Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5f535274daf72d46868b46db/80
Foto: Unsplash

Policija sinoć obišla 163 ugostiteljska objekta u Splitsko-dalmatinskoj županiji: U Sinju zatekli muškarca koji je trebao biti u izolaciji

Policijska uprava splitsko dalmatinska kontinuirano provodi aktivnosti kroz redovnu službu i ciljano, a vezano uz Odluke Stožera Civilne zaštite stoga su i tijekom vikenda 14./15 studenog provođenjem nadzora evidentirane nepravilnosti u radu ugostiteljskih objekata
Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske su u noći 21./22. studenog 2020.  u cilju utvrđivanja provođenja Odluke Stožera Civilne zaštite o  privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga, obavili nadzor rada u ukupno 163 ugostiteljska objekta na području Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Obavljenim nadzorom u 10 ugostiteljskih objekata utvrđene su nepravilnosti u radu zbog  prekoračenja radnog vremena, o čemu će  podnijeti izviješća nadležnom Državnom inspektoratu i Stožeru Civilne zaštite.
 
U jednom ugostiteljskom objektu na Poljičkoj cesti, u okviru  dozvoljenog radnog vremena, zatečeno je 130 gostiju. Prema jednom muškarcu su uporabljena  sredstva prisile  te će biti prijavljen zbog  prekršaja iz čl. 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. O svemu ostalom utvrđenom  izvijestit ćemo nadležni Državni inspektorat, Stožer Civilne zaštite i Općinsko državno odvjetništvo.
 
Na drugoj lokaciji, u manjem  ugostiteljskom objektu u ulici Ivana Gudelja u Splitu zatečeno je  66 gostiju, a zbog  kršenja Odluka Stožera Civilne zaštite o broju osoba u ugostiteljskom objektu i prekoračenju radnog vremena nad odgovornom osobom provodi se kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je ostvarila obilježja kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti iz čl. 180. Kaznenog zakona.
 
Nadalje, dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad mlađim muškarcem provedenim zbog sumnje da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti iz čl. 180 Kaznenog zakona kada se na sinjskom području udaljio iz doma unatoč određenoj  COVID mjeri te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

Policijska uprava splitsko dalmatinska kontinuirano provodi aktivnosti kroz redovnu službu i ciljano, a vezano uz Odluke Stožera Civilne zaštite stoga su i tijekom vikenda 14./15 studenog provođenjem nadzora evidentirane nepravilnosti u radu ugostiteljskih objekata. Obavljenim nadzorom rada, u suradnji s Državnim inspektoratom, u 10 ugostiteljskih objekata utvrđeno je nepoštivanje navedene Odluke u smislu rada do 24 sata, a  Državni inspektorat je za tri objekta pokrenuo postupak sankcioniranja. Također je o utvrđenim kršenjima Odluke izvješten i Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.
hr Sun Nov 22 2020 15:54:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e73c88629111ca58c8b456b/80
Foto: Twitter Vlade RH

Plenkovićeva žena ima koronu, on mora u samoizolaciju

Svoje aktivnosti i obveze nastavit će obavljati od kuće

Nakon pojave blage temperature, supruga premijera Andreja Plenkovića Ana Maslać-Plenković danas je pristupila testiranju na koronavirus te joj je nalaz pozitivan. - javlja Index.

Zbog toga je i Plenković obavio testiranje te mu je nalaz negativan.

Premijeru je određena epidemiološka mjera samoizolacije u trajanju od 10 dana. 

Svoje aktivnosti i obveze nastavit će obavljati od kuće.

hr Sat Nov 28 2020 21:37:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5f5554a1daf72d078b8b4597/80
Foto: Grad Split

Srednje škole iz nekoliko županija kreću na online nastavu!

Srednjoškolci iz naše najjužnije županije na online nastavi bit će do 14. prosinca...
Učenici srednjih škola iz šest županija prelaze na online nastavu. 

Naime, zbog loše epidemiološke situacije, srednjoškolci iz Dubrovačke-neretvanske, Zagrebačke, Varaždinske, Međimurske, Osječo-baranjske i Vukovarsko-srijemske prelaze na model C - nastava na daljinu. 

Srednjoškolci iz naše najjužnije županije na online nastavi bit će do 14. prosinca. 

- U dogovoru s ravnateljima donesena je odluka da se od ponedjeljka 30. studenoga do ponedjeljka 14. prosinca održava online nastava. - kazali su iz Stožera Dubrovačko-neretvanske županije. 

Riječ je o Gimnaziji Metković, Srednjoj školi Metković, Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi Opuzen te Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića iz Ploča.
hr Sat Nov 28 2020 20:05:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5fc292936f52dfd8568b458e/80

Splitski poteštat: 'Ne možemo i ne trebamo ljudima zabraniti da izlaze van!'

U Splitsko-dalmatinskoj županiji drugi dan zaredom više je od 500 novozaraženih.

Gost RTL-a bio je Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita, koji komentira otkud toliko velike brojke.

Svakodnevno sam u kontaktu sa epidemiologijom Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Brojke koje su u našoj županiji su istovjetne kao i prosjeci u Hrvatskoj. Jučer u Splitu 192, danas 223, i sasvim sigurno je jasno da su mjere Vlade i Stožera nužne kako bi praznike proveli u jednoj opuštenij i zdravijoj situaciji. Vjerujem da su te brojke kontakti prethodnih bolesnika - rekao je Krstulović Opara.

Građani su danas uzimali kave za van i sjedili na terasama zatvorenih kafića.

- To nije kršenje mjera, građani su se držali mjera. Bio sam ponosan danas vidjeti početak adventskih svečanosti. Ne možemo i ne trebamo ljudima zabraniti da izlaze van i da u društvu svojim prijatelja i obitelji budu u kontaktu sa distancama i maskama - poručio je gradonačelnik Splita.

Neki ugostitelji i vlasnici sportskih kompleksa bune se protiv strogih mjera.

- Svi smo u situaciji u kojoj se moramo pridržavati mjera. Teško je brojnima, najviše našim obrtnicima, ali i građanima i djeci koji trebaju kontakt. Sad je vrijeme za odgovornost, pridržavati se ovih mjera kako bi Božić dočekali u boljoj atmosferi - poručio je Krstulović Opara i dodao:

- Prilagodili smo epidemiološkim kriterijima naše adventske svečanosti.

hr Sat Nov 28 2020 19:10:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5fc290116f52dfd8568b457f/80

Otvaranje Adventa u Splitu obilježio kratki spoj: Prva svijeća ostala u mraku!

Mnogi su se našalili da se svijeća i fizički zapalila.
Tehničke poteškoće obilježile su paljenje prve adventske svijeće u Đardinu. Kako je i ova godina posebna, tako je bila posebna i svečanost. Duo truba svirao je 'Narodi nam se', a električna energija u tom je trenutku otkazala poslušnost.

Kratki spoj
izazvao je čak i dim, a prva svijeća ostala je u mraku. Mnogi su se našalili da se svijeća i fizički zapalila.

Bit će to tako, čini se, sve dok se žice ne spoje kako trebaju.


hr Sat Nov 28 2020 18:59:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .