Ginekolozi najviše mrze kad im žene dođu i (ne)kažu ovo

U Readers Digestu izašao je člankak u kojem ginekolozi i ginekologinje odgovaraju na pitanja o tome što bi zaista porčuli svojim pacijenticama kako bi svima bilo lakše. 

Svjesni su oni itekako da žene ove preglede baš i ne svrstavaju na listu omiljenih i da nikome nije baš svejedno doći, razgolititi se i onda se tako otvoriti pogledu. 

No problem je što ginekolozi imaju tek nekoliko minuta s pacijenticom da provjere i naprave sve što treba i zato ne žele gubiti vrijeme. U skladu s tim ima ta jedna stvar koju ginekolozi stvarno mrze kada im pacijentica kaže, a kažu to gotovo sve. 

“Oprostite, nisam se obrijala.”

– Nas ne zanima frizura. Imamo malo vremena da se usredotočimo na pregled i stvarno nas ne zabrinjava to što što žene nisu obrijane. Pogotovo ako im nisu obrijane noge. Mi s tim nemamo veze i to je stvarno tema na koju bismo trebali trošiti dragocjeno vrijeme – složni su ginekolozi, prenosi index.

A baš zbog kratkog vremena koje imaju sa svojim pacijenticama – liječnici ne žele gubiti niti sekunde – u svom dnevnom rasporedu, u tom periodu razgovora, u postavljanju dijagnoze. Jer ono što ginekolozi mrze kod svojih pacijentica, a one bi to stvarno trebale znati, su ove stvari: 

Oni mrze kada im ne dođete na pregled jer ste dobili mjesečnicu. To nije razlog za nedolazak jer današnji papa testovi omogućavaju test i za vrijeme mjesečnice. 

Mrze kada sami sebi postavljate dijagnozu 

Naravno da svaka žena pozna dovoljno svoje tijelo, ali kada je riječ o iscjedku mnoge žene jednostavno same sebe liječe. Često si tako i pogoršavaju pa liječenje zatim traje duže. Umjesti da odmah dođu po stručno mišljenje. 

Kada ne spominjete da pijete neke ljekove. 

Kada ne kažete ništa.

Kada vas vide svake tri godine imajući na pameti da se ne kontrolirate redovito za rak grlića maternice. 

POSLJEDNJE DODANO: