli svoje more kao što to vole Dalmatinci'

Kako ga od milja zovu, Balki, rođen je u Indiji no vrlo je rano otišao studirati i raditi u L.A. Tamo je radio u IT sektoru u firmi koja se bavi video igricama, a radio je kao Games User Experience Researcher i Technical Analyst. Unatoč dobrom poslu u L.A.-u, prije 4 godine odlučio je napraviti veliki zaokret u svom životu i doći u Split. Plan je bio ostati u Splitu kraće vrijeme i onda se vratiti u Ameriku.

Dok je radio u L.A.- u otvorila mu se prilika da radi u podružnici u Splitu tadašnje tvrtke iz L.A. Želio je iskoristiti tu priliku i vidjeti kako je živjeti negdje u Europi. Za Split se odlučio nakon što je pogledao slike grada i obavio nekoliko video poziva s tamošnjim zaposlenicima. Svidjeli su mu se ljudi s kojima je razgovarao i odlučio Splitu dati priliku.

- Moram priznati, prvi razlog dolaska u Split bili su više logistički, jednostavnije mi je bilo dobiti radnu dozvolu u Hrvatskoj", ispričao je Balki za Novi list

No, vrlo brzo je prihvatio način života u Hrvatskoj. Sviđa mu se kako ljudi ovdje žive i kako je tu život puno ugodniji nego u L.A.-u. Osim toga, u Splitu je pronašao i novi posao i zaposlio se u međunarodnoj IT tvrtki Typeqast zbog koje sada ima još više razloga ostati. Sretan je što može raditi s klijentima iz cijelog svijeta i s talentiranim kolegama.

- Iako je L.A. grad pun zabave, Split ima ono nešto što te zove da ostaneš tako da mi je postalo sve teže razmišljati o povratku u L.A.", priznao je.

Ovaj uspješan 30-godišnjak oduvijek je živio na obali od Chennaija u kojem se rodio preko L.A. pa do Splita gdje danas živi, piše vijesti.hr

- Volim život na obali i svugdje mi je lijepo, no moram priznati da nitko ne voli svoju obalu i more kao što to vole Dalmatinci. Svaki dan me oduševi ljepota hrvatske obale.“

hr Tue Apr 23 2019 09:03:39 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .