Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5dc29cb029111c1edc8b45cb/80

Procurila snimka iz splitske srednje škole: 'Moš mi i ti i cila škola popušit k**ac'

Na YouTubeu je objavljena snimka učenika srednje škole u Splitu koji vrijeđa profesoricu..
U duhu prosvjeda u kojem prosvjetni djelatnici traže veće plaće, čitateljica nam je skrenula pozornost na video objavljen na YouTubeu u kojem učenik splitske srednje škole psuje nastavnicu što kod kolega izaziva smijeh. Po priči iz videa jasno je da je iz nekog razloga profesorica udaljila učenika s nastave, ali on se odlučio da neće izaći. Treba li netko takvo ponašanje trpjeti na radnom mjestu i tko ga u tom slučaju štiti i na koji način se ovakvo što sankcionira, pitanja su koja se postavljaju kada vidite o čemu je riječ...

"Pi*ku redikula, upisala mi neopravdani. Neću se više vratit u školu, boli me ku*ac. Sad ću se popišat ovde na hodniku. Tebi na glavu. Je*enti. Još mi dala neopravdani, sinko jesi ti normalna? Je*o te led", vikao je učenik.

"Ajmo izlazi", govori profesorica, a učenik tada odlučuje da neće napustiti učionicu. 

"Neću izać. Sad ću ostat' i nemoš mi ništa. Zovi pandure. Sad ću ostat. Moš mi i ti i cila škola popušit k**ac.", nastavlja ohrabren smijehom kolega iz razreda te se vraća u klupu i gura papir u usta.
hr Wed Nov 06 2019 11:13:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e831b0729111cf3b78b4687/80
Foto: Dalmacija.hr

Blaženko Boban: 'Bit ću vrlo rigorozan za sve u lancu za koje se utvrdi da su počinili nepravilnosti.'

- Svi kojima se uzorci pokažu negativnima bit će vraćeni natrag u Dom, kazao je Boban na pitanje o štićenicima koji su prebačeni u KBC Split.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban za N1 televiziju komenitrao je situaciju u Domu za starije i nemoćne u splitskoj Vukovarskoj ulici.

- Dogodilo se da je u naš Dom u Vukovarskoj ušla korona, odma su alarmirani šef KBC-a te Željka Karin. Mislim da su tokom jutra svi štićenici prebačeni, svima je obavljen EKG i izvađena krv. Prosjek godina je 86 i oni su u dobrom stanju. Imamo 22 osobe preko 90 godina i uistinu se nadam da će im zdravstveno stanje ostati ovako dobro.

Brisevi će biti uzeti svim štićenicima i osoblju. Prema mojim informacijama ostali štićenici su sigurni, virus se pojavio samo na jednom katu, rekao je Boban.

Pitali su ga da komentira i izjavu ravnatelja Škaričića kako su već prije desetak dana štićenici pokazivali simptome.

- Prije svega, žao mi je zbog svih obitelji čiji članovi se nalaze na drugom katu. Tek sinoć sam saznao da su štićenici imali temperaturu, epidemiolozi će tokom dana napraviti izvještaj. Naravno da ću biti vrlo rigorozan za sve u lancu za koje se utvrdi da su počinili nepravilnosti.

- Svi kojima se uzorci pokažu negativnima bit će vraćeni natrag u Dom, kazao je Boban na pitanje o štićenicima koji su prebačeni u KBC Split.

hr Wed Apr 08 2020 09:25:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/586d4bf11eea8f0ac08b45c6/80
Foto: Miroslav Lelas

Interventni policajac otjerao novinare i 'uletio' u javljanje uživo, Splitska policija: 'Poduzet ćemo mjere!'

Luka Kokeza 'uletio je' u javljanje uživo HRT-ove novinarke Ivane Šilović, a novinarske ekipe iz drugih medijskih kuća potjerao je jer kaže 'on čuva svoju i njihovu sigurnost'.
Noć za pamćenje, ali u negativnom smislu obojala je cijelu Hrvatsku u sivim tonovima. U Splitu je virus potvrđen u Domu za starije i nemoćne, a čak 10 štićenika je pozitivno. Nalazi za ostale se još čekaju. Strepi se pred nevidljivim neprijateljem i priželjkuje da, ako je već moralo, brojka ostane na dosad potvrđenim vrijednostima.

Štoviše, na cijelu tragediju posve je tragično reagirala i interventna policija, točnije jedan njezin službenik. Luka Kokeza 'uletio je' u javljanje uživo HRT-ove novinarke Ivane Šilović, a novinarske ekipe iz drugih medijskih kuća potjerao je jer kaže 'on čuva svoju i njihovu sigurnost'.

Uz povišene tonove i burnu reakciju policijskog službenika novinarka Šilović ostala je pribrana i ljudski je upozorila kako njegovo ponašanje nije bilo primjereno na što je ovaj i dalje odgovarao samo protutezama i s još više povišenih tonova.

O svemu se jutros oglasila splitska policija i najavila mjere za svog službenika. Priopćenje donosimo u cijelosti.

- U odnosu na ponašanje policijskog službenika ispred Doma za starije i nemoćne, u ime PU splitsko-dalmatinske ispričavamo se svim predstavnicima medija i građanima koji su se sinoć tamo nalazili i svjedočili događaju sa snimke.

Policijski službenici angažirani su ispred Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu kako bi osigurali šire mjesto događaja, odnosno kako bi upućivali građane da se ne približavaju zgradi, a sve u cilju sprječavanja širenja zarazne bolesti, te kako bi prijevoz osoba prošao neometano.

Jedan policijski službenik se tijekom postupanja i izdavanja zakonitog upozorenja okupljenim predstavnicima medija obratio bespotrebno povišenim tonom, pokazujući nažalost vlastiti nedostatak taktičnost i pristojnosti koja je potrebna u svakom obraćanju i postupanju. Radilo se o njegovoj osobnoj pogrešnoj procjeni na koji način, kako i u kojem trenutku izdati upozorenje, te izvršiti naloženu zadaću.

Budući da nije postojala nikakva realna i neodgodiva potreba da tijekom obavljanja poslova ometa rad televizijske ekipe želimo se ispričati novinarskoj ekipi Hrvatske televizije i novinarki Ivani Šilović.

Smatramo kako je policijski službenik naprijed opisanim ponašanjem narušio ugled policijske službe radi čega ćemo poduzeti sve potrebne mjere kako se ovakvo ponašanje ne bi ponovilo. 
hr Wed Apr 08 2020 08:53:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e8cdec329111c29d48b4587/80
Foto: N1

SDP-ov Tonći Stipić: 'Tražimo testiranja u Domovima na dnevnoj bazi i inspekcijski nadzor slučaja!'

Zabrinjavajuće zvuči izjava ravnatelja Doma za starije i nemoćne Ivana Škaričića kako su štićenici Doma u Vukovarskoj prije desetak dana počeli imati čudne simptome, napisao je Stipić.
Situacija u splitskom Domu za starije i nemoćne uzdrmala je javnost. Iz Gradskog odbora sada traže inspekciju i redovito testiranje svih štićenika u domovima za starije i nemoćne na području Splita.

Dr.sc.Tonći Stipić, član Gradskog odbora i predsjednik Savjeta za zdravstvo SDP-a Split uputio je pismo koje u nastavku donosimo u cijelosti.

- Zabrinjavajuće zvuči izjava ravnatelja Doma za starije i nemoćne Ivana Škaričića kako su štićenici Doma u Vukovarskoj prije desetak dana počeli imati čudne simptome što je kulminiralo povišenom temperaturom kod čak 15 štićenika. Nažalost rezultati testiranja su pokazali zarazu COVID-om 19 kod 10 štićenika dok se daljni rezultati očekuju danas u toku dana.

Neshvatljivo je da je prošao toliki broj dana od početnih simptoma koji bi mogli naslućivati na zarazu COVID-om 19 sve do samog testiranja. To je nažalost dovelo do širenja zaraze i ugroze zdravlja mnogih štićenika. Zbog svega navedenog tražim da se provede inspekcijski nadzor Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i da se analizira postupanje ravnatelja i djelatnika ustanove kako bismo nedvosmileno utvrdili je li riječ o propustu ustanove ili možda epidemiološke službe.

Kako štićenici Doma spadaju u rizičnu skupinu te su izloženi velikom riziku ukoliko dođe do zaraze, predlažemo da se u svim domovima za starije i nemoćne na području Splita provode redovito testiranja na tjednoj bazi i to svih štićenika bez iznimki kako bi se smanjila opasnost od širenja ovog virusa ili se detektirala na vrijeme.Budimo odgovorni prema našim starijima i čuvajmo njihovo zdravlje, napisao je Stipić.
hr Wed Apr 08 2020 08:46:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e8d6f9e29111c43d48b45ae/80
Foto: Podstrana portal

BIOGRAFIJA IVANA ŠKARIČIĆA Nije uspio u Omišu pa je 'instaliran' na poziciju ravnatelja Doma u Splitu!

Nismo ti koji će prosuđivati, tražiti krivce u ovoj šokantnoj vijesti, ali toliko iznenađena reakcija ravnatelja Doma i toliko kazanih naizgled nevjerojatnih činjenica nešto je što se ne viđa svakog dana.
Dogodilo se ono najgore. Krunoslav Capak kao da je dozvao nevolju nad Split nakon što je jučer u 14 sati na novinarsko pitanje na konferenciji Nacionalnog stožera odgovorio kako je 'veliki plus' što koronavirus nije napao Domove za starije i nemoćne.
I eto vraga, opet je Split morao biti prvi i opet je Split stigao na naslovne stranice tiskanih i elektronskih medija jer je situacija u Domu u Vukovarskoj ulici eksalirala.

Potvrdio je to čak i ravnatelj Doma, Ivan Škaričić, ne baš proslavljeni gradonačelnik Omiša iz redova HDZ-a kojeg šira javnost baš pamti po epizodama u 'političkom ringu'. Jedna od takvih bila je već 2013. godine kada je pred Gradskim poglavarstvom u Omišu na tadašnjeg gradonačelnika nasrnuo jedan zaštitar iz Duća i udario ga palicom po glavi.

Iste te godine krenula je i Škaričićeva priča u Domu za starije i nemoćne. Čovjek bez ikakvog ranijeg iskustva, štoviše, po zanimanju povjesničar, stigao je na čelno mjesto vrlo važne državne ustanove koja, uz dom u Vukovarskoj, posjeduje i jedan na Zenti te drugi u Starom Gradu na Hvaru.

Nešto kasnije Škaričić je optužen i za oštećivanje grada Omiša jer je u dva navrata tijekom 2008. i 2013. godine zaključio dva ugovora o istraživanju javnog mijenja iako to Omišu nije bilo potrebno. 

Kola su krenula nizbrdo u stilu brojke od nekoliko birača. Pobjeda i još jedan mandat Ivanu Škaričiću na mjestu gradonačelnika ispala je zbog dvjesto, tristo glasača u prvom krugu izbora 2013. godine, a pravi šok uslijedio je u drugom. Iako je Škaričić i dalje držao 'zagrijanu stolicu' Omišani su 72 glasa više i mandat dali Ivanu Kovačiću.

Era Kovačića trajala je svega nekoliko mjeseci jer je Škaričić uspio sručiti proračun pa su Omišani otišli na prijevremene izbore koji su HDZ-u donijeli samo podrugivanje i zamjeranje, a prilika za povratak u fotelju pokazala se kao 'čin kukavice'.
Još jednom je Kovačić pobijedio, doslovno je HDZ-ovce 'ostavio na koljenima', a vlastiti interes Škaričiću je poljuljao apetite pa je podnio ostavku na mjesto šefa omiškog HDZ-a, kao i Mijo Mimica, njegova desna ruka koji je i bio kandidat za gradonačelnika.

- Najodgovornijim za poraz smatram sebe i mog zamjenika Miju Mimicu i mi ćemo večeras podnijeti ostavke, kazao nam je tada u razgovoru. 

Štoviše, njegova 'instalacija' putem HDZ-ovih magičnih puteva dovela je u pitanje i Zlatka Ževrnju koji je tada Zdravku Omrčenu, pročelniku za kulturu i sport uručio 'papire za prijevremeni otkaz' govoreći mu kako 'ima 20 dana da sam odstupi jer traže novog čovjeka za mjesto pročelnika'.
U krugovima se pričalo i baš o Ivanu Škaričiću, ali on je svega nekoliko dana prije 'smješten' na mjesto prvog čovjeka Doma za starije i nemoćne.

Nismo ti koji će prosuđivati, tražiti krivce u ovoj šokantnoj vijesti, ali toliko iznenađena reakcija ravnatelja Doma i toliko kazanih naizgled nevjerojatnih činjenica nešto je što se ne viđa svakog dana.

Kazati kako se desetak dana čekalo na uzorkovanje i biti u totalnoj nepovezanosti s podatcima i govoriti kako simptome imaju jedna ili dvije sestre, a onda sve još dodatno 'začiniti' kako za toliko čekanje nije odgovoran on nego zdravstvena struka bilo je u jednu ruku tužno, a u drugu grozno za gledati.

Ali, neka samo svi štićenici budu dobro, to je ono što je ipak u ovom trenutku najbitnije!
hr Wed Apr 08 2020 08:30:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .