Splitska.tiramola otvara se u petak: Šarenilo i raznovrsnost mladih talenta

Izložba fotografija “Splitska.tiramola”, koja se po prvi put održala prije 13 godina, od početka ima sasvim jednostavan koncept. Sve izložene fotografije su snimljene u Splitu, a autori na dan otvaranja još uvijek nisu proslavili 30. rođendan. Kako prve godine, tako i danas, organizatorima je želja bila na jednom mjestu prikazati šarenilo i raznovrsnost mladih talenta na “špagu” (tiramoli), u samom centru grada kako bi ih što više zainteresiranih moglo razgledati.

Izložba je s vremenom prerasla u pravi mali fotopokret, pa se tijekom godine znaju čuti komentari kako je baš ta fotografija “idealna za Tiramolu”. Usprkos smjeni generacija i dalje iznenađuje broj osoba koje svoje radove prijavlju i originalni kadrovi koje uslikaju.

Količina i kvaliteta prijavljenih fotografija predstavili su ugodan izazov žiriju koji je ove godine u sastavu Maja Prgomet (predstavnica udruge Splitski portal), Diana Junaković Jerković (predstavnica Fotokluba Split) i Đordana Barbarić (predstavnica udruge MoSt koja ove godine obilježava 20. obljetnicu djelovanja) odabrao 100 fotografija 57 autora/ica.  

“Splitska.tiramola” i ovog puta ima humanitarni karakter, jer će se sve fotografije koje su odabrane za postav izložbe, uz dozvolu autora, prodavati na humanitarnom buvljaku “A di si ti?” udruge “MoSt”, ispred HNK-a 15.prosinca 2018., u sklopu kojeg se već tradicionalno u mjesecu prosincu prikuplja pomoć za najugroženije skupine sugrađana.

POSLJEDNJE DODANO: