Sabor prima šest osoba na stručno osposobljavanje

 Hrvatski sabor spreman je primiti šest osoba na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od godine dana, pa je objavio javni poziv za prijam.

Po dvoje polaznika dobit će u Saboru priliku stručno se osposobiti u Službi za medije te u Uredu za protokol, uvjet je da su završili visokoškolsko obrazovanje društvenog, humanističkog ili tehničkog smjera, da su osposobljeni za rad na računalu te da znaju engleski, odnosno engleski, francuski ili njemački jezik.

Po jednog ‘sorovca’, informatičkog referenta i administrativnog tajnika, primit će Služba za opće poslove te Služba za pripremu i obradu saborskih sjednica. Uvjet je da imaju srednju stručnu spremu informatičkog, tehničkog ili društvenog smjeta, te da znaju raditi na osobnom računalu.

Koje još uvjete kandidati moraju ispunjavati te koje priloge i dokaze moraju dostaviti uz prijavu, pobrojano je u javnom pozivu objavljenom na mrežnim stranicama Sabora.

Nakon što završi rok za prijave i utvrdi se koji od kandidata ispunjavaju formalne uvjete s njima će se provesti razgovor (intervju). Vrijeme i mjesto njegova održavanja bit će objavljeni na web stranici Sabora najmanje 5 dana prije održavanja.

Odluku o izboru kandidata donijet će tajnik Hrvatskoga sabora Davor Orlović, vodeći računa o interesima, profesionalnim ciljevima i motivaciji kandidata te trajanju nezaposlenosti.

Po završetku stručnog osposobljavanja, ‘sorovci’ imaju pravo polaganja državnog stručnog ispita čije troškove snosi Hrvatski sabor.

POSLJEDNJE DODANO: