Nazvao policiju s plaže i zaprijetio bombom: Muškarac se raznio

Najnovije informacije

21.40- 
 Iz PU splitsko-dalmatinske potvrdili su da se 54-godišnji muškarac raznio bombama. U eksploziji nitko drugi nije ozlijeđen, a policija osigurava mjesto događaja. Obavlja se očevid i utvrđuju se sve okolnosti ovog događaja o kojem je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo.

19.50– Oko 19.45 sati začule su se dvije eksplozije. Muškarac (54) se navodno raznio bombama, no policija još uvijek nije potvrdila tu informaciju. Mjesto događaja se osigurava te se obavlja protueksplozivni pregled.  Dvije eksplozije navodno su se dogodile u autu u kojem je bio muškarac koji je od obliženjeg kafića bio udaljen 30-ak metara. 

Ranije objavljeno

Danas oko 17.30 sati splitska policija zaprimila je dojavu građanina koji je kazao da se nalazi na plaži na predjelu Kaštelet u Splitu, te da kod sebe ima eksplozivno sredstvo. Navodno je riječ o muškarcu koji nije od ranije poznat policiji, hrvatski je državljanin. 

Policajci su žurno upućeni na mjesto događaja, koje je osigurano i onemogućen je pristup građanima.  Na teren je upućena i specijalna jedinica policije s pregovaračem. Pokušavaju odgovoriti muškarca od samoubojstva.

Promet prema Institutu je blokiran, a na mjesto događaja stigli su i hitna pomoć te vatrogasci. 

Šetalište Ivana Meštrovića od izlaza iz tunela (muzeja) do Vile Dalmacije zatvoreno je za sav promet. Za promet je otvorena Park šuma Marjan.

POSLJEDNJE DODANO: