HNS kreće u obnovu prvoligaških terena, za pomoć se nije javio Hajduk

Kada je dolazio na mjesto predsjednika HNS-a Davor Šuker je poručio kako će se zalagati za obnovu prvoligaških terena. Čini se kako bi predizborna ideja trebala ugledati „svjetlo dana“, a to možda već i na ljeto…

Svima je u dobrom sjećanju mnoga kaljuža zbog koje su klubovi Prve lige nebrojeno puta zaglibili proteklih sezona, a utakmice dobivale nove termine. Takva situacija trebala bi biti prošlost. 

Davor Šuker nije odustao od svojih predizbornih obećanja pa se ovih dana ponovno aktualizirala priča oko obnove prvoligaških stadiona. „Zazelenjeli“ bi tako travnjaci već ovoga ljeta, ali tek pojedini. Nova trava tako će zamirisati u Zaprešiću, Vinkovcima, Koprivnici, Puli, Kranjčevićevoj te na Maksimiru.

Svaki travnjak tako će dobiti novi hibridni travnjak – mješavinom prave i umjetne trave s grijanjem, provest će se i drenaža te navodnjavanje stadiona, urediti okoliš, a za ovih šest stadiona cijena bi skočila do 30 milijuna kuna.

Marijan Kustić, direktor natjecanja i infrastrukture istaknuo je kako će HNS biti od velike pomoći i nakon izrade travnjaka.

– Prvu godinu dana Nogometni savez se obvezao za plaćanje održavanja novih travnjaka da bi se klubovi malo uhodali. Tada će i oni preuzeti upravljanje, odnosno gradovi koji su vlasnici samih stadiona.

Iako Rijeka odavno muku ne muči s ovim problemom, Osječani su krenuli s izradom kampa, a u planu je i novi stadion za pomoć HNS-a nije se javio splitski Hajduk. 

– Ja se nadam da će u skoroj budućnosti i ostali prvoligaši dobiti novi travnjak pa se tako nadam da će se i Hajduk tada javiti. Ovaj put nisu, ali to je čisto do njih bilo. – kazao je Marijan Kustić, direktor natjecanja i infrastrukture.

Već 13. svibnja krenut će obnova stadiona u Zaprešiću, a jako brzo, barem dio preinaka, napravit će se i u Vinkovcima pred susret Finala domaćeg Kupa između Hajduka i Dinama.

POSLJEDNJE DODANO: