Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5efadbb7daf72d53188b464c/80

HDZ-ovci posjetili Vrgorac i Makarsku, Beroš: 'Idemo putem Krstičevića! Idemo stvarati snažnu Hrvatsku!'

U obraćanju skupu, zapažen je bio govor Ante Bačića koji je istaknuo kako Vrgorac ima izniman proizvodni i poljoprivredni potencijal.

HDZ-ovi kandidati za Hrvatski sabor u X. izbornoj jedinici su predizborno popodne jučer proveli u gradu Tina Ujevića i generala Damira Krstičevića - Vrgorcu.

U obraćanju skupu, zapažen je bio govor Ante Bačića koji je istaknuo kako Vrgorac ima izniman proizvodni i poljoprivredni potencijal temeljem čega će u provedbi projekta Zagora, značajan obol dati Ujevićevom gradu i mladim Vrgorčanima. Uz Bačića, Vrgorčani su pljeskom dočekali Vilija Beroša koji im je obećao da će nastaviti graditi put Damira Krstičevića. 

- Time je Beroš osvojio Vrgorčane, no druženje je bilo vremenski ograničeno zbog svečanosti otvorenja odjela hemodijalize u Makarskoj u kojoj je prisustvovao, u pratnji ostalih kandidata, poručuju iz HDZ-a. 

Po završetku svečanosti u gradu podno Biokova je održan skup. Domaćin, makarski gradonačelnik Jure Brkan, se obratio prvi, te je u govoru istaknuo sposobnost Plenkovićeve Vlade da u vremenu korona krize sačuva radna mjesta i osigura za preko 500.000 građana prihode za trajanja 'lockdowna'.


Skupu se obratio i Ante Mihanović, ravnatelj Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije. On je naglasio da bi rezultat pandemije koronavirusa bio poražavajući u slučaju da Beroš i Plenković nisu ostvarili suradnju, te podržali proizvodnju preko 150 tona antiseptika i dezinficijensa kojeg je Mihanović zahvaljujući timu Galensko-analitičkog laboratorija, kojim upravlja, proizveo i distribuirao u ljekarne. 

Na temu koronavirusa se nadovezao i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban kazavši kako se oporbene stranke osjećaju slobodno opstruirati postignute rezultate HDZ-ove Vlade za vrijeme korona krize, govoreći da je Hrvatska nesigurna zemlja. 

Upozorio je kako time narušavaju izgrađeni turistički imidž Hrvatske što dugoročno može biti pogubno po hrvatsko gospodarstvo. Skup je zaključen obraćanjem Vilija Beroša koji je napomenuo kako nas čekaju teška vremena jer virus možda i nadalje bude tu. Ako nam se korona scenarij ponovi, Beroš ističe da će Hrvatska trebati stabilnu i snažnu Vladu, a jedina takva je Vlada Andreja Plenkovića.

- Vrgorčani i Makarani su sa zadovoljstvom upijali riječi HDZ-ovih kandidata, a osobito Vilija Beroša koji je zahvaljujući postignutim zdravstvenim uspjesima visokopozicioniran u percepciji javnosti kao stručna, snažna, te sposobna osoba kojoj je cilj političkog djelovanja unaprjeđenje zdravstvenog sustava i zdravlja hrvatskog društva, zaključuju iz HDZ-a.hr Tue Jun 30 2020 08:29:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5efef643daf72d52208b4643/80

Pojačanje u Prometu Split: Iz Njemačke stižu novi autobusi!

U Split bi trebali stići tijekom subote večeri ili ranog nedjeljnog jutra, a po obavljenoj proceduri i registraciji, bit će na raspolaganju građanima Splita.
Iz Njemačke je put Splita krenuo novi kontingent Prometovih autobusa - 10 zglobnih Citaro Mercedesa.

U Split bi trebali stići tijekom subote večeri ili ranog nedjeljnog jutra, a po obavljenoj proceduri i registraciji, bit će na raspolaganju građanima Splita.

Tijekom sljedećeg tjedna dolazi i 8 novih solo autobusa marke Iveco.

Nabava ovih 18 autobusa ostvarena je preko ITU mehanizma, a vrijedna je oko 45 milijuna kuna, od čega je bespovratnih sredstava 30 milijuna kuna.

Podsjetimo kako se u rujnu prošle godine prvi put značajno pomladila Prometova flota s 34 autobusa vrijedna oko 93 milijuna kuna, od čega je iz EU fondova sufinanciran dio od oko 64 milijuna kuna.

Ukupno 52 nova autobusa prosječnu starost Prometovog voznog parka spustili su na svega 4 godine, a njihovim nabavkom Splićanima je osigurana ugodnija vožnja gradskim ulicama.

- Građani, budite brižni prema zajedničkom vlasništvu svih nas, poručuju iz gradske uprave.
hr Fri Jul 03 2020 11:11:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ede66cd6f2ab829598b473f/80
Foto: D.N.

DOBRE VIJESTI Na području Splitsko-dalmatinske županije nema novooboljelih!

Prema podatcima, jedna osoba nalazi se na respiratoru.
Dobre vijesti danas dolaze iz Splitsko-dalmatinske županije.

Prema izvješću NZJZ – a od 142 obrađena testa na području Splitsko dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba.

253 osobe nalaze se u samoizolaciji dok su 2 osobe hospitalizirane su u KBC – u Split. Prema podatcima, jedna osoba nalazi se na respiratoru.
hr Fri Jul 03 2020 10:28:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5efee5d7daf72d21228b4577/80

Započela obnova asfalta na Vrhu Visoke, ViK mijenja cjevovod i priključke

Ukupna vrijednost ovog zahvata zamjene asfalta na Visokoj iznosit će oko 600 tisuća kuna.

Započeli su radovi na sanaciji oštećenog asfaltnog kolnika i nivelaciji šahti u ulici Vrh Visoke. Prva faza radova odvija se na dionici ispod crkve Presvetog Srca Isusovog, od križanja s Paštrićevom ulicom do ulice Nikole Šopa, u ukupnoj dužini oko 260 metara. Na ovoj dionici Vodovod i kanalizacija upravo su završili zamjenu cjevovoda, a sad nastavljaju dalje, nakon čega će Grad Split također nastaviti sa sanacijom ceste u drugoj fazi. Ukupna vrijednost ovog zahvata zamjene asfalta na Visokoj iznosit će oko 600 tisuća kuna.

A Vodovod i kanalizacija nedavno je krenuo u kompletnu rekonstrukciju vodoopskrbe u ulici Vrh Visoke. Dosad je izmijenjeno oko 200 metara glavnog cjevovoda te tridesetak priključaka. Glavni cjevovod je bio azbest-cementni, star preko 40 godina i nedostatan u profilu 100 mm, a preko njega se punio cjevovod za Ninsku, Paštrićevu i Janjevsku ulicu. Planira se odraditi još oko 150 metara cjevovoda i rekonstruirati dvadesetak priključaka. Novi cjevovod je PEHD (polietilen), profila 160 mm. Na taj način ostvarena je kvalitetnija vodoopskrbu (bolji tlak i protok) za više dijelove kvarta Visoka.

Za vrijeme sanacije kolnika postavljena je privremena prometna regulacija, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Pravilniku o prometnim znakovima. Navedena dionica zatvorena je za sav promet, osim za vozila stanara i hitnih službi.

- Molimo stanare za razumijevanje te apeliramo da svoja vozila premjeste s navedene dionice i oslobode prostor radi bržeg i sigurnijeg završetka radova, poručuju iz Grada.

hr Fri Jul 03 2020 10:01:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ef0e47ddaf72d8d0b8b4638/80
Foto: HRT

ZADARSKA ŽUPANIJA Jedan novooboljeli, zarazio se unutar granica županije

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 105 uzoraka, a u samoizolaciji je 76 osoba.
Na području Zadarske županije jedna je novozaražena osoba.

Riječ je o mlađem muškarcu koji se zarazio unutar granica Zadarske županije i utvrđuje mu se kretanje.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 105 uzoraka, a u samoizolaciji je 76 osoba. Smanjeni broj osoba u samoizolaciji vezan je uz ukidanje mjera samoizolacije za državljane Srbije, BIH i Makedonije.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske izvršili su 16 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom nisu evidentirana kršenja mjere.
hr Fri Jul 03 2020 08:55:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .