Osvanuo novi “štekat” na Rivi: “Nepot’s rurban deluxe caffee”

U Splitu je osvanuo još jedan sunčan dan. Rivom još uvijek šetaju turisti, a kafići su puni što domaćih, što stranih ljudi. Kako bilo, danas je još jedan novi štekat otvorio svoja vrata točno u podne, a ime mu je “Nepot’s rurban deluxe caffe”.

Članovi Facebook grupe “Dnevna doza splitskog nereda” već odavno ukazuju na sve propuste koji se događaju u Splitu, pa su tako na zanimljiv način odlučili dočarati problem ilegalnih štekata u gradu pod Marjanom. Nekoliko stolova napunili su svi oni koji sudjeluju i podržavaju ih u akciji, a svatko je mogao donijeti piće sa sobom i podijeliti s drugima. Bilo je tu i domaćeg grožđa i jaja, a postavljen je i simpatičan crveni tepih s bijelim točkicama.

Jedan od članova, Bojan Ivošević objasnio je simboliku imena kafića. “Nepot’s” je skraćeno od nepotizam koji kako kaže je prisutan u Splitu. “Rurban” je umjesto “urban”, a deluxe objašnjava potpunu uslugu koja se može dobiti u kafiću.

– Saznali smo da cijelo ovo ljeto u Splitu rade određeni štekati koji nisu ni zatražili dozvolu, a neki su zatražili, no nisu je dobili. Kako smo shvatili da dozvola nije potrebna u gradu Splitu i da je to čista “pro forma” nego da je puno bitnije imati poslovni plan i ideju kako zaraditi, odlučili smo otvoriti štekat na ovoj lokaciji koja je idealna. 

Svaki građanin bez da plaća piće može doći kod nas donijeti svoje ili popiti s nama. 
Na pitanje hoće li ponovno još koji put otvoriti kafić ovisi o Gradu.

– Ukoliko je ovo normalno gradu i komunalnom odsjeku, ovaj naš sarkastični ilegalni štekat, onda u redu nastavit ćemo. Ako nije, nećemo se pojavljivati više, neka sankcionira one koji su ilegalni. 

Dotaknuo se štekata u Dioklecijanovoj palači koji je po brzom postupku skinut što je i pohvalno, ali postoji još slučajeva koje treba sankcionirati.

– Dok iz grada ne reagiraju, mi ćemo guštat kao i ostali, zaključio je Bojan.

POSLJEDNJE DODANO: