Australian Open: Ispala Ana Konjuh

Najbolja hrvatska tenisačica Ana Konjuh nije se uspjela plasirati u 3. kolo prvog ovogodišnjeg “grand slam” turnira, Australian Opena u Melbourneu, bolja od nje je u susretu 2. kola bila Australka Darija Gavrilova sa 6-2, 1-6, 6-4 nakon dva sata i tri minute igre.

Konjuh je dobro otvorila prvi set, prva stigla do “breaka” povevši sa 2-1, no potom je izgubila pet gemova u nizu, pa je Gavrilova dobila taj dio meča sa 6-2.

Drugi je set započeo s tri uzastopna “breaka” kaon čega je Konjuh opet imala prednost od 2-1, ali ovoga je puta ona zadržala inicijativu i s još četiri osvojena gema u nizu stigla do 6-1.

Odlučujuća je dionica meča krenula kao i drugi set, s tri “breaka”, no sada je Gavrilova izašla s vodstvom od 2-1. Do kraja susreta više nije bilo “breakova”, a najveća se borba odvijala u osmoj igri u kojoj je Konjuh imala dvije prilike za poravnanje na 4-4, ali je Gavrilova ipak realizirala četvrtu priliku za 5-3 da bi na kraju slavila sa 6-4.

Ispadanjem Konjuh, hrvatski tenis je u Melbourneu ostao na samo dvoje predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji, veterane 37-godišnjeg Ivu Karlovića u muškoj i 34-godišnju Mirjanu Lučić-Baroni u ženskoj konkurenciji.

Ranije u četvrtak Karlović je u 2. kolu sa 6-4, 6-4, 6-4 svladao Australca Andrewa Whittingtona, a suparnik u 3. kolu bit će mu Belgijanac David Goffin. Lučić-Baroni jeu 2. kolu sa 6-3, 6-2 svladala treću igračicu svijeta Poljakinju Agnieszku Radwansku, a u 3. kolu će igrati protiv Grkinje Marije Sakkari.

Donna Vekić je u četvrtak svoj nastup u Melbourneu okončala u 2. kolu, nju je svladala bivša prva igračica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki sa 6-1, 6-3.  

POSLJEDNJE DODANO: