Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5875374a1eea8fa1de8b45f4/80
Foto: Čitatelj Dalmacija Newsa

Vapaj iz Kaštela: Već šest dana čekamo da nam maknu srušeni stup

Naš čitatelj kaže da su mu u T-comu rekli da su zahtjev predali kolegama i da pričeka da mu se jave
Olujna bura stvorila je brojne probleme na širem splitskom području. Dežurne službe zaprimile su brojne prijave građana koji su dojavljivali o srušenim stupovima, stablima i granama. Nakon bure, niske temperature uzrokovale su ozbiljnije probleme s opskrbom vode, a iako su sve službe na terenu i rade na otklanjanju posljedica do Puta Krstolovače u Kaštel Sućurac još nisu stigli. Naš čitatelj javlja nam kako već šest dana čekaju da im s puta ukloni srušeni stup.

- Isti dan smo zvali Elektrodalmaciju koja nas je proslijedila na T-com iako je njihova rasvjeta na tom stupu, znači prvo pitanje koje se postavlja je čiji je to stup zapravo?! Gospoda iz Elektrodalmacije su došli i skinuli rasvjetu te time kao otklonili opasnost. Istina, sada nema strujnog kabela na stupu i opasnost je manja, ali se njih očito ne tiče što 10 kućanstava i dalje ne može doći autom do kuće – piše naš čitatelj iz Kaštela.

Dodaje kako su mu iz T-coma rekli da su predali zahtjev kolegama i da pričekaju da ih netko kontaktira.

- Došli su nakon pet dana, pogledali i otišli. Ponovno sam zvao T-com gdje mi je operater opet samo rekao da je zaveo slučaj i da čekamo da nam se jave. Pa, do kada da čekam, do kada da auto ostavljam 500 metara od kuće iako imam svoj parking?!

Do kada da se smrzavam po ovoj hladnoći?! Meni je naročito teško po ovom vremenu kretati se jer sam astmatičar i uz bolujem od Crohnove bolesti. Rekli su mi da će u utorak ujutro doći netko od njihovih tehničara, ali do 10,30 sati se još nitko nije pojavio – zaključuje naš čitatelj.


Facebook komentari

hr Tue Jan 10 2017 20:35:22 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5882060d1eea8f2e118b4699/80
Foto: Čitatelj Dalmacija Newsa

Komoditet iznad svega: Pogledajte biserno parkiranje vozača u Pakoštanima

Neodgovorni vozač isped jedne tgovine parkirao se preko dva mjesta predviđena za invalide
Slučajevi parkiranja na mjesta predviđena za invalidne osobe, nažalost, postala je navika nekih vozača. Isto tako, parkiranje automobila na dva mjesta nije ništa neuobičajeno. 

Ipak, jedan vozač u Pakoštanima uspio je jednim potezom srušiti nekoliko parkirnih pravila, te se parkirao na čak dva mjesta perdviđena za invalide.

Nismo sigurni su ovakvi vozači svjesni svoje neodgovornosti prema drugima, no nadamo se da će naša objava pomoći da se ovakvi prizori što manje viđaju.

Facebook komentari

hr Sun Jan 22 2017 09:08:42 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/58722b671eea8f8ed48b4574/80
Foto: Čitateljica Dalmacija Newsa

Glas naroda: Kuja s tek okoćenim štencima ostavljena na hladnoći

Naša čitateljica tvrdi da je pas već pola godine zavezan na lancu, a tko je vlasnik nije mogla saznati
Naša čitateljica poslala nam je fotografije kuje Njemačkog ovčara koja je s nedavno okoćenim štencima ostavljena na hladnoći u Kaštel Novom. Ona tvrdi da je pas već pola godine vezan na lancu duljine dva metra na zemljištu na kojem i nema što čuvati.

- Nema direktnih kuća u blizini pa nisam mogla saznati tko je vlasnik. Kujica mora da je prije nekoliko dana okotila mlade. Neko očito dolazi povremeno tu ostaviti nešto, ali vlasnik svjesno ide na to da će mladi uginuti po ovoj hladnoći. Dovoljno je stravično to da je ženka tu zavezana mjesecima, nitko se za  nju ne brine kako treba, a kamoli da je neko izvodi u šetnju – piše naša čitateljica te dodaje kako se pas nalazi na zemljištu pokraj groblja u Kaštel Novom.

Napominje i kako je o svemu obaviještena policija.

- Vlasniku se izgleda po ovoj hladnoći ne da dolaziti, sve što joj se donese pojede se za čas. Policija je primila prijavu, izašla na teren i kontaktirana je osoba s kojom ćemo sutra vidjeti kako ovo riješiti. Po Zakonu je ovakvo zanemarivanje kažnjivo i do godinu dana zatvora ako se radi o ubojstvu i mučenju, a zanemarivanje i do pola godine – upozorava naša čitateljica.


Facebook komentari

hr Sun Jan 08 2017 13:08:56 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/585929a81eea8fb6728b4600/80
Foto: Čitatelj Dalmacija News

Opet gore kontejneri u Splitu: "Jednom će planuti i automobili s njima"

U Spinutu su u ponedjeljak navečer ponovno gorjeli kontejneri
Kao i svake godine u predblagdansko vrijeme krene i sezona petardi. Nije strano da do petardi može doći svatko, kako maloljetnici tako i odrasli. Poznato je da na svakom pakiranju, a i u slovu zakona stoji da se petarde ne bacaju u zatvorenim prostorima. Takva pravila očito ništa ne znače za skupinu huligana koja je sinoć uz pomoć petardi zapalila plastični kontejner za papir u Spinutu.

Fotografije zapaljenog kontejnera u Karamanovoj ulici poslao nam je čitatelj uz komentar:

"Opet gore po 'ko zna koji put, kontejner za papir i plastiku u Spinutu, Karamanova ulica! Sve dok jedan put ne planu i auti skupa s njima. Dokle ovako? Vatrogasci su brzo došli i ugasili ih."

Podsjećamo kako je zakonsko ograničenje za bacanje petardi od 27. prosinca do 1. siječnja, a želimo i apelirati na odgovornost i da se stane s destrukcijom prilikom korištenja pirotehničkih naprava.

Facebook komentari

hr Tue Dec 20 2016 13:53:21 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5850149a1eea8fd24a8b459f/80
Foto: Čitatelj Dalmacija Newsa

Glas naroda: Hoće li ova olupina na istom mjestu dočekati i 2017. godinu?

"Vrag odnija prišu" - ironično kaže naš čitatelj koji upozorava na problem kojega je uočio u Raničkoj ulici u Splitu

Na redakcijski e-mail (info@dalmacijnews.hr) javio nam se čitatelj iz Splita. Smeta ga što se u Radničkoj ulici na nogostupu već mjesecima nalazi neregistrirani Volkswagen Caddy.

Iako je Komunalno redarstvo još 25. listopada ove godine donijelo rješenje o uklanjanju otpadnog vozila, ono i dalje bespotrebno zauzima parkirni prostor.

S obzirom da je će se za desetak dana napuniti dva mjeseca od izdavanja spomenutog rješenja, naš čitatelj se s pravom pita koliko je potrebno nadležnim službama Grada Splita da postupe po rješenju...

"Hoće li ova olupina na istom mjestu dočekati i 2017. godinu - pita se ogorčeni čitatelj.

Facebook komentari

hr Tue Dec 13 2016 20:35:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .