Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5b928254cb557a947e8b4cf1/80
Foto: Instagram

Ella Dvornik pokrenula akciju za pomoć splitskoj bolnici, oni se ogradili: “Nadam se da će priča imati sretan završetak“

Ella Dvornik pokrenula je humanitarnu akciju s ciljem pomaganja Onkološkom odjelu KBC-a Firule, međutim došlo je do određenih nesporazuma.

Poznata blogerica i kći preminulog pjevača Dina Dvornika, Ella Dvornik osim po statusu jedne od najuspješnih influencerica, javnosti je poznata po svom altruizmu, želji i volji da pomogne ljudima u nevolji, naročito djeci. Do sada je sudjelovala i uvijek sudjeluje u brojnim značajnim humanitarnim akcijama.

Nekoliko njih i sama je uspješno organizirala, između ostaloga i onu u kojoj su prikupljane stvari potrebne za KBC Rebro u Zagrebu.

Jedna od posljednjih Ellinih akcija nazvana je: "Ella i Iva opet u akciji: ovaj put za djecu Onkološkog odjela KBC Firule", o kojoj je javnost izvjestila putem svoje Facebook stranice. Na akciju ju je potaknulo loše stanje u hrvatskom zdravstvu i stanje teško bolesne djevojčice koja je trenutno smještena u splitskoj bolnici i u Hrvatskoj ne postoji lijek za nju.

- Dragi moji, Iva Funtek i ja se bacamo u još jednu akciju. Zvali smo odjel onkologije KBC Firule u Splitu da vidimo što im sve fali od stvari na odjelu, kako bismo im pomogli kao što smo to uz vašu pomoć učinili za KBC Rebro u Zagrebu - napisala je Ella u statusu i podijelila popis stvari koji je, kako je navela, dobila iz splitske bolnice.

Međutim, Ravnateljstvo KBC-a Split danas je poslalo obavijest medijima, o spomenutoj akciji, kojeg prenosimo u cijelosti:

- Poštovani,

pregledom portala, utvrdili smo da je dana 4.09.2018. na portalu INsider Dubrovnik objavljen članak „Ella i Iva opet u akciji: ovaj put za djecu Onkološkog odjela KBC Firule“ , autora Ivane Žuvela Kalina, a dana 7.09.2018. na portalu Dalmacijadanas članak „Ella Dvornik i Iva Funtek pokrenule akciju za mališane sa splitske Onkologije“, autora D.D.

Ovim putem izvješćujemo Vas da KBC Split imenovanim nije dao suglasnost za organiziranje humanitarne akcije za potrebe onkoloških pacijenata Klinike za dječje bolesti.

KBC Split zahvaljuje svim ljudima dobre volje koji svojim doprinosima pridonose poboljšanju kvalitete i uvjeta rada KBC-a Split, no organizacija humanitarnih akcija podliježe određenom postupniku uključujući i potrebu ishođenja suglasnosti određenih nadležnih tijela.

KBC je u svim humanitarnim akcijama koje su organizirane u njegovo ime slijedio taj postupak, što namjerava i ubuduće, kako bi organizirane humanitarne akcije imale svoju legitimnost i transparentnost jer su od značajnog doprinosa za našu ustanovu.

Molimo Vas da u Vašem mediju objavite informaciju da KBC Split nije dao suglasnost za organiziranje humanitarne akcije za onkološke pacijente Dječje klinike KBC-a Split.

S poštovanjem,

RAVNATELJSTVO KBC SPLIT

Kako se i je li se dogodio propust kod organizacije akcije, provjerili smo sa samom Ellom koja nam je objasnila kako je zapravo do došlo jedne neželjene i čudne situacije, piše dnevnik.hr

- Naš cilj je bio učiniti nešto lijepo i pozitivno za djecu s odjela onkologije splitske bolnice. Naime, nakon uspješno odrađene slične akcije u Zagrebu, s kojom nije bilo nikakvih problema, Ivu Funtek i mene su kontaktirali roditelji čija se djeca nalaze u splitskoj bolnici s upitom bi li se takva akcija mogla organizirati i za njih. Naravno da nismo puno razmišljali o tome", objasnila je Ella.

Nakon objave informacija o pokretanju akcije na Facebooku Elli su se javili brojni sponzori i poslovni suradnici te ponudili pomoć. Ubrzo su prikupljeni tableti, računala i slični uređaji uz koje bi boravak u bolnici malenim pacijentima bio ugodniji, a prikupljena su i novčana sredstva, ne u nekom velikom iznosu, ali opet koja moga biti od velike pomoći.

- Bolnica će najvjerojatnije prihvatiti prikupljene donacije i dati nam potrebnu suglasnost, ali morat ćemo postupiti po određenim pravilima kako bi sve bilo u redu. Nadam se da će priča imati sretan završetak i da ćemo ovu lijepu priču koju smo započeli, sretno privesti kraju", zaključila je Ella.

hr Fri Sep 07 2018 15:52:13 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a0414acb9e03e60a08b4600/80
Foto: Pixabay

Podstrana ostaje bez vode na nekoliko sati - zbog radova!

"Upozoravaju se potrošači da nakon ponovnog puštanja vode može doći do zamućenja dok se ne uspostave normalni uvjet tečenja."

Zbog radova na vodovodnoj mreži na područje Podstrane, ulica Gospe u Siti (od broja 24 do kraja ulice), Mosorska, Put Budeševa i Perunska, potrošači će ostati bez vode sutra, 21.09.2018. u vremenu od 9:00 do 13:00 sati.

- Molimo potrošače da osiguraju potrebne zalihe vode za potrebe kućanstva i poslovnih prostora. Također molimo da se ne koriste uređaji za čiji rad je potrebna voda u količini i tlaku iz javne vodovodne mreže. Upozoravaju se potrošači da nakon ponovnog puštanja vode može doći do zamućenja dok se ne uspostave normalni uvjet tečenja. - izvijestili su iz ViK-a

hr Thu Sep 20 2018 08:42:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a3782c8b9e03e8a298b465c/80
Foto: Pixabay

Dio Mertojaka neće imati vodu do 17 sati

Potrošačima će pitka voda biti osigurana putem autocisterne

Zbog kvara na cjevovodu potrošači u Doverskoj ulici s kućnim brojevima: 2, 4, 6, 8 i 10 ostat će bez vode, i to od 8 do 17 sati. 

Potrošačima će pitka voda biti osigurana putem autocisterne koja će se nalaziti sa zapadne strane zgrade (pokraj ambulante).

- Molimo da se za vrijeme prekida vodoopskrbe ne koriste uređaji za čiji rad je potrebna voda u količini i tlaku iz javne vodovodne mreže. Upozoravaju se potrošači da nakon ponovnog puštanja vode može doći do zamućenja dok se ne uspostave normalni uvjeti tečenja. - obavijestili su iz ViK-a. 


hr Thu Sep 20 2018 08:33:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ba33d14cb557a8ea08b4a87/80
Foto: Google Maps

Nova pravila parkiranja u garaži Jokera, vanjski parking i dalje besplatan

16. rujna 2018 godine na snagu su stupile ove izmjene
Uprava trgovačkog centra Joker donijela je odluku o izmjenama u sustavu parkiranja koje vrijede od 16. rujna 2018 godine. 

Prema novom sustavu, veliko vanjsko parkiralište centra i dalje je besplatno za korištenje, a neće se naplaćivati ni malo vanjsko parkiralište na obodu centra. Ta će dva parkirališta biti otvorena za korištenje svakodnevno od 09:00 do 24:00 sata, nakon čega će obje rampe biti zatvorene za ulaz i izlaz vozila.

Zatvorena garaža Jokera radit će od 0 do 24. Parkiranje u garaži također će biti besplatno u trajanju do tri sata u terminima od 08:30 do 24:00 sata, a posjetitelji Cinestar kina imat će dodatno još jedan besplatni sat parkiranja. Po isteku 3 ili (za korisnike kina) 4 sata parkiranja, parking će se naplaćivati 7 kn/sat u razdoblju od 08:30 do 24:00 sata. Od 00:00 do 08:30 parking u garaži naplaćivat će se također 7 kn/sat. 


hr Thu Sep 20 2018 08:24:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ba2a2cdcb557af5ab8b4892/80
Foto: Instagram

Lovren o optužnici DORH-a: "Sportaš sam, dobit ću i ovu utakmicu"

"Sa indignacijom odbacujem sve optužbe, a svima koji žele narušiti moj ugled i ugled moje obitelji poručujem da neće uspjeti."
Nogometaš Dejan Lovren se, nakon što je DORH podigao optužnicu zbog lažnog iskaza na suđenju Zoranu Mamiću u Osijeku, oglasio na Instagramu. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti i autentično. 

- Nakon dolaska s popodnevnog treninga doznao sam kako su mediji u Hrvatskoj, pa potom i u Engleskoj objavili vijest kako je protiv mene podignuta optužnica zbog davanja lažnog iskaza u jednom predmetu u Hrvatskoj. Zvali su me članovi moje obitelji, prijatelji i poznanici koji su mi saopćili isto.

Dakle, prije nego što sam uopće vidio ili primio tu optužnicu, i prije nego su istu zaprimili moji odvjetnici, svi mediji su objavili tu vijest.

Ovo jednostavno nije fer, nije pravedno, nije niti sportski. Na ovakav način postupati prema meni i mojoj obitelji je krajnje diskriminirajuće i nepravično. Borba koja nije poštena i na koju nisam navikao.

No ovim putem želim poručiti svima, ponajprije svojoj obitelji, prijateljima, navijačima u domovini, svom klubu i navijačima mog kluba u Engleskoj kako sam nevin. Nisam počinio nikakvo kazneno djelo.

Ponosan sam na svoj život, na svaki svoj korak, na sve ono što smo moja obitelj i ja stvorili. To nitko ne može zaprljati. Nikakvi mediji, zlonamjerni ljudi, ništa.

S obzirom da sam sportaš, dobit ću i ovu utakmicu. Dobit ću je u svakom slučaju te tako pokazati tko sam, kako sam živio i kako živim. A živim tako da živim za svoje bližnje, za svoju Domovinu, za svoj klub i za sve moje i naše navijače.

Sa indignacijom odbacujem sve optužbe, a svima koji žele narušiti moj ugled i ugled moje obitelji poručujem da neće uspjeti. Dejan Lovren dobit će i ovu bitku. I svaku drugu. 

Pozdrav svima, hvala na snažnoj podršci. - napisao je Lovren. 
hr Wed Sep 19 2018 21:35:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .