I Split obilježio svjetski dan “Zelena čistka”

U radnoj akciji sudjelovalovalo je 50-ak volontera (članovi udruge JIC, GK Lovret, brojni članovi mladeži HDZ-a koje su predvodili kandidat za gradonačelnika Andro Krstulović Opara i predsjednik HDZ-a Split Petar Škorić) te ostali individualni volonteri iz Splita.

Čistila se rubna zelena površina Turske kule koja graniči s parkingom Brodosplita od velike količine raznog otpada kojeg uglavnom ostavljaju vozači koji parking koriste za kratkotrajni odmor ali nažalost i za odlaganje otpada na zelenoj površini istočnog dijela Turske kule što narušava estetski izgled ovog dijela parka.

Stoga se apelira na sve vozaće  Brodosplita ali i svih drugih vozača koji dolaze iz Splita i izvan Splita te povremeno koriste parking za kratkotrajni odmor da otpad odlažu u koš, plastičnu kesu ili obližnji kontejner i time održavaju parking čistim tim više što tu parkiraju vozila i brojnih posjetitelja među kojima su domaći i strani turisti, pa se prvi utisak o zelenom biseru kao što je park Turske kule doživljava po urednosti parkinga i rubnih zelenih površina koje služe kao ulaz u park s istočne strane.

Apelira se i na upravu Brodosplita da u suradnji s Čistoćom, Parkovima i nasadima i komunalnom službom grada dogovore postavljanje određenog broja kontejnera i koševa za otpad da vozači mogu u njima odlagati otpad a ne na zelenu površinu te da i svoju službu za održavanje čistoće u Brodosplitu angažiraju povremeno za održavanje ovog parkinga čistim.

Javne gradske ustanove Parkovi i nasadi i Čistoća pomogli su u radnom priboru za volontere, košnji visoke trave te odvozu otpada i suhe granjevine.

Brodosplit je sponzorirao prigodni domjenak za sve volontere na kraju uspješne radne akcije.

Možemo biti ponosni što su volonteri iz Splita ovom uspješnom akcijom doprinijeli obilježavanju svjetskog dana „Zelena Čistka“ i time kroz čistiji istočni dio Turske kule učinili Tursku kulu i Split a time i svijet ljepšim.

POSLJEDNJE DODANO: