ŽIVOT NA RUBU PROPUSNICE Do trgovine preko patrole, na posao u čekanju po sat vremena!

Dok je u Splitu trajala konferencija Županijskog stožera na mail redakcije javio nam se čitatelj, čiji su podaci poznati redakciji, koji doslovce živi ‘na rubu propusnice’.

Priču o tome kako je za običan prolaz do mjesne trgovine potrebno proći policijsku provjeru napisao nam je naš čitatelj čiji priču donosimo u cijelosti.

– Živim u Svetom Kaju (Solin) pokraj Kera terma, točnije kraj crkve Sv. Kaja. To je negdje na granici Kaštela i Solina i kako moram ići u gornji dio mjesta autom u dućan, policija me zaustavi i uznemirava, a ja istom službeniku moram stalno objašnjavati kako tu živim i trebam otići kupiti kruh, hranu…

Zašto mene policajci konstano zaustavljaju, ne samo mene, već i ostale mještane jer dućana u donjem dijelu nema, samo u gornjem djelu mjesta. Još uz to, da ne govorim kako bi mještani ovdje prvo išli u obližnju Emmezettu u Insterspar u kupnju, a sada to ne mogu jer su to Kaštela.

Želio bi reći, poručiti županiji i Stožeru da se za Split, Solin i Kaštela ove propusnice ukinu jer nema smisla. Moram voziti u dalji dućan još uz to ljudi kasne na posao po sat, dva, napisao nam je čitatelj.

U međuvremenu je stigla i reakcija iz Županije, kao uvertira na ovu kratku ispovijest. Župan splitsko-dalmatinski, Blaženko Boban prema Nacionalnom stožeru uputio je zahtjev da Split, Solin i Kaštela postanu cjelina kako građani tu ne bi morali koristiti propusnice.

POSLJEDNJE DODANO: