KAKAV PERFORMANS Makarski gradonačelnik: ‘Osobna higijena, dezodorans protiv korone!’

Koronavirus već nekoliko mjeseci predstavlja svjetski problem, a prije mjesec dana s neprijateljem koji nije vidiljiv suočila se i Hrvatska. Split i Dalmacija virus su spoznali nešto kasnije, ali ima pojedinaca koji, doslovce, kao vrlo opasnog nisu shvatili bez obzira na sve veći broj zaraženih, ali i sve rigoroznije mjere.

Jedan takav primjer stiže iz Makarske. Primjer koji, najblaže rečeno, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Zapravo, još jednom će postaviti pitanje kako to i na koji način čelnici mjesta predstavljaju primjer svojim sugrađanima.

Pravi performans odvijao se na sjednici Gradskog vijeća Makarske jer nikako se drugačije ne može nazvati potpuno nebulozan odgovor gradonačelnika Jure Brkana.

S epitetom ‘za anale’ jer ovo još, vjerujte nam, niste čuli.

– Došli smo do korone. Kako to?, nasmijao se Brkan na pitanje SDP-ove vijećnice Gordane Muhtić i jednostavno ispisao povijest. Od ovog trenutka predlažemo da se ovo uvede u sve medijske kanale kao preporuka u borbi protiv koronavirusa.

– Apeliram na naše građane, ljudi, ne budite naivni, panika se stvara iz ničega. Panika se stvara iz ničega, u’vatite se sebe, svojih briga, (što je rekla Marija) očistite dvorišta, spremite okućnice, spremajte se za sezonu, bud’te dobri sa svojim susjedima, toga se u’vatite…, krenuo je Brkan.

– Korona je bolest sa simptomima malo jače prehlade, čovječe, a nas drže sve u karanteni. Pa ja to ne mogu virovat, još najbolje da nam turizam zašteka zbog korone, alo, šta ćemo onda.
Zbog panike, ne zbog bolesti, zbog panike.
Bud’te ljudi malo pametni, upozorava sve, na prvu bi kazali, veliki stručnjak.

– Svaki put osobna higijena, dezodoransi, i sve, kad dođete u kancelariju da se čuje iza vas. Osobna higijena prije svega, i mentalna i tjelesna, molim vas, zaključio je Jure Brkan.

Zvučite kao premijer Vučić, kazala je Muhtić nakon nadahnutog monologa čelnika Makarske. 

Sjednica je održana 6. ožujka, a samo par dana kasnije priča se sunovrato promijenila. Ovoga puta apelirao je na sugrađane da poštuju mjere Nacionalnog stožera, a priopćenje je gradonačelnik započeo patetičnim ‘Dragi moji sugrađani…

POSLJEDNJE DODANO: