Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5b928254cb557a947e8b4cf1/80
Foto: Instagram

Ella Dvornik pokrenula akciju za pomoć splitskoj bolnici, oni se ogradili: “Nadam se da će priča imati sretan završetak“

Ella Dvornik pokrenula je humanitarnu akciju s ciljem pomaganja Onkološkom odjelu KBC-a Firule, međutim došlo je do određenih nesporazuma.

Poznata blogerica i kći preminulog pjevača Dina Dvornika, Ella Dvornik osim po statusu jedne od najuspješnih influencerica, javnosti je poznata po svom altruizmu, želji i volji da pomogne ljudima u nevolji, naročito djeci. Do sada je sudjelovala i uvijek sudjeluje u brojnim značajnim humanitarnim akcijama.

Nekoliko njih i sama je uspješno organizirala, između ostaloga i onu u kojoj su prikupljane stvari potrebne za KBC Rebro u Zagrebu.

Jedna od posljednjih Ellinih akcija nazvana je: "Ella i Iva opet u akciji: ovaj put za djecu Onkološkog odjela KBC Firule", o kojoj je javnost izvjestila putem svoje Facebook stranice. Na akciju ju je potaknulo loše stanje u hrvatskom zdravstvu i stanje teško bolesne djevojčice koja je trenutno smještena u splitskoj bolnici i u Hrvatskoj ne postoji lijek za nju.

- Dragi moji, Iva Funtek i ja se bacamo u još jednu akciju. Zvali smo odjel onkologije KBC Firule u Splitu da vidimo što im sve fali od stvari na odjelu, kako bismo im pomogli kao što smo to uz vašu pomoć učinili za KBC Rebro u Zagrebu - napisala je Ella u statusu i podijelila popis stvari koji je, kako je navela, dobila iz splitske bolnice.

Međutim, Ravnateljstvo KBC-a Split danas je poslalo obavijest medijima, o spomenutoj akciji, kojeg prenosimo u cijelosti:

- Poštovani,

pregledom portala, utvrdili smo da je dana 4.09.2018. na portalu INsider Dubrovnik objavljen članak „Ella i Iva opet u akciji: ovaj put za djecu Onkološkog odjela KBC Firule“ , autora Ivane Žuvela Kalina, a dana 7.09.2018. na portalu Dalmacijadanas članak „Ella Dvornik i Iva Funtek pokrenule akciju za mališane sa splitske Onkologije“, autora D.D.

Ovim putem izvješćujemo Vas da KBC Split imenovanim nije dao suglasnost za organiziranje humanitarne akcije za potrebe onkoloških pacijenata Klinike za dječje bolesti.

KBC Split zahvaljuje svim ljudima dobre volje koji svojim doprinosima pridonose poboljšanju kvalitete i uvjeta rada KBC-a Split, no organizacija humanitarnih akcija podliježe određenom postupniku uključujući i potrebu ishođenja suglasnosti određenih nadležnih tijela.

KBC je u svim humanitarnim akcijama koje su organizirane u njegovo ime slijedio taj postupak, što namjerava i ubuduće, kako bi organizirane humanitarne akcije imale svoju legitimnost i transparentnost jer su od značajnog doprinosa za našu ustanovu.

Molimo Vas da u Vašem mediju objavite informaciju da KBC Split nije dao suglasnost za organiziranje humanitarne akcije za onkološke pacijente Dječje klinike KBC-a Split.

S poštovanjem,

RAVNATELJSTVO KBC SPLIT

Kako se i je li se dogodio propust kod organizacije akcije, provjerili smo sa samom Ellom koja nam je objasnila kako je zapravo do došlo jedne neželjene i čudne situacije, piše dnevnik.hr

- Naš cilj je bio učiniti nešto lijepo i pozitivno za djecu s odjela onkologije splitske bolnice. Naime, nakon uspješno odrađene slične akcije u Zagrebu, s kojom nije bilo nikakvih problema, Ivu Funtek i mene su kontaktirali roditelji čija se djeca nalaze u splitskoj bolnici s upitom bi li se takva akcija mogla organizirati i za njih. Naravno da nismo puno razmišljali o tome", objasnila je Ella.

Nakon objave informacija o pokretanju akcije na Facebooku Elli su se javili brojni sponzori i poslovni suradnici te ponudili pomoć. Ubrzo su prikupljeni tableti, računala i slični uređaji uz koje bi boravak u bolnici malenim pacijentima bio ugodniji, a prikupljena su i novčana sredstva, ne u nekom velikom iznosu, ali opet koja moga biti od velike pomoći.

- Bolnica će najvjerojatnije prihvatiti prikupljene donacije i dati nam potrebnu suglasnost, ali morat ćemo postupiti po određenim pravilima kako bi sve bilo u redu. Nadam se da će priča imati sretan završetak i da ćemo ovu lijepu priču koju smo započeli, sretno privesti kraju", zaključila je Ella.

hr Fri Sep 07 2018 15:52:13 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5d07712329111c22d38b4568/80
Foto: Lučka uprava

Nova prometna regulacija u Gradskoj luci: Evo koje su novosti...

Nakon što su Hrvatske ceste napravile sve pripreme na terenu, noćas u 4 sata će stupiti na snagu nova prometna regulacija u Gradskoj luci.
Novost su jednosmjerna Zvonimirova ulica do Biskupove palače, jednosmjeran promet kroz Gradsku luku, veliko autobusno stajalište za javni gradski prijevoz pored Gata sv. Duje umjesto dosadašnjeg okretišta i nasuprot njega četiri nova parkirna mjesta za osobe s invaliditetom, okrenuti peroni na Autobusnom kolodvoru za 90 stupnjeva, novo autobusno stajalište u Bijankinijevoj ulici sa stajalištima za opskrbu i parkirnim mjestima te promijenjen prometni tok ispod Koteksovog nebodera.

Naime, od Policije će se skretati ulijevo prema Zvonimirovoj jednom trakom, dok se druga traka pretvara u nova parkirna mjesta, a udesno s dva prometna traka skretat će se prema Poljičkoj i izlazu iz Splita.

Semafor na raskrižju Zvonimirove i Zagrebačke ulice pored Biskupove palače programiran je na novu regulaciju prometa te će uz bolju protočnost vozila omogućiti i bolju protočnost pješaka na tom raskrižju.

Važno je navesti promjenu prometnog toka u donjem dijelu Tolstojeve ulice gdje više neće biti moguć ulazak iz Tolstojeve ulice u Zagrebačku nego samo iz Zagrebačke u Tolstojevu do raskrižja s Ulicom kneza Višeslava i dalje prema Držićevoj.

Također je promijenjen prometni tok u Ulici sv. Petra Starog gdje sada vozila mogu ići od raskrižja pored policijske postaje jednosmjerno prema Biskupovoj palači.

Od sutra je ovim rješenjem Gradska luka otvorenija za javni gradski prijevoz čemu se pridružuje i Promet cijelim nizom linija po novom voznom redu. Prometovi autobusi vozit će prilagođeno novoj prometnoj regulaciji te s povećanim brojem prolazaka iz Gradske luke s dosadašnjih 160 na 509.

Podsjetimo, na projektu nove prometne regulacije radio je niz stručnjaka među kojima projektantska tvrtka Trivium u suradnji sa Fakultetom građevinarstva, arhitekture i geodezije Split, a prema zajedničkom zahtjevu Grad Splita, Hrvatskih cesta i Lučke uprave, kako bi se postigla bolja protočnost vozila i time riješili problemi velikih zastoja u Gradskoj luci u ljetnim mjesecima.

- Prometne analize ovog projekta su pokazale izuzetno veliki kapacitet novog rješenja te njegovom primjenom ne očekujemo veće zastoje u prilazu Gradskoj luci. Grad Split u suradnji s nadležnim Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i državnim tvrtkama (Hrvatske, ceste, Hrvatske željeznice i Lučka uprava Split) jednosmjernom regulacijom prometa u središtu grada i jačanjem javnog gradskog prijevoza, posebno željeznice, primjenjuje provjerena rješenja mnogih europskih gradova – poručio je zamjenik gradonačelnika Splita Nino Vela i konkretizirao:

-Uveli smo jednosmjerni prometni tok kroz Zvonimirovu ulicu i Gradsku luku čime se poboljšava protočnost za više od dva puta, uvodimo tri puta više autobusnih linija javnog gradskog prijevoza kroz Gradsku luku čime će se tri puta povećati broj putnika u Gradskoj luci (sa sadašnjih 15 000 na 45 000) te uključujemo željeznicu u javni gradski prijevoz na liniji od Gradske luke do Kopilice koja je sa svojim intenzivnim linijama, a voze svakih 20-ak minuta, najbrži i najudobniji ulazak i izlazak putnika u Gradsku luku.
hr Mon Jun 17 2019 12:53:58 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5cbf2c0229111ccc578b45f3/80
Foto: hajduk.hr

Splitski branitelji: Tko, zašto i u čije ime uskraćuje pravo hrvatskom Splitu da uživa u igri reprezentacije?

Žele reprezentaciju na Poljudu
Koordinacija braniteljskih udruga grada Splita, koordinacija udruga ratnih postrojbi SD županije i stradalničke udruge iz domovinskog rata grada Splita, oglasili su se po pitanju igre reprezentacije u Splitu.

Priopćenje je poslano Gradonačelniku grada Splita, Gradskom vijeću te klubu Hajduk, a prenosimo ga u cijelosti:

Tko, zašto i u čije ime uskraćuje pravo hrvatskom Splitu da uživa u igri hrvatske nogometne reprezentacije?

Sve hrvatske reprezentacije su snažno bilo hrvatskog naroda.

Nikakve nesuglasice ne smiju biti razlog onemogućavanja organizacije nacionalnih utakmica na gradskim stadionima, pa tako ni na Gradskom stadionu Poljud.

Moderna Republika Hrvatska stvorena je velikim i neupitnim zajedništvom, krvlju i žrtvom hrvatskih ratnika, uz snažnu potporu hrvatskog naroda.

Zahtijevamo i ne prihvaćamo nikakve razloge da se ova, kao ni sljedeće utakmice nacionalnih vrsta ne igraju u Splitu.
hr Mon Jun 17 2019 12:00:22 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5d075cd729111c1ad08b464a/80

Eko-akcija na rijeci Vrljici: Očišćeno oko 600 metara riječnog korita

U organizaciji Ronilačkog kluba Crveno jezero Imotski i Kajak kanu kluba Mračaj iz Runovića, a pod pokroviteljstvom općine Runovići, TZ Imota i Hrvatskog ronilačkog saveza, u nedjelju je održana eko-akcija na rijeci Vrljici.
Tridesetak sudionika akcije očistilo je oko 600 metara riječnog korita. Ono što je za svaku pohvalu – otpada je bilo vrlo malo. Odstranjeno je tek dvadesetak staklenih i plastičnih boca i jedna automobilska guma.

Najveći uspjeh akcije jest to što je pronađen i izvađen čamac runovićkih kajakaša koji je prekriven muljem i travom na dnu rijeke proveo dvije godine. Taj je nalaz, naravno, najviše razveselio članove Kajak kanu kluba Mračaj.

Osim članova Crvenog jezera i Mračaja, akciji su se priključili i članovi ZTK grada Splita, REK HVIDRA Split, RK Leut – Blace, ŠREK Vidra – Ljubuški, ŠRK Buško jezero – Livno, i REK Vlaj – Zagvozd.

Akcija je protekla u dobrom raspoloženju, a završena je dogovorom da se održi i sljedeće godine, na drugom dijelu korita rijeke Vrljike.
hr Mon Jun 17 2019 11:27:06 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/571696870890d2421f8b7926/80
Foto: D.N.

Oprez: Lažne poruke o nagradnoj igri Hrvatske pošte

Ako zaprimite takve poruke, možete ih prijaviti Službi za korisnike

– Ovim putem želimo obavijestiti sve korisnike o lažnim internetskim obavijestima u kojima se pošiljatelj predstavlja kao organizator nagradne igre u ime Hrvatske pošte. Lažne poruke korisnike obavještavaju da su osvojili vrijedne nagrade tražeći naknadu i osobne podatke kako bi istu mogli preuzeti. Napominjemo da Hrvatska pošta ne organizira takve nagradne igre te pozivamo na oprez jer ovakve poruke mogu sadržavati poveznice na zlonamjerne stranice ili datoteke.

Eventualno zaprimanje takve poruke korisnici mogu prijaviti Službi za korisnike na info@posta.hr.“, upozoravaju iz Hrvatske pošte.

hr Mon Jun 17 2019 11:20:36 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .