Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/532b13ec17994295280888d3/80
Foto: CROPIX

Suđenje Mamiću: Uskok i iskaze Lovrenovih roditelja ocijenio nevjerodostojnim

Kao i iskaz nogometnog reprezentativca Dejana Lovrena, Uskok je u nastavku suđenja bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću i ostalima na osječkom Županijskom sudu, u petak nevjerodostojnim ocijenio i iskaze njegovih roditelja Silve i Saše Lovren, te uložio primjedbu u sudski spis, o čemu će se dodatno očitovati u nastavku suđenja.

Silva Lovren, za koju je Dejan Lovren, ustvrdio kako je vodila njegov financijski aspekt dok  je igrao u "Dinamu", uključujući i pregovaranje sa Zdravkom Mamićem, u iskazu je navela kako je pravo na podjelu transfernog obeštećenja sin Dejan stekao zaključenjem aneksa, ubrzo nakon potpisivanja ugovora o profesionalnom igranju 2007. godine, ali se ne sjeća je li potpisala taj aneks ugovora,  niti jesu li u obitelji dobili primjerak aneksa.

 Nakon izjave da nije sudjelovala u otvaranju računa na koji će se Dejanu, nakon prelaska u "Lyon" isplatiti novac od transfernog obeštećenja, a koji je kasnije posudio Zoranu Mamiću, u čemu također nije sudjelovala, reagirala je optužba ustvrdivši da je u istrazi navela drugačije, odnosno da ju je Dejan, nakon što je dobio novac od transfernog obeštećenja, zamolio da ode u banku i novac proslijedi Zoranu Mamiću, kojemu ga je odlučio posuditi. Svjedokinja je odgovorila kako je moguće da se o tome razgovaralo, ali da u tome nije sudjelovala, te kako je moguće da se u istrazi zabunila, jer ima punomoć na sinove račune.
Na tvrdnju kako se ne sjeća gdje se tada nalazio njezin sin, Uskok je svjedokinji ponovno predočio iskaz iz istrage, u kojem je navela da se da Dejan Lovren tada nalazio u Francuskoj te da mu je poštom slala nekakvu dokumentaciju iz banke.
Ne sjećam se jesam li to rekla u istrazi. Dejan je tada igrao u Francuskoj, ali ne sjećam se  je li u tome trenutku možda bio slobodan, pa se nalazio u Hrvatskoj, ustvrdila je svjedokinja.

Nakon tvrdnje svjedoka Saše Lovrena kako ga je supruga, koja je vodila većinu pregovora sa Zdravkom Mamićem, obavijestila da bi Dejan, nakon potpisivanja ugovora o profesionalnom igranju 2007. godine, mogao dobiti pravo na podjelu transfernog obeštećenja, te da je čuo da su to pravo dobili i neki drugi igrači, Uskok je ponovno posegnuo za iskazom iz istrage, u kojem je svjedok naveo kako o podjeli transfera nije bilo razgovora te da nisu znali da bi bilo koji igrač NK Dinama imao pravo na podjelu transferenog obeštećenja.
Svjedok je ponovio kako mu je detalje pregovora sa Zdravkom Mamićem, u kojima nije sudjelovao. prenijela supruga Silva te pojasnio kako do tada nikada nije bio na policijskom ili sličnom ispitivanju, i da je bio potpuno zbunjen te da mu je i danas "to sve zbunjujuće". Ustvrdio je kako nije vidio dokument kojim bi njegov sin Dejan imao pravo na 50 posto transfernog obeštećenja za prelazak u francuski "Lyon", već ga je supruga naknadno obvijestila da će dobiti to pravo i da je novac isplaćen.

 Glavna rasprava završena je nakon više od pet sati svjedočenja članova obitelji Lovren, a nastavak je zakazan za 11. rujna.
Zamjenik ravnateljice Uskoka Tonči Petković izjavio je novinarima kako će iz nastavka dokaznog postupka biti jasno zbog čega su uložili primjedbe na iskaze današnjih svjedoka te kako vjeruje da će dokazati da je novac kojim je Zoran Mamić vraćao pozajmice Dinamu pripadao klubu.

Facebook komentari

hr Sat Sep 02 2017 10:55:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a92a0662af47f27108b45e6/80

Split: Zbog velike hladnoće osigurana dodatna skloništa za beskućnike

U prostorima Javne Vatrogasne Postrojbe Grada Splita u nedjelju, 25.veljče 2018. godine sastao se Stožer civilne zaštite na kojem je podneseno izvješće o stanju na terenu, poduzetim aktivnostima komunalnih službi te dogovoreno daljnje postupanje u skladu s vremenskom prognozom

Za danas, noćas i sutra očekuju se snijeg i susnježica. Ne očekuju se veće količine snijega, a temperatura će padati ispod ništice, puhat će jaka i olujna bura, pa će, tvrde iz stožera, sigurno zalediti tijekom noći, a osjet hladnoće bit će oko -10.

-Veća opasnost je zaleđivanje tla nego od količine snijega. Kako ne bi došlo do smrzavanja ceste. Ekipe cestara posipale su noćas u dva navrata od 3 i 5 sati (MO Žrnovnica, Sitno, Srinjine), ulice koje su obuhvaćene trasom današnjeg polumatartona  te važnije ceste u gradu, poručuju iz stožera.

Tri ekipe posipale su u centru grada kamene površine, uskoro će im se pridružiti i četvrti tim i proći ulice u Varošu kako ne bi došlo do smrzavanja.

S obzirom na prognozu dogovoreno je kako će komunalne tvrtke i koncesionari obaviti posipanje sa solju prema dobivenim planovima i zadacima, javnih cesta, nogostupa i javnih površina i to od 15-18 sati danas i ujutro od 5 do 7 sati kako bi oni koji dolaze na posao ili u škole mogli nesmetano pristupiti objektima.

-Predsjednici, tajnici i vijećnici po GK i MO od 15 sati danas trebaju obići svoje kotareve i mjesne odbore i  dostaviti informacije o stanju javnih površina u svom kotaru, tvrde.

Za sada, poručuju iz stožera, sve službe funkcioniraju normalno, bude li potrebno intervenirat će se prema dojavi

-Ima starih i nemoćnih kojima će ova hladnoća stvarati probleme pa su osigurana dodatna skloništa za beskućnike te pozivamo sve one koji znaju za ljude u takvim potrebama da se obrate na dežurne telefone 112, HGSS-u i Crvenom križu, zaključuje stožer.

Također, važno je napomenuti da nije preporučljivo starijim i bolesnim osobama izlaziti na hladnoću ako za to nemaju važan razlog jer će biti sve hladnije u sljedeća tri dana.

 

Facebook komentari

hr Sun Feb 25 2018 12:37:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a92908c2af47f850d8b4690/80
Foto: PIXABAY

Split: Posljednji put od danas - snijeg je napadao 2012. godine, hoće li se sve opet zabijeliti?

Tad, Splićani su imali razloga 'cvike' zamijeniti kapama i šalovima jer je snijeg sve dobro iznenadio.
Snijeg je pao 3. veljače 2012. godine, a do kraja subote, 4. veljače Split je mjerio povijesnih 25 cm snijega, čime je bila srušena dotadašnja rekordna visina snijega od 21 cm iz siječnja 1979. godine.

Najsretnija su bila djeca koja su se skupljala na rivi ne bi li iskoristili jedinstvenu priliku - igrati se u snijegu pokraj mora.

Međutim, ni odrasli se nisu 'zatvorili u četiri zida', dan su iskoristili za splitski đir.

U nastavku pogledajte kako je to izgledalo:Facebook komentari

hr Sun Feb 25 2018 11:32:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a928d262af47f15118b456f/80

Snježna fotogalerija: Dalmacija danas sva u bijelom

Jučer je bila okupana suncem, danas upravo suprotno...
Još jučer splitski piciginaši trčkarali su po plićaku na Bačama, okupani suncem, uživajući na +14 stupnjeva. Već danas situacija je potpuno drugačija- nema sunca, a nema ni plusa. Snijeg lagano pada, baš kao i temperature... Već rano jutros snijeg je počeo padati posvuda, i na kopnu, ali i na otocima. 

Čitatelji nam šalju svoje slike iz svih krajeva Dalmacije. Povirite u našu fotogaleriju iz topline svoga doma i uživajte u kadrovima koji se u ovim krajevima ne viđaju tako često...
Facebook komentari

hr Sun Feb 25 2018 11:20:53 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a9287cf2af47f8e0b8b46ed/80
Foto: PIXABAY

Ako idete sakupljati šumske plodove potrebna vam je godišnja dozvola

Za osobne potrebe može se dnevno sakupiti do tri kilograma plodišta nadzemnih gljiva, pet stručaka šparoga, deset kilograma plodova kestena, kupina, malina...
Građani od 20. veljače ove godine za sakupljanje nedrvnih šumskih proizvoda trebaju od Hrvatskih šuma ishoditi godišnju dozvolu, priopćile su u petak Hrvatske šume.

Od toga dana, naime, na snazi je Pravilnik o izmjenama pravilnika o korištenju nedrvnih šumskih proizvoda prema kojemu građani za sakupljanje nedrvnih šumskih proizvoda za osobne potrebe trebaju osobno, poštom ili e-mailom u upravama šuma, podružnicama Hrvatskih šuma ishoditi godišnju dozvolu koja će se izdavati bez naknade, piše lokalni.hr

Izdana godišnja dozvola vrijedi do 31. prosinca tekuće godine na području uprave šuma podružnice koja je dozvolu izdala. U zahtjevu je potrebno navesti ime i prezime, adresu i OIB osobe na koju će glasiti dozvola, vrstu nedrvnih proizvoda te područje sakupljanja za koju se dozvola traži.

Dozvola vrijedi za sve nedrvne šumske proizvode osim za podzemne gljive (tartufe). Za osobne potrebe može se dnevno sakupiti do tri kilograma plodišta nadzemnih gljiva, pet stručaka šparoga, deset kilograma plodova kestena, kupina, malina itd.

Ako se nedrvni šumski proizvodi sakupljaju radi prerade, trgovine i drugog prometa, njihovo sakupljanje i ubiranje regulira se ugovorom, a prije njegova sklapanja podnositelj zahtjeva dužan je dostaviti odgovarajuće sredstvo osiguranja 

Facebook komentari

hr Sun Feb 25 2018 10:55:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .