Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/585453c71eea8fa85f8b4598/80

Tradicija se nastavlja: "Juuu-huuu! Praznici su, idemo u muzeje"

Danas je u Gradskoj upravi predstavljen ovogodišnji projekt „Juuu-huuu! Praznici su, idemo u muzeje!“, kojeg Grad Split već sedmi put održava u suradnji s ustanovama u kulturi grada u vrijeme zimskih školskih praznika

Riječ je o brojnim događanjima za djecu tijekom kojih se djeci, mladima i odraslima, osiguravaju brojne radionice te besplatan ulazak u muzeje i galerije, radi upoznavanja s kulturnom baštinom grada Splita. Cilj akcije je da djeca kvalitetno i kreativno provedu svoje slobodno vrijeme te na edukativan i njima zanimljiv način usvoje nova znanja i vještine.

Predstavljajući ovogodišnje akcije zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević je istaknuo kako ove godine sudjeluje rekordnih 18 ustanova, u kojima će se održati 49 radionica u 74 termina te projekcija 8 filmova za djecu u prostoru Kinoteke Zlatna vrata. Zamjenik Kovačević je zahvalio i novim ustanovama iz Sinja i Klisa koje su se priključile akciji i prepoznavši njenu važnost, podsjećajući na zajedničku platformu i brojne projekte iz područja kulture koje nas uskoro očekuju kroz projekt Urbane aglomeracije Split.

Naime, uz „novopridošle“ splitske udruge iz područja kulture Atelje „Vasko Lipovac“ i Studio 21, od ove godine akciji se pridružuju i Muzej sinjske alke te Kliška tvrđava.

Pročelnik Službe za kulturu Siniša Kuko se zahvalio sudionicima akcije koji bez velike medijske pompe odrađuju kvalitetan i važan posao ne samo očuvanja i prezentacije baštine, kulture i umjetnosti, nego i osposobljavanja, na najkvalitetniji pedagoški i stručan način, osjetljive populacije mladih, ne samo učenika, nego i studenata.

Predstavnici ustanova pozdravili su nastavak održavanja ove akcije za koju ističu da privlači iznimno veliki broj djece zbog čega termini radionica i događanja bivaju zauzeti u vrlo kratkom roku. Pritom su posebno naglasili vrijednost i važnost svrsishodno provedenog slobodnog vremena tijekom praznika.

hr Sat Dec 17 2016 08:04:42 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5adaef602af47fb68d8b4569/80
Foto: PIXABAY

Predstavljen priručnik ‘Kako pronaći posao i pobijediti nezaposlenost?’

U Gradskoj knjižnici Sinj splitski pravnik Marlon Macanović jučer, 20. travnja predstavio je svoj motivacijsko – pravni priručnik ‘Kako pronaći posao i pobijediti nezaposlenost?’.

Autor knjige i sam je prošao kroz dugotrajni period nezaposlenosti, nešto više od dvije godine, pa je koristeći vlastita iskustva i znanja prikazao brojne načine za pronalazak zaposlenja te pojasnio metode za osiguranje nužne egzistencije tijekom perioda nezaposlenosti, piše ferata.hr

"U knjizi sam objavio koje su metode nužne za osiguranje egzistencije tijekom tog perioda nezaposlenosti. Ja sam pokazao opseg prava obveza radnika za vrijeme trajanja nezaposlenosti i sve one stvari na koje treba paziti (otkazni rok, javne natječaje, molbe, životopise…). Pojasnio sam kako osnovati vlastitu firmu ili obrt, ako osoba ide putem samozaposlenja te ukazao na neke mjere koje daje Hrvatski zavod za zapošljvanje", kazao nam je Marlon Macanović.

Ovaj priručnik je, kaže, pisao oko 3 mjeseca.

"Svjesno sam išao na jedan mali format. Knjiga ima 50 stranica jer sam htio da bude brza, protočna i da ljudi imaju informacije na jednom mjestu."

hr Sat Apr 21 2018 09:59:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5603bc833bb0d94f0c8b45be/80

Veliki spektakl: Joksimović u Splitu proslavio rođendan s osam tisuća obožavatelja

U Spaladium Areni, 46-godišnji Željko Joksimović izveo je svoje hitove, koje je publika otpjevala s njim.
Svoj 46. rođendan koji je proslavio 20. travnja, Joksimović je proveo zajedno sa svojim fanovima u Spaladium Areni. Jedan od najpopularnijih glazbenika u regiji rođendan je proslavio velikim koncertom okružen s osam tisuća ljudi, a u dvoranu mu je stigla i rođendanska torta.

Joksimović je pjevao pred tisuće obožavatelja, a oni su zajedno s njim pjevali njegove najveće hitove.

Ovo je drugi put da nastupa u najvećoj splitskoj dvorani, prvi put to je bilo 2014. godine na Dan žena.
hr Sat Apr 21 2018 09:20:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a8fd3b92af47f640b8b4580/80
Foto: Pixabay

Đir po gradu: Gdje izaći ovaj vikend?

U nastavku vam donosimo pregršt različitih mjesta, a na vama je da odaberete ono koje je po vašem ukusu.
SUBOTA

NEXT Day & Night Club - ROYAL PARTY

Vanilla Club Split - Saturday night fever

Central the Club - Music Therapy

Velvet Club - DOUBLE TROUBLE

Judino Drvo Club - SIT DOWN RECORDINGS PRES. SASCHA DIVE

Klub Quasimodo - LOLLIPOP (OPROŠTAJNA)

Labirint Club (ex. Kameleon) - Solin - Best of balkan music

Moon bar - MOONDANCE

Jazzbina - MALO WHISKEY MALO COCA COLA

Kavana-Disco Kauri - SHOWTIME BY GALLARDO

Zenta Club - UBIJMO DOSADU - RADIONICA FACE PAINTING

Kocka - METAL QWIZ + SLUŠAONA

Split Circus - BEZDAN I GOSTI: 20 GODINA POSTOJANJA

Pivarij Burger&Beer - SUBOTA u #PIVARIJ-u

Adriatic Social Club - PROLJEĆE

Michel - SMILE BEND

Wine & Cheese Bar Paradox - BRUNO MIČETIĆ TRIO
 

NEDJELJA
 

NEXT Day & Night Club - Tombola

Kavana ProCaffe - Acoustic večer
hr Sat Apr 21 2018 09:15:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5adadcd32af47f25808b4881/80
Foto: PIXABAY

Zdrave palačinke koje ćete obožavati

Ukusan, brz i zdrav obrok
Ako bismo neko jelo mogli poželjeti kušati zauvijek to bi zasigurno bile palačinke. I mogli bismo ih jesti pripremljene na različite načine. Zdravim palačinkama napravljenim od zobenih pahuljica, jogurta, banane i ostalih zdravih sastojaka nitko ne može odoljeti pa ni mi. Jednostavno i proteinima bogato jelo, piše fashion.hr

Sastojci:

1/2 šalice zobenih pahuljica
1/2 čajne žličice praška za pecivo
1 žlica soka od borovnice ili jogurta od vanilije 
1/2 banane 
1 jaje
1/2 čajne žličice vanilin šećera
1/3 šalice svježih ili smrznutih borovnica 

Priprema: 

Stavite sve sastojke (osim borovnica) u blender i usitnite dok tekstura ne postane glatka. Možda ćete morati dodati čajnu žličicu ili dvije bademovog mlijeka u slučaju da je tijesto previše gusto. Ostavite tijesto da se zgusne nekoliko minuta. Ako je tijesto previše tanko/rijetko dodajte žlicu ili dvije zobenih pahuljica i ponovno promiješajte. Lagano premažite tavu kokosovim maslacem i stavite ju na srednju temperaturu. Stavite smjesu i dodajte nekoliko borovnica na vrh. Pecite dok se ne pojave mjehurići na vrhu, a zatim okrenite palačinku na drugu stranu dok ne dobije zlatno smeđu boju. Postupak ponavljajte dok god imate smjese. 
hr Sat Apr 21 2018 08:40:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .