Obrat u slučaju djevojke koja je umrla u kolima Hitne: Imala je bolest za koju nitko nije znao

Dvadesetogodišnja djevojka koja je u petak 14. lipnja preminula u kolima Hitne pomoći na putu od Voštarnice do zadarske Opće bolnice, duže je vrijeme bolovala od akutne leukemije koja je najvjerojatnije i uzrok njene iznenadne smrti, piše Slobodna Dalmacija.

Prema preliminarnim nalazu obdukcije, a s obzirom na stanje gotovo svih unutrašnjih organa djevojke, sumnja se da je 20-godišnjakinja bila u poodmakloj fazi teške bolesti, iako njena cimerica, s kojom je živjela u stanu na Stanovima, za to nije znala. Još se uvijek ne zna je li svog zdravstvenog stanja bila svjesna i preminula djevojka porijeklom iz Istre.

Kako bi se točno znao uzrok smrti, trebaju doći rezultati vještačenja njene krvi i drugih nalaza, kao i stručnih mišljenja.

Djevojka je studirala u Zadru, kao i društvo s kojim je provela posljednja dva dana u stanu u Voštarnici u kojem su kao podstanari živjeli 22-godišnjak i 24-godišnjak, svi s područja Imotskog.

Priča je počela u srijedu poslijepodne kada je 22-godišnjak, inače prijatelj djevojke, u stanu 21-godišnjaka na Stanovima kupio marihuanu. Nakon što je kupio manju količinu trave otišao je sa svojom 20-godišnjom prijateljicom negdje vani “zapaliti”, a potom su došli u njegov podstanarski stan na Voštarnici, piše Slobodna Dalmacija

Sutradan ujutro, u četvrtak, djevojka se požalila na nesnosnu glavobolju, imala je mučninu, povraćalo joj se i spavalo, fizički se jako loše osjećala. Međutim, njezin prijatelj je to smatrao posljedicom mamurluka od večeri prije, i njezinim simptomima nije pridavao veći značaj, zbog čega nije ni tražio hitnu pomoć. 

U petak ujutro djevojci se stanje dodatno pogoršalo, nije mogla stajati na nogama, a kad je počela gubiti svijest 22-godišnjak je oko 10 sati nazvao hitnu pomoć. Hitna pomoć je djevojku zatekla bez svijesti i takvu su je iznijeli iz stana. Preminula je nekoliko minuta kasnije u kolima na putu do zadarske bolnice.

POSLJEDNJE DODANO: