Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5cb4bf2b29111cec4a8b45aa/80
Foto: PIXABAY

Veliki uspjeh naše najveće otočke tvornice: 900 tona svježe tune otišlo je put Japana

Tuna je jedna od najcjenjenijih riba i spada među najskuplje prehrambene proizvode u svijetu, a rašireno je mišljenje da se u Jadranskom moru uzgaja najbolja tuna, pa je time i najznačajnija riba za hrvatsko gospodarstvo.

Ona je jedan od pet najvažnijih hrvatskih izvoznih proizvoda. Inače, za ovaj biznis karakteristične su snažne promjene na tržištu, što ovisi o cijeni (i snazi jena) na japanskim burzama. Proteklih tjedana više od 90 posto plavoperajne tune iz hrvatskih je uzgajališta otišlo u svijet, ponajviše u Japan. Izvezli smo oko 3800 tona za približno 50 milijuna eura.

Samo iz "Sardine" u Postirama japanski brodovi-hladnjače izvukli su 900 tona svježe delikatese. Ulovljeni primjerci od desetak kilograma utovljeni su na pet do šest puta veću težinu i idealni su za sushi i sashimi.

Iako su im zadovoljni Japanci kupili cijelu proizvodnju, do zadnjeg kilograma, zadovoljstvo na Braču nije potpuno. Naime, zbog stalnog povećanja godišnjih ulovnih kvota, povećava se i proizvodnja omiljenog bluefina, ali sukladno zakonu ponude i potražnje tuni je zbog toga pala cijena, tvrdi Slobodna Dalmacija.

– Oporavak stoka tune na Mediteranu dovodi do toga da za istu cijenu sada treba proizvesti znatno više, pa i gotovo dvostruke količine tune. Snalazimo se, radimo uštede u proizvodnji tražimo nova tržišta – kaže Mislav Bezmalinović, predsjednik uprave "Sardine".

Sve procjene govore da je u moru postignut balans – i tune i srdele, kojom se tune pretežito hrane. "Volio bih", ističe Bezmalinović, "da se zbog stabilnosti u moru i cijena na tržištu, kvote više ne povećavaju".

No, izgleda za to baš i nema. Na sastanku 52 članice ICCAT-a (Međunarodna komisija za očuvanje i zaštitu atlantskih tuna) odlučeno je da će hrvatska godišnja kvota za izlov tune sa 779,84 tona u 2018. u ovoj godini porasti na 862,79 tona, a 2020. premašiti 900 tona.

To neće biti povijesni maksimum. U Jadranu je svojedobno bilo dopušteno uloviti i 1155 tona tune za daljnji uzgoj, da bi s međunarodnim zabranama zbog sve veće ugroženosti te vrste kvota pala i na 400-tinjak tona. No, u međuvremenu tuna je spašena, a s njom i cijeli niz radnih mjesta koja su direktno ili indirektno povezana s plavoperajnom tunom.

Ove godine lovna sezona počinje 26. svibnja i trajat će do 15. srpnja, dakle 45 umjesto uobičajenih 30 dana. Rezultat ovisi o vremenskim prilikama jer se tuna lovi po suncu i bonaci, kada se sita digne na površinu i odmara. Često i u hladovini velikih brodova. Prošlog svibnja i lipnja, zahvaljujući uranjenom ljetu, lovilo se lako a riba je bila kvalitetnija nego prethodnih godina. Ciljaju se primjerci od 9 do 11 kilograma jer imaju najbolji prirast u godinu i pol dana uzgoja. Veći od 500 posto. Lani je prosjek bio 11 kilograma. Većina tune u Jadranu uhvati se kod otoka Jabuke.

Hrvatska ima posebnu povlasticu. Naši tunolovci mogu svoju kvotu loviti u Jadranskom moru i bilo gdje u Sredozemlju ili istočnom dijelu Atlantika. Stranci kod nas baš i ne mogu. Preciznije, u Jadranu smijemo loviti tune od minimalno osam kilograma i 75 centimetara dužine, a ostale članice ICCAT-a od minimalno 30 kilograma.

– Od 2006. imamo derogaciju, izuzeće, da se u Jadranskom moru riba manja od 30 kilograma može loviti isključivo radi uzgoja. Zato je mi uzgajamo godinu i pol dana, a ostale zemlje drže tunu nekoliko mjeseci i onda daju u prodaju – pojašnjava Kristijan Zanki, direktor ribolova "Sardine" i predsjednik grupacije tunouzgajivača pri Klasteru marikulture.

Ulovna i uzgojna praksa plavoperajne tune u nas značajno je drugačija nego u ostatku Mediterana, što je posljedica bioloških i ekoloških značajki ovog stoka. Naime, u vrijeme ribolovne sezone (svibanj i lipanj), odrasla tuna se okuplja u Mediteranu radi mrijesta, a Jadran u ovom razdoblju predstavlja hranilište za mlađahne primjerke. To je odredilo ulovnu i uzgojnu praksu plavoperajne tune u Jadranskom moru, gdje je uzgojni ciklus od 18 do čak 32 mjeseca.

S druge strane, u ostatku Mediterana (Španjolska, Malta, Turska), uzgoj se temelji na ulovu odraslih jedinki veličine više od 30 kg i njihovu kratkotrajnom zadržavanju u kavezima (oko pola godine) radi povećanja udjela masti, nakon čega se tijekom zimskih mjeseci izlovljavaju i izvoze.

Ukratko, oni tove, a mi uzgajamo tunu.

hr Mon Apr 15 2019 19:28:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Biznis
http://www.dalmacijanews.hr/files/5d039a1a29111c4acc8b45e1/80

Uspješno završeno povezivanje mikro poduzetnika i studenata putem projekta PlanStart

HGK u Splitu i Sveučilišni odjel za stručne studije po četvrti put uspješno priveli kraju projekt PlanStart
Današnjom svečanom dodjelom zahvalnica studentima koji su sudjelovali u projektu PlanStart, uspješno je priveden kraju ovaj projekt koji zajednički, već četvrtu godinu zaredom, provode HGK – Županijska komora Split i Sveučilišni odjel za stručne studije Sveučilišta u Splitu.

Projektom se povezuju studenti Odjela za stručne studije i županijski poduzetnici iz kategorije mikro tvrtki (do 3 zaposlena), na način da studenti izrađuju poslovne planove za odabrane mikro gospodarstvenike. Time se studentima omogućava primjena stečenih znanja u praksi i suočavanje sa stvarnim potrebama tržišta, a mikro poduzetnicima, koji čine 91% županijskih poduzetnika, dobivanje poslovnog plana, kao neophodnog orijentira i smjernice u poslovanju.

- Ovim projektom uspješno povezujemo gospodarstvo i obrazovni sektor, na zadovoljstvo poduzetnika i studenata, te ćemo ga nastaviti razvijati i dalje. Dodjelu zahvalnica sudionicima upriličili smo na današnji dan, kada obilježavamo 45. godišnjicu Sveučilišta u Splitu, kako bismo i na ovaj način doprinijeli ovoj za cijelo društvo iznimno značajnoj godišnjici - rekao je predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš.

Zadovoljstvo projektom iskazala je i Slađana Brajević, voditeljica ureda za poslovnu suradnju s vanjskim subjektima Sveučilišnog odjela za stručne studije.

- Izrada poslovnog plana, strateškog dokumenta svake tvrtke, dio je nastavnog procesa naših studenata, a rad na konkretnim poslovnim planovima za odabrane mikro subjekte prilika je da se upoznaju s realnim životom te danas-sutra što spremniji iziđu na tržište rada - rekla je Brajević.

Zahvalnice su dobili studenti Nensi Lovrić, Anamarija Smajić, Anđela Šućur, Stjepan Akalović, Anja Piplica i Mateo Marušić, koji su izradili poslovne planove za tvrtke Alf d.o.o., Križevčanka Split d.o.o, Promo artis d.o.o., Sajtija d.o.o. i Izvorni kod d.o.o.

Studenti i predstavnici tvrtki podijelili su svoja iskustva sudjelovanja u projektu, a ŽK Split i Sveučilišni odjel za stručne studije najavili nastavak projekta i u idućoj akademskoj godini.
hr Fri Jun 14 2019 14:59:16 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Biznis
http://www.dalmacijanews.hr/files/56977e7212953f3e048b45a0/80
Foto: Ilustracija Google

Ugostitelji u panici, traže novih 4500 stranih radnika: 'Stara hrvatska pojava - ljudi zapravo ne žele raditi'

Ministarstvo rada neslužbeno poručuje da stalno raspravljaju o stanju na tržištu rada

Čini se da su hrvatski hotelijeri, ugostitelji i ostali djelatnici u turizmu gotovo posve iskoristili odobrene kvote stranih radnika, zbog čega su prošli tjedan Vladi uputili pisani apel, doznaje Jutarnji list.

Pismo su potpisale Hrvatska udruga turizma (HUT) na čelu s bivšim ministrom turizma Veljkom Ostojićem i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), koje od premijera Andreja Plenkovića i Vlade traže dodatne kvote stranih radnika, njih oko 4500, čime bi, udovolji li Vlada tom zahtjevu, ovogodišnja kvota stranaca raspoloživih za rad u turizmu mogla dosegnuti 20.000.

Predsjednik HUT-a Veljko Ostojić jučer nije htio komentirati zahtjev udruga upućen Vladi, no Jutarnji list doznaje da hotelijerima i ostalima ponajviše nedostaju pomoćni radnici u turizmu, zbog čega se udruge nadaju da će njihov zahtjev u konačnici biti prihvaćen.

HUP je pak još 22. svibnja poslao upozorenje da postoji manjak kvota za pojedine kategorije radnika, prije svega u sektoru turizma i ugostiteljstva, u kojemu je od 15.600 dozvola raspoloživo još samo 3000.

Ministarstvo rada neslužbeno poručuje da stalno raspravljaju o stanju na tržištu rada i da zasad ne vide toliki pritisak da bi povećali kvote za uvoz stranih radnika. Usto, žele da se angažira i sva dostupna domaća radna snaga, piše RTL.

"Hrvatski zavod za zapošljavanje proveo je anketu i trenutačno je na burzi oko 1600 ljudi koji su izrazili spremnost za rad u sezoni. Postoji i prostor za zapošljavanje umirovljenika, zasad ih je zaposleno oko 12.300, a 70 posto poslodavaca koji su tražili kvote, nisu se uopće javili HZZ-u kako bi pokušali naći domaću radnu snagu", tvrdi izvor iz Ministarstva rada.

No, neki od hotelijera tvrde kako nije točno da nisu iskoristili sve mogućnosti koje im pruža HZZ.

"Svi hotelijeri koji su ove godine trebali radnu snagu prije nego što su zaposlili strance, zaposlili su raspoloživo domaće stanovništvo. Naravno da su tražili pomoć od Zavoda jer im je zapošljavanje domaćeg, posebno lokalnog stanovništva znatno jeftinije kad je riječ o smještaju i ostalim troškovima. Ako na burzi rada doista ima toliko nezaposlenih koji žele raditi u turizmu, onda treba postaviti pitanje što uopće radi HZZ i zašto te radnike nije uputio na slobodna radna mjesta kojih je napretek" - pita se izvor Jutarnjeg lista koji napominje da je "ipak najvjerojatnije riječ o staroj hrvatskoj pojavi - svoj sili radno sposobnog stanovništva koje zapravo ne želi raditi, a ponajmanje ne u turizmu"

hr Wed Jun 12 2019 18:41:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Biznis
http://www.dalmacijanews.hr/files/5d00ea9529111cc6c98b4585/80

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

Kada je riječ o ekonomskoj budućnosti, usprkos padu stope nezaposlenosti i rekordnom rastu BDP-a u prvom tromjesečju, među građanima prevladava pesimizam, pokazalo je istraživanje agencije Improve

Usprkos pozitivnim ekonomskim pokazateljima, istraživanje agencije Improve o ekonomskoj klimi u Hrvatskoj, provedeno u ožujku ove godine, pokazalo je da većina građana pesimistično gleda u budućnost. Čak 86 posto ispitanika ne očekuje da će se pozitivni trendovi nastaviti.

Svaki drugi građanin smatra da će u sljedećih godinu dana gospodarsko stanje u Hrvatskoj bit lošije Tek nešto više od trećine građana smatra da će se njihova osobna potrošnja i potrošnja kućanstva u idućih godinu dana povećati Da u ovom trenutku izgube glavni izvor prihoda, 12 posto ispitanika ne bi moglo pokrivati troškove života bez posuđivanja novca ni tjedan dana, a njih 18 posto navodi gornju granicu od mjesec dana

Nezaposlenost u Hrvatskoj nikad nije bila manja. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje trenutno je u Hrvatskoj nešto više od 120.000 nezaposlenih osoba, a pad stope nezaposlenosti je najveći u Europi. 

Trend pada stope nezaposlenosti uočava se i na razini Europske unije. Prema podacima Eurostata ovako niska stopa nezaposlenosti u eurozoni nije zabilježena još od siječnja 2000. godine.

S obzirom na to da nam predstoji turistička sezona, očekuje se daljnji pad broja nezaposlenih.

Međutim, gledajući iz vlastite perspektive, građani nisu optimistični.

Istraživanje je pokazalo da trećina hrvatskih građana očekuje rast stope nezaposlenosti u sljedećih godinu dana, a daljnjih 42 posto smatra da će stopa ostati na istoj razini.

Nadalje, ekonomski stručnjaci očekuju daljnji ekonomski rast u Hrvatskoj te povećanu osobnu potrošnju građana. Prema najnovijim podacima Državnog zavoda za statistiku ostvaren je rekordan rast BDP-a što je zapravo najveći rast unutar EU u odnosu na prethodni kvartal.

Projekcije za gospodarsko stanje u Hrvatskoj iz perspektive građana su nešto pesimističnije. Svaki drugi građanin smatra da će u sljedećih godinu dana gospodarsko stanje u Hrvatskoj bit lošije, 36 posto da će ostati isto, dok samo 13 posto vjeruje da će biti bolje.

Na razini osobne potrošnje, tek nešto više od trećine građana smatra da će se njihova osobna potrošnja i potrošnja kućanstva u idućih godinu dana  povećati, dok njih 55 posto smatra da će ostati na istoj razini kao i do sada.

Da u ovom trenutku izgubite vaš glavni izvor prihoda, koliko dugo možete nastaviti pokrivati troškove života, bez bilo kakvog posuđivanja novaca?

Naime, još uvijek veliki dio građana ne osjeća ekonomsku sigurnost. Da u ovom trenutku izgube glavni izvor prihoda, velik dio njih ne bi mogao ni kratkoročno pokrivati troškove života bez posuđivanja novca: 12 posto ispitanika navodi da ne bili u mogućnosti pokrivati troškove niti tjedan dana, njih 18 posto navode gornju granicu od mjesec dana, dok 28 posto procjenjuje da bi 'izdržalo' do 3 mjeseca.

hr Wed Jun 12 2019 14:05:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Biznis
http://www.dalmacijanews.hr/files/5d00bfb829111cc6c98b4573/80

TOP 5: Evo tko su najbolji poslodavci za 2019. godinu

Projekt Certifikat Poslodavac Partner (CEP) pokrenut je 2005. godine s ciljem promicanja kvalitete u upravljanju ljudskim resursima te je do sada u reviziji HR sustava CEP metodologijom sudjelovalo preko 100 organizacija

SELECTIO, tvrtka specijalizirana za savjetovanje u području upravljanja ljudskim resursima i posredovanje pri zapošljavanju, objavio je listu TOP 5 Poslodavaca Partnera za 2019. godinu, odnosno, listu organizacija koje su u okviru projekta Certifikat Poslodavac Partner ostvarile najviše rezultate prilikom postupka certifikacije. 

Na ovogodišnjoj listi najboljih Poslodavaca Partnera su:

  •  Atlantic Grupa
  •  Zagrebačka pivovara
  • Erste banka
  • INA
  • Coca-Cola HBC Hrvatska
  • Hrvatski Telekom

Projekt Certifikat Poslodavac Partner (CEP) pokrenut je 2005. godine s ciljem promicanja kvalitete u upravljanju ljudskim resursima te je do sada u reviziji HR sustava CEP metodologijom sudjelovalo preko 100 organizacija. Organizacije se ocjenjuju u 5 širih područja – Strategija, Regrutiranje i selekcija, Upravljanje učinkom, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima – dok status Poslodavca Partnera ostvaruju samo one organizacije  koje u svakom od područja ostvare minimalno 70% bodova, a ukupno barem 75%.

Lista TOP 5 Poslodavaca Partnera objavljuje se od 2008. godine, a za ulazak u TOP 5 ove godine je bilo potrebno ostvariti ukupni rezultat od čak 97% bodova. Sve TOP 5 organizacije HR sustav u svojoj organizaciji doživljavaju kao strateški partner biznisu, kontinuirano ulažu u razvijanje svojih zaposlenika kroz kvalitetne sustave procjenjivanja radnog učinka i edukacija te posebnu pažnju pridaju odnosu prema svojim zaposlenicima te osiguravanju raznolikosti i inkluzivnosti u svojim organizacijama, dokazujući time kako je diversity u njihovim organizacijama ipak nešto više od niza pravilnika i inicijativa te nešto što njihovi zaposlenici uistinu svakodnevno žive i promiču.

hr Wed Jun 12 2019 11:03:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Biznis

Pročitajte još . . .