Proizvodi s polja u aukciji: Splićanin Dejan Grepo spojio proizvođače i otkupljivače na jednom mjestu

Malo je onih koji su odvažno, bez obzira na situaciju koronavirusa, krenuli u zahtjevne projekte. S dozom straha za budućnost, ali i mnogo nade u uspjeh jedan od malog broja opisanih je i Splićanin Dejan Grepo

Njegov OPG2Go postao je najomiljenije mjesto za prodaju namirnica sa hrvatskih polja, a u nešto više od mjesec dana internet platformu posjetilo je više od 15 tisuća korisnika koji su napravili na stotine narudžbi diljem Hrvatske. O uspjehu projekta dovoljno govori podatak kako, zbog prevelikog broja za registraciju novih korisnika, taj jednostavan proces traje i nekoliko dana.

Nakon fantastičnog početka priča dobiva i još jedan nastavak. Naime, prvi puta u Hrvatskoj pokrenuli su aukciju za proizvode OPG-ova, ribara i mesara, a sve u cilju i da svaki domaći proizvod dobije dostojan uzvrat u cijeni.

– Godinama smo slušali o problemu Hrvatskih proizvođača kako propadaju mandarine, jagode, mlijeko, meso i drugi proizvodi. Rješenje je u našoj aukciji, svi ti proizvodi mogu biti ponuđeni svim otkupljivačima u Hrvatskoj u svega par klikova putem OPG2Go Aukcije namirnica. Tako se otvara jedan skroz novi tip trgovine, prvi puta u Hrvatskoj gdje će se moći nadmetati za proizvode i otkupljivači i proizvođači, govori nam Grepo dodajući kako su se za ovu opciju odlučila već dva velika trgovačka lanca.

– Cilj je omogućiti prodaju i otkup većih količina namirnica preko jednostavnog online sistema OPG2Go Aukcija te tako olakšati proizvođaču i otkupljivaču trgovanje i poslovanje. OPG2Go Aukcija uvelike će olakšati restoranima nabavku veće količine namirnica iz bilo kojeg dijela Hrvatske kao i proizvođaču prodaju nekom trgovačkom lancu, restoranu ili bilo kojem otkupljivaču, nastavlja nam ovaj mladi i posve inovativan Splićanin velikih želja i neustrašivog duha.

Baš je ova korona kriza pokazala kako se Hrvatska može hraniti samo domaćim proizvodima, a višegodišnji problem malih proizvođača našao je rješenje u jednom ovakvom projektu.

Pitali smo i Dejana što misli o Vladinim mjerama pomoći na što je ekspresno odgovorio kako uvijek može bolje

– Ovim putem pozivam Vladu Republike Hrvatske, Ministarstvo poljoprivrede i sve nadležne da se uključe jer smo spremni na suradnju. Imamo gotov projekt tehnički spreman koji može uvelike pomoći i olakšati hrvatskim proizvođačima da ponude i prodaju proizvode kao i otkupljivačima da otkupe iste u većim količinama. Treba iskoristiti tehnološke mogućnosti koje su nam danas svima dostupne te olakšati poslovanje i život, zaključuje ovu priču Dejan Grepo.

Poziv ide svima vama. Prijavite se i budite dio velikog spleta proizvođača i otkupljivača koji s ovom hvalevrijednom idejom i cijelu Hrvatsku čine boljim mjestom življenja na više polja – od zdravstvenog pa sve do gospodarskog.

POSLJEDNJE DODANO: