Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5f0c4f9edaf72d7f338b456b/80
Foto: Twitter Vlade RH

Beroš: 'U ovom trenutku nemamo stav o testiranju zdravstvenih radnika'

Ministar Vili Beroš kazao je kako je s predstavnicima liječnika razgovarao o tome što sustav i zdravstvene radnike čeka najesen.

Ministar zdravstva Vili Beroš dao je izjavu novinarima nakon sastanka s epidemiolozima, drugim liječnicima, medicinskim sestrama i ravnateljima bolnica i kliničkih centara na kojem su razrađivani scenariji za jesen i borbu s koronavirusom.

Ministar Vili Beroš kazao je kako je s predstavnicima liječnika razgovarao o tome što sustav i zdravstvene radnike čeka najesen, kao i potencijalnom testiranju zdravstvenih radnika po povratku s godišnjeg odmora kako bi se spriječilo da virus uđe u zdravstveni sustav.

Testiranje zdravstvenih radnika

Što se samog testiranja zdravstvenih radnika tiče, ministar kaže sljedeće: "Načelnog stava u ovom trenutku nema. Ono što je potpuno jasno jest da će svaki zdravstveni radnik koji se vraća s godišnjeg odmora sa svojim neposrednim rukovoditeljem proći određeni upitnik i analizu, gdje će navesti koji su to sve elementi koji su suspektni."

Što se omogućavanja posjeta u bolnicama tiče i činjenice da su prakse u različitim bolnicama različite, ministar kaže da je tome razlog činjenica da su infrastrukturni uvjeti u bolnicama - različiti.

"Nisu sve bolnice iste. Moramo donijeti okvir, ali jasno je da ne možemo za svaku pojedinu zdravstvenu ustanovu dati upravo onakvu uputu koja će biti optimalna."

Radi se i na edukacijama mladih liječnika koji su u fazi tzv. "rada pod nadzorom". Oni bi mogli pomoći epidemiolozima i raditi izvide i sve elemente za koje epidemiolozi procijene da mogu raditi, a da pritom ne ugrožavaju niti jedan aspekt struke, pojasnio je ministar, prenosi N1.

"Ono što stalno promišljamo je kako povećati testiranje. Jučer smo čuli da dolaze novi i daleko pouzdaniji testovi. Razmišljamo i kako pomoći turistima u Hrvatskoj, pa čak i za njih omogućiti testiranje. Nalazimo određene načine kako tome doskočiti", kazao je ministar i dodao kako sve veći broj poslodavaca želi da se njihovi radnici testiraju prije povratka na posao.

hr Tue Aug 18 2020 13:57:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5f6fa487daf72d22a88b45ce/80

VIDEO UBOD S HVARA Obitelj je normalno šetala obalom dok ih nije odnio val

Priroda je ponovno dokazala svoju veličinu i moć.
Subota je nalikovala jednom od dana veljače. Prevrtljivo vrijeme, izmjena sunčanih i oblačnih razdoblja te grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom vidjelo se u razmaku od nekoliko sati.
Priroda je ponovno dokazala svoju veličinu i moć pa je prouzrokovala brojne probleme na kopnu, a posebice na moru jer je jak vjetar 'privezao' i brojne linije pomorskog prometa.

Ranije smo izvještavali kako je s nevremenom pala i temperatura, negdje i u dvoznamenkastim vrijednostima, a česte su pojave bile i pijavice na moru.

Zanimljiv video ubod poslao nam je naš čitatelj s otoka Hvara. Ispod poznate vile Kovač, gdje odsjedaju i predsjednici, šetala je jedna obitelj kada je, uslijed nevremena, naišao val i u potpunosti ih prekrio.hr Sat Sep 26 2020 22:34:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/583972851eea8fdbf28b45fb/80
Foto: Facebook

Ostojić nakon izbornog fijaska: "Hvala svima, drugarstvo nema cijene!"

U Splitu, Kolar je doslovno pomeo Ranka Ostojića koji je dobio tek 61 glas

SDP-ovci danas biraju novo vodstvo. Sve je veća vjerojatnost da će biti drugog kruga u kojeg ulaze Peđa Grbin i Željko Kolar. 

U Splitu, Kolar je doslovno pomeo Ranka Ostojića koji je dobio tek 61 glas. 

Nakon ovog izbornog fijaska, Ostojić se oglasio putem Facebook-a. 

- Gospodo moja draga, Vi ča gledate na me svisoka, Priznajen da crjeno pišen, I ne samo to gospodo, Vengo otkako za sebe znan, Ja van i crjeno dišen, I samo san jedan, Obišni mali čovik, Ča u vene nima plava zrnca, Jerbo je crjena i moja, Od roditeja dana krivca! 

Hvala svima, drugarstvo nema cijene! - napisao je.

hr Sat Sep 26 2020 21:22:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5f06c04edaf72de72c8b45c1/80
Foto: Pixabay

Stiže nova ciklona: Novo pogoršenje vremena već sutra!

Pogoršanje će najaviti jako i vrlo jako jugo, koje sutra zapuhati duž obale

Dok se jedna ciklona premješta preko Jadrana, prognostičke karte već ukazuju na novu ciklogenezu u Sredozemlju. To znači novo pogoršanje već sutra. - prognozira meterologinja N1 televizije Tea Blažević.

Oborina će se intenzivirati poslijepodne s jugozapada, bit će lokalno obilna, osobito na sjevernom i srednjem dijelu Jadrana, u Gorskom kotaru i Lici. Treba računati na mogućnost poplava!

Moguća je tuča, pijavice na moru, gdje će biti izraženih nevera! Pogoršanje će najaviti jako i vrlo jako jugo, koje sutra zapuhati duž obale. Spremaju nam se nove neprilike, nakon čega ćemo malo odahnuti, i ponovno će zatopliti.

hr Sat Sep 26 2020 21:14:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/59082086b473984e688b4633/80
Foto: CROPIX

SDP bira vodstvo: U Splitu Ostojić doživio fijasko, najviše glasova dobio Željko Kolar

Osim novog predsjednika, SDP-ovci biraju i 17 članova predsjedništva i 103 člana glavnog odbora

SDP-ovci su danas do 19 sati birali nasljednicu ili nasljednika Davora Bernardića. Osim novog predsjednika, biraju i 17 članova predsjedništva i 103 člana glavnog odbora.

Prema neslužbenim rezultatima, u Splitu je Ranko Ostojić doživio fijasko sa 61 glasom, a SDP u Gradu pod Marjanom je inače njegova matična organizacija. Naime, tu je pobijedio Željko Kolar, krapinsko-zagorski župan, s 258 glasova!

Siniša Hajdaš Dončić rekao je za 24sata kako smatra da se predsjednik stranke neće odabrati večeras, već da će u drugi krug ići Peđa Grbin i Željko Kolar. 

- Kolega Grbin, prema prvim podacima koje imamo, vodi u svim velikim gradovima osim u Splitu. A u drugima vode kolega Ranko ili kolega Kolar, ali mislim da Kolar ima veće šanse za drugi krug - poručio je Hajdaš Dončić. 


hr Sat Sep 26 2020 20:36:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .