Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/532b13ec17994295280888d3/80
Foto: CROPIX

Suđenje Mamiću: Uskok i iskaze Lovrenovih roditelja ocijenio nevjerodostojnim

Kao i iskaz nogometnog reprezentativca Dejana Lovrena, Uskok je u nastavku suđenja bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću i ostalima na osječkom Županijskom sudu, u petak nevjerodostojnim ocijenio i iskaze njegovih roditelja Silve i Saše Lovren, te uložio primjedbu u sudski spis, o čemu će se dodatno očitovati u nastavku suđenja.

Silva Lovren, za koju je Dejan Lovren, ustvrdio kako je vodila njegov financijski aspekt dok  je igrao u "Dinamu", uključujući i pregovaranje sa Zdravkom Mamićem, u iskazu je navela kako je pravo na podjelu transfernog obeštećenja sin Dejan stekao zaključenjem aneksa, ubrzo nakon potpisivanja ugovora o profesionalnom igranju 2007. godine, ali se ne sjeća je li potpisala taj aneks ugovora,  niti jesu li u obitelji dobili primjerak aneksa.

 Nakon izjave da nije sudjelovala u otvaranju računa na koji će se Dejanu, nakon prelaska u "Lyon" isplatiti novac od transfernog obeštećenja, a koji je kasnije posudio Zoranu Mamiću, u čemu također nije sudjelovala, reagirala je optužba ustvrdivši da je u istrazi navela drugačije, odnosno da ju je Dejan, nakon što je dobio novac od transfernog obeštećenja, zamolio da ode u banku i novac proslijedi Zoranu Mamiću, kojemu ga je odlučio posuditi. Svjedokinja je odgovorila kako je moguće da se o tome razgovaralo, ali da u tome nije sudjelovala, te kako je moguće da se u istrazi zabunila, jer ima punomoć na sinove račune.
Na tvrdnju kako se ne sjeća gdje se tada nalazio njezin sin, Uskok je svjedokinji ponovno predočio iskaz iz istrage, u kojem je navela da se da Dejan Lovren tada nalazio u Francuskoj te da mu je poštom slala nekakvu dokumentaciju iz banke.
Ne sjećam se jesam li to rekla u istrazi. Dejan je tada igrao u Francuskoj, ali ne sjećam se  je li u tome trenutku možda bio slobodan, pa se nalazio u Hrvatskoj, ustvrdila je svjedokinja.

Nakon tvrdnje svjedoka Saše Lovrena kako ga je supruga, koja je vodila većinu pregovora sa Zdravkom Mamićem, obavijestila da bi Dejan, nakon potpisivanja ugovora o profesionalnom igranju 2007. godine, mogao dobiti pravo na podjelu transfernog obeštećenja, te da je čuo da su to pravo dobili i neki drugi igrači, Uskok je ponovno posegnuo za iskazom iz istrage, u kojem je svjedok naveo kako o podjeli transfera nije bilo razgovora te da nisu znali da bi bilo koji igrač NK Dinama imao pravo na podjelu transferenog obeštećenja.
Svjedok je ponovio kako mu je detalje pregovora sa Zdravkom Mamićem, u kojima nije sudjelovao. prenijela supruga Silva te pojasnio kako do tada nikada nije bio na policijskom ili sličnom ispitivanju, i da je bio potpuno zbunjen te da mu je i danas "to sve zbunjujuće". Ustvrdio je kako nije vidio dokument kojim bi njegov sin Dejan imao pravo na 50 posto transfernog obeštećenja za prelazak u francuski "Lyon", već ga je supruga naknadno obvijestila da će dobiti to pravo i da je novac isplaćen.

 Glavna rasprava završena je nakon više od pet sati svjedočenja članova obitelji Lovren, a nastavak je zakazan za 11. rujna.
Zamjenik ravnateljice Uskoka Tonči Petković izjavio je novinarima kako će iz nastavka dokaznog postupka biti jasno zbog čega su uložili primjedbe na iskaze današnjih svjedoka te kako vjeruje da će dokazati da je novac kojim je Zoran Mamić vraćao pozajmice Dinamu pripadao klubu.

Facebook komentari

hr Sat Sep 02 2017 10:55:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5934fbf7b9e03e3b248b45b6/80

Gradonačelnik odobrio sufinanciranje knjiga za osnovce

Zaključak se odnosi na učrnike drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovne škole u školskoj godini 2017./2018.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara donio je Zaključak o sufinanciranju nabave školskih udžbenika za učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovne šole u školskoj godini 2017./2018. po kojem pravo na sufinancirani iznos od 500,00 kuna imaju učenici s prebivalištem na području grada Splita bez obzira na osnivača škole. Sufinanciranje nabave školskih udžbenika odobrit će se i učenicima koji su pravo na besplatne udžbenike u školskoj godini 2017./2018. ostvarili po nekoj drugoj osnovi, ali samo u visini razlike do 500,00 kuna ukoliko je ostvareno pravo po drugoj osnovi manje od tog iznosa.

Roditelji/skrbnici/posvojitelji/udomitelji učenika s prebivalištem na području grada Splita su dužni ispunjeni Zahtjev za sufinanciranje nabave osnovnog kompleta školskih udžbenika za učenicu/ka drugog, trećeg ili četvrtog razreda osnovne škole u školskoj godini 2017./2018. dostaviti u osnovnu školu koju učenik pohađa. Oni čije dijete ima prebivalište na području Splita, a pohađa osnovnu školu drugog osnivača dužni su Zahtjev i po njemu traženu dokumentaciju  dostaviti na adresu: Grad Split, Služba za obrazovanje i znanost, 21000 Split, Obala kneza Branimira.

Zahtjev za sufinanciranje nabave osnovnog kompleta školskih udžbenika može se preuzeti na Službenoj web stranici Grada Splita (www.split.hr) ili osobno u Centralnoj pisarnici zgrade splitske  Gradske uprave ( Obala kneza Branimira17).

Uz ispunjeni i potpisani Zahtjev obvezno je priložiti presliku osobne iskaznice jednog roditelja/skrbnika na kojoj se vidi adresa prebivališta u Splitu i presliku kartice tekućeg ili žiro računa. Roditelji/skrbnici/posvojitelji/udomitelji učenika koji su pravo na besplatne ili sufinancirane udžbenike u školskoj godini 2017./2018. ostvarili po nekoj drugoj osnovi dužni su priložiti i rješenje nadležnog tijela kojim je priznato predmetno pravo. Rok za dostavu Zahtjeva s kompletiranom dokumentacijom u školu je 6. listopada 2017. godine.

Roditeljima/skrbnicima/posvojiteljima/udomiteljima učenika koji ostvare pravo na sufinanciranje nabave školskih udžbenika, isplatit će se sredstva preko osnovnih škola Grada Splita, a za učenike koji pohađaju školu kojoj nije osnivač Grad Split sredstva sufinanciranja  će se izravno (ne preko osnovnih škola drugih osnivača) uplaćivati na tekuće ili žiro račune podnositelja Zahtjeva.

Roditelji/skrbnici/posvojitelji/udomitelji učenika koji ostvare pravo na sufinanciranje školskih udžbenika će na kraju nastavne godine školske udžbenike neoštećene vratiti u školu koju učenik pohađa, a na to se obvezuju potpisom na obrascu Zahtjeva na kojem je otisnut tekst Izjave o obvezi vraćanja neoštećenih knjiga u školu.

 

 

 

Facebook komentari

hr Thu Sep 21 2017 16:28:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/59c38bb4b9e03e986d8b4576/80

Dogovoreno formiranje stručne radne skupine za Žnjan

Cilj radne skupine je zakonsko-plansko upravljanje prostorom Žnjana

Današnjim sastankom potpredsjednika Vlade RH i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara, splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana i gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare dogovoreno je formiranje stručne radne skupine za Žnjan koja će osigurati jasnu i punu suradnju svih sudionika: državne, županijske i gradske vlasti u cilju zakonitog upravljanja Žnjanom, a s jasnim ciljem da već 2018.godine imamo privremeno rješenje koje će omogućiti kvalitetnu turističku ponudu na prostoru Žnjana.

Krajnji cilj ove radne skupine je konačno i zakonsko-plansko upravljanje prostorom Žnjana do 2019.godine na korist svih građana Splita.

Ovo je prvi korak usklađivanja aktivnosti svih razina vlasti. Sve odluke moraju biti usuglašene i temeljene na zakonu, ali i provedene u interesu građana.

Prvi sastanak stručne radne skupine za Žnjan održat će se početkom idućeg tjedna. Na sastanku će se precizno utvrditi dinamika postupanja na području Žnjana kojom će se osigurati zakonitost i uvođenje reda.

Facebook komentari

hr Thu Sep 21 2017 11:52:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/536b74541799425514868d45/80
Foto: Ilustracija CROPIX

Pronađena droga u Kaštel Štafiliću i Ogroju Gornjem

Protiv 40-godišnjaka i 35-godišnjaka podignute su kaznene prijave

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom u sklopu kojeg je obavljena pretraga vozila  i stana na području Kaštel Štafilića. Pronađeno 5 PVC vrećica sa drogom amfetamin, ukupne težine 482g, dok je u vozilu pronađeno 4,6g amfetamina. Danas će se privesti pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu.  

Nadalje, provedeno je kriminalističko istraživanje i nad 35-godišnjakom kod kojeg je u Ogorju Gornjem, pronađeno 5 stabljika marihuane,  visine od  20 do 100 cm. Podnijeta je kaznena prijava za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Facebook komentari

hr Thu Sep 21 2017 11:48:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/58849fbe1eea8f761b8b4575/80
Foto: D.N.

Uhićen osumnjičeni za ubojstvo Ivana Blaževića!

Osumnjičeni Nikola Gusić Janjić uhićen je danas na području Splita

Danas, 20. rujna 2017. policijski službenici PU splitsko-dalmatinske uhitili su 24-godišnjeg hrvatskog državljanina kojeg se sumnjiči za počinjene kaznenog djela ubojstva 23-godišnjeg Ivana Blaževića. Ubojstvo je počinjeno 11. kolovoza 2017. u Stobreču.

Od počinjenja kaznenog djela osumnjičeni se nalazio u bijegu, a danas, oko 15.25 sati je uhićen na području Splita i priveden u II. Policijsku postaju Split. Oko 17 sati 24-godišnjak je predan u Zatvor u Splitu.

Facebook komentari

hr Wed Sep 20 2017 19:07:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .