U Beogradu obljetnica pada Vukovara: “Osobe koje su činile zločine dio su javnog života umjesto da predstavljaju stup srama”

”Inicijativa mladih” zajedno sa ”Ženama u crnom” su obilježavanje obljetnice pada Vukovara organizirali u centru Beograda. Nosili su transparente na kojima je pisalo: “Žene u crnom za mir i pravdu”, “Nikada nećemo zaboraviti zločine u Vukovaru” i “Odgovornost” kao i crvene ruže u ruci. – prenosi Slobodna Europa.

Aktivist “Žena u crnom” Stefan Milosavljević rekao je da uličnom akcijom ta organizacija želi izraziti suosjećanje i solidarnost sa žrtvama te da će sutra prisustvovati komemoraciji u Vukovaru.

Rekao je da i 26 godina nakon zločina Srbija u kontinuitetu opstruira suđenja za ratne zločine i da pokazuje kontinuitet politike koja je dovela do zločina na prostoru bivše Jugoslavije te da negira i relativizira zločine koji su se dogodili.

– Žrtve nisu dobile pravdu na institucionalnom nivou u vidu kaznene odgovornosti. Osobe koje su činile zločine i osuđene su pred Haškim sudom poput Veselina Šljivančanina dio su javnog života i umjesto da predstavljaju stup srama, predstavljaju nacionalne heroje. – rekao je  Stefan Milosavljević

POSLJEDNJE DODANO: