Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/592d22ceb9e03eb5208b456b/80
Foto: Facebook

Sve prebacili prije kraha: Iva Balent zbrinula je prijateljice

Opseg posla kroz godine je višemiijunski, a Ramljak je sad naručio sudsko vještačenje

Dok Agrokoru trebaju novi krediti za osnovno poslovanje, izvanredna uprava na čelu s Antom Ramljakom susrela se i s čudnim ugovorima koje su potpisale tvrtke u koncernu. - piše 24sata

U veljači su zaposlenice marketinga, kojima je bila nadređena kći Ivice Todorića - Iva Balent, osnovali novu tvrtku. Tvrtka Talent studio, s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, dobila je odmah 10-godišnje ugovore s tvrtkama iz sastava Agrokora. Imaju čak i fiksirane cijene po kojima će raditi tijekom tog razdoblja. Dobiti 10-godišnji ugovor za marketing je veoma neobična praksa i iz agencija koja rade sličan posao doznajemo da nitko nema priliku za tako siguran posao. Opseg posla kroz godine je višemiijunski, a Ramljak je sad naručio sudsko vještačenje.

- Izvanredna uprava Agrokora naručila je izvansudsko vještačenje zatečenih ugovora i ključnih članica koncerna iz područja marketinga. Svi ugovori koji prema tom vještačenju nisu u skladu s tržišnim praksama i uvjetima bit će ili dovedeni u tržišne okvire ili raskinuti – poručili su nam u službenom odgovoru. Talent studio su osnovale Tea Kličinović, koja je bila zadužena za dizajn svih brendova Agrokora, zatim Nina Ban, koja je bila zadužena za financije unutar marketinga, i na kraju Lucija Jukić, koja je bila zadužena za protokol i sponzorstva. Svima njima Iva Balent, koja formalno nije u vlasničkoj strukturi Talenta, je prijateljica i bivša šefica. U javnoj objavi na Facebooku jedan od dizajnera Talent studija poručio da je ona dolazila u novu tvrtku. Kaže da im je upravo Balent rekla da se ne brinu, da će biti novih ugovora i posla. Kako njega nije bilo, završio je na burzi rada.

- Likvidirali su nas jednog po jednog. Naravno, bez otpremnina - napisao je i ironično zahvalio “gđi Srculence” (ime nove tvrtke Ive Balent, koju je osnovala u svibnju). Kad je tvrtka Talent osnovana, Balent je izjavila medijima da ne napušta Agrokor. Inače, u ožujku se i nadzorni odbor slovenskog Mercatora pobunio protiv ugovora s Talent studijom. Na kraju su se Slovenci izborili za raskid ugovora, a u Hrvatskoj su još na snazi dok ne završi vještačenje. - piše 24sata

hr Tue May 30 2017 09:44:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b2951852af47fe43d8b465f/80
Foto: Screenshot

Facebook profil Alessandra Avenatija prepun negativnih komentara nakon ovrhe

“Umri u mukama”, “Monstrume”,...
Nakon što je Cesare danas odveden iz svoga doma na Pujankama i stigao u Italiju zajedno s ocem, na Facebook profilu Alessandra Avenatija pojavili su se negativni i uvredljivi komentari korisnika koji su nezadovoljnih što je Cesare prisilno napustio Hrvatsku.

Tako se na profilu mogu vidjeti komentari:

“Umri u mukama”, “Monstrume”, “smeče jedno, jesi sretan sada, Nije on životinja, on je fašistički monstrum”... 

Neki su postavljali i slike koje kruže internetom gdje se vidi kao Cesarea ugurava u auto.
hr Tue Jun 19 2018 20:55:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a01a43fb9e03e359f8b457c/80
Foto: Blog

AGROKOR: Nagodba prihvaćena, Todorić više nije vlasnik koncerna

Jednoglasnim prihvaćanjem nagodbe, pojedinačni vlasnik bit će ruski Sberbank (39,2 posto) te će se dobavljačima koncerna ostvariti stopa povrata 60 posto potraživanja, a ostalim vjerovnicima i financijskim institucijama do 20 posto
Fabris Peruško će prijedlog nagodbe dostaviti svim vjerovnicima objavom na e-oglasnoj ploči trgovačkog suda. 

Premijer Plenković izjavio je da prihvaćanje nagodbe  simbolizira opći interes hrvatske ekonomije i bolju budućnost kompanije. 

- To pokazuje da je cijeli okvir, koji su Vlada i parlamentara većina stvorili prošle godine u travnju zakonom o izvanrednoj upravi, omogućio da vjerovnici postignu dogovor u izrazito kompleksnom procesu restrukturiranja, koji je spriječio gospodarski i financijski kolaps zemlje. - izjavio je premijer.

Predsjednica Grabar Kitarović također je izrazila zadovoljstvo.

- Nakon što je izglasana nagodba o Agrokoru, želim izraziti svoje zadovoljstvo postignuto dogovorom Privremenog vjerovničkog vijeća. Drago mi je što su ovom nagodbom, kao i cijelim postupkom izvanredne uprave, spriječene moguće velike negativne posljedice na gospodaraku stabilnost Hrvatske.

Nakon što je donesena nagodba, koncern preuzimaju ruske, američke i domaće banke, a Ivica Todorić službe više nije vlasnik Agrokora. Trgovački sud još mora odobriti glasovanje vjerovnika o nagodbi. 

Ivica Todorić oglasio se na svom blogu:

“Zaključno, mogu reći da iz ove perspektive zvuči pomalo groteskno navod Vlade kako je jedan od glavnih razloga za otimanje Agrokora “očuvanje zapolenosti”, budući da se već sada broj zaposlenika smanjio za oko 5000!!”

Ovaj proces najviše liči na neprijateljsko preuzimanje i nažalost to i je, zaključio je Todorić.
hr Tue Jun 19 2018 19:29:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b2937d32af47f8a368b485c/80
Foto: Grad Split

Igor Stanišić novi je predsjednik splitskog Gradskog vijeća

Nakon što je Jure Šundov podnio neopozivu ostavku, došlo je vrijeme za novo vodstvo
Na 12. sjednici splitskog Gradskog vijeća koju je sazvao potpredsjednik vijeća, Petar Škorić (HDZ) danas je izabran 30-godišnji Igor Stanišić (HGS).

18 vijećnika je glasalo za, pet vijećnika stranke Pametno bilo je protiv dok je osam HNS-ovaca i SDP-ovaca bilo suzdržano.
hr Tue Jun 19 2018 19:05:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b292fd52af47f673e8b464b/80
Foto: D.N.

Maleni Cesare stigao u Italiju, Nina Kuluz krenula za sinom

U autu je bila i psihologinja koja govori talijanski
Kako navodi portal Jutarnjeg lista, Cesare Avenati prešao je granicu i zajedno s ocem stigao u Italiju. 

Nakon dramatičnog jutra na Pujankama, dječak je prisilno odveden, a navode kako su cijelim putem imali policijsko osiguranje. 

Cesare se putem malo smirio, a u Italiji ga očekuje cijela obitelj s očeve strane.

U međuvremenu na Facebook grupu “Spasimo malog Cesarea” prijateljica Vanda Plazonić napisala je kako majka Nina satima pokušava stupiti u kontakt s djetetom, no otac joj odbija pozive i ne odgovara na poruke.

- Ali mama ide odmah za njim u Italiju. I teta. Dječak ima obitelj koja ga neće napustiti. Makar kampirali ispred kuće, kad tad će ih ugledati i znati da su tu za njega. - piše u objavi. 
hr Tue Jun 19 2018 18:31:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .