Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5f4a6789daf72d2a7e8b45c2/80

Naš novinar svjedočio je nemilom događaju u Plodinama na Poljudu: Djelatnici i kupci bez maski izvrijeđali su ženu s maskom

'Heroina s maskom', baš smo je tako nazvali jer je na malom primjeru pokazala svu žalost i bijedu zaštitnih maski i svih donesenih mjera u našoj županiji.
Zaštitne maske već duže su vrijeme preporučena svakodnevica. Ipak, velike brojke koronavirusa u Splitsko-dalmatinskoj županiji i nove donesene mjere lokalnog Stožera ovu su zaštitu stavili pod rubriku 'obvezno'. I sve bi baš zvučalo tako dobro i idilično na papiru da se i u realnosti primjenjuje obveza nošenja zaštitnih maski.

Naš novinar svjedočio je jednom poražavajućem slučaju u trgovini Plodina na Poljudu. Nekoliko djelatnica ondje nije nosilo zaštitnu masku, a očitom trendu priključila se i jedna žena. Bez maske je, na voćnom djelu, svaku odabranu voćku opipavala i mirisala. Jedna ženska osoba, među velikim brojem kupaca, odvažila se i kazala ženi kako bi trebala imati masku.

Uslijedila je žestoka rasprava.

- Ja sam došla ovdje samo minutu, pravdala se žena bez maske dok je druga, u skladu s propisanim mjerama, kazala kako se ne osjeća sigurnom.

I nije to bilo sve. Malo dalje, na mjestu gdje se kupuju suhomesnati i sirni proizvodi, te kruh i pecivo stigla je žena bez maske. Ondje ju je dočekala djelatnica s kojom je ugodno razgovarala, a kad je ženska osoba s maskom i željom da upozorava druge, koju smo u stopu pratili, htjela upozoriti na kršenje propisa još jednom, uzela je i svoj mobitel.

Djelatnica je poprilično drsko skinula masku i kazala.
- Evo, i ja sam se sada skinula.

Žena je zabilježila trenutak razgovora bez maski dok je verbalno doživljavala pravo 'drvlje i kamenje' od spomenute dvije žene. Štoviše, djelatnica se uhvatila za mobitel kako bi, kaže, pozvala policiju jer je žena ne smije slikavati.

- Ovo neće nigdje biti objavljeno, samo će biti dostavljeno vašem šefu, odgovorila joj je.

'Uzorna' gospođa objasnila im je kako je za fizičku osobu kazna 5 tisuća kuna zbog kršenja mjera, a kako se za pravne osobe može povisiti i do 50 tisuća kuna.

U međuvremenu se prodavačica povukla, a žena je potražila šeficu trgovine koja je tražila sve moguće načine kako bi joj se ispričala za sve propuste djelatnica. 

- Ovdje više neću kročiti do kraja života, završila je svoju neugodnu avanturu naša 'heroina s maskom'.

'Heroina s maskom', baš smo je tako nazvali jer je na malom primjeru pokazala svu žalost i bijedu zaštitnih maski i svih donesenih mjera u našoj županiji.

Donesene mjere Splitsko-dalmatinskog stožera nemoguće je nadgledati u tolikoj mjeri koliko seže ne odgovornost ljudi i pojedinaca koji u cijeloj kriznoj situaciji dodatno otežavaju svojim suludim pokušajima inata. 

I dok se i često mogu vidjeti pripadnici Civilne zaštite po zatvorenim prostorima, jedino Državni inspektorat može napisati kaznu tim kršiteljima. Iako, kako kažu u lokalnom Stožeru, nije u prvom planu kažnjavati ljude, sve je očitije kako će se tek takvim oštrim potezima moći spriječiti prave nepodopštine koje na kraju mogu rezultirati samo korona katastrofom.
hr Sat Aug 29 2020 16:34:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5f6fa487daf72d22a88b45ce/80

VIDEO UBOD S HVARA Obitelj je normalno šetala obalom dok ih nije odnio val

Priroda je ponovno dokazala svoju veličinu i moć.
Subota je nalikovala jednom od dana veljače. Prevrtljivo vrijeme, izmjena sunčanih i oblačnih razdoblja te grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom vidjelo se u razmaku od nekoliko sati.
Priroda je ponovno dokazala svoju veličinu i moć pa je prouzrokovala brojne probleme na kopnu, a posebice na moru jer je jak vjetar 'privezao' i brojne linije pomorskog prometa.

Ranije smo izvještavali kako je s nevremenom pala i temperatura, negdje i u dvoznamenkastim vrijednostima, a česte su pojave bile i pijavice na moru.

Zanimljiv video ubod poslao nam je naš čitatelj s otoka Hvara. Ispod poznate vile Kovač, gdje odsjedaju i predsjednici, šetala je jedna obitelj kada je, uslijed nevremena, naišao val i u potpunosti ih prekrio.hr Sat Sep 26 2020 22:34:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/583972851eea8fdbf28b45fb/80
Foto: Facebook

Ostojić nakon izbornog fijaska: "Hvala svima, drugarstvo nema cijene!"

U Splitu, Kolar je doslovno pomeo Ranka Ostojića koji je dobio tek 61 glas

SDP-ovci danas biraju novo vodstvo. Sve je veća vjerojatnost da će biti drugog kruga u kojeg ulaze Peđa Grbin i Željko Kolar. 

U Splitu, Kolar je doslovno pomeo Ranka Ostojića koji je dobio tek 61 glas. 

Nakon ovog izbornog fijaska, Ostojić se oglasio putem Facebook-a. 

- Gospodo moja draga, Vi ča gledate na me svisoka, Priznajen da crjeno pišen, I ne samo to gospodo, Vengo otkako za sebe znan, Ja van i crjeno dišen, I samo san jedan, Obišni mali čovik, Ča u vene nima plava zrnca, Jerbo je crjena i moja, Od roditeja dana krivca! 

Hvala svima, drugarstvo nema cijene! - napisao je.

hr Sat Sep 26 2020 21:22:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e58b52329111ce4568b45fe/80

Obilna kiša, tuča, pijavice i nevere obilježit će nedjelju, kasni subotnji sati donijeli prve pahulje na Dinari

Lokalno će na Jadranu biti obilnije kiše u nedjelju, bit će i tuče, pijavica na moru i nevera.

Dok se jedna ciklona premještala preko Jadrana, prognostičke karte već su nagovještavale novu. Pogoršanje u svim krajevima će doći u nedjelju, a uoči nedjelje, u kasnim satima subote, na najvišim vrhovima Dinare pao je snijeg. 

Već smo javljali kako su prve pahulje na Biokovu zabilježene oko podneva, a točnim su se pokazale i najave kako će baš u noći sa subote na nedjelju doći do novog iznenađenja. Kako drugačije nazvati promjenu vremena koja je u nekoliko dana, laički rečeno, stanovništvo 'izvukla' iz kratkih rukava i 'obukla' u debele jakne.

Lokalno će na Jadranu biti obilnije kiše u nedjelju, bit će i tuče, pijavica na moru i nevera.

Duž obale zapuhat će vrlo jako jugo, a nastavak promjenjivih epizoda dolazi već na početku novog tjedna.hr Sat Sep 26 2020 21:14:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/59082086b473984e688b4633/80
Foto: CROPIX

SDP bira vodstvo: U Splitu Ostojić doživio fijasko, najviše glasova dobio Željko Kolar

Osim novog predsjednika, SDP-ovci biraju i 17 članova predsjedništva i 103 člana glavnog odbora

SDP-ovci su danas do 19 sati birali nasljednicu ili nasljednika Davora Bernardića. Osim novog predsjednika, biraju i 17 članova predsjedništva i 103 člana glavnog odbora.

Prema neslužbenim rezultatima, u Splitu je Ranko Ostojić doživio fijasko sa 61 glasom, a SDP u Gradu pod Marjanom je inače njegova matična organizacija. Naime, tu je pobijedio Željko Kolar, krapinsko-zagorski župan, s 258 glasova!

Siniša Hajdaš Dončić rekao je za 24sata kako smatra da se predsjednik stranke neće odabrati večeras, već da će u drugi krug ići Peđa Grbin i Željko Kolar. 

- Kolega Grbin, prema prvim podacima koje imamo, vodi u svim velikim gradovima osim u Splitu. A u drugima vode kolega Ranko ili kolega Kolar, ali mislim da Kolar ima veće šanse za drugi krug - poručio je Hajdaš Dončić. 


hr Sat Sep 26 2020 20:36:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .