Vatrogasci nisu mogli doći do požara zbog uskog puta: “Zar se mora dogoditi nesreća da se riješi ovaj problem?”

Ogorčeni građanin javlja nam kako je 12. svibnja izbio požar na poljoprivrednoj površini u blizini željezničke stanice te zbog nedovoljne širine puta vatrogasno vozilo nije uspjelo doći do opožarenog mjesta koji je već krenuo prema kućama. Međutim, tek manjim vozilom vatrogasci su uspjeli doći do požara i uspješno ga ugasili. 

– Sreća u nesreći je da nije bilo ljudskih žrtava, no ja i moji susjedi živimo u strahu od toga što bi se dogodilo da se nekome zapali kuća. Kako bi objektu prišla vatrogasna vozila i još gore, kako bi došla hitna pomoć kada bi neko vozilo zapelo na ovom uskom putu? Zar se mora dogoditi nesreća da se reagira na ovakvo stanje pristupnog puta? – pita se ogorčeni građanin. 

“Ulica uz prugu nalazi se u planu asfaltiranja Grada Kaštela za 2018. godinu”

DalmacijaNews kontaktirala je Grad Kaštela o ovom problemu te pitala postoji li način za rješenje istog.

– Ulica uz prugu u Kaštel Kambelovcu nalazi se u planu asfaltiranja Grada Kaštela za 2018. godinu. Osim ove ulice, u planu se nalazi još nekoliko desetaka ulica koje će Grad asfaltirati do kraja godine. O načinu asfaltiranja ulice i njezinom kompletnom uređenju, više informacija će biti poznato uoči početka radova kada na teren izlazi ekipa koja procjenjuje koje će se sve radnje obaviti i hoće li se rješavati površinska ili oborinska odvodnja.

S obzirom da je Grad Kaštela drugi po veličini u Splitsko dalmatinskoj županiji, veliki dio novca iz gradske blagajne odlazi upravo na komunalu. Konkretno, za izgradnju komunalne infrastrukture planirano je 16.800.000,00 kn, za izgradnju komunalne vodne infrastrukture utrošit će se 11.450.000,00 kn, što znači da su ukupna planirana sredstva koja će Grad Kaštela ove godine utrošiti na izgradnju komunalne infrastrukture 28.250.000,00 kuna. – rekla nam je glasnogovornica Kaštela.

POSLJEDNJE DODANO: