Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/532b13ec17994295280888d3/80
Foto: CROPIX

Suđenje Mamiću: Uskok i iskaze Lovrenovih roditelja ocijenio nevjerodostojnim

Kao i iskaz nogometnog reprezentativca Dejana Lovrena, Uskok je u nastavku suđenja bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću i ostalima na osječkom Županijskom sudu, u petak nevjerodostojnim ocijenio i iskaze njegovih roditelja Silve i Saše Lovren, te uložio primjedbu u sudski spis, o čemu će se dodatno očitovati u nastavku suđenja.

Silva Lovren, za koju je Dejan Lovren, ustvrdio kako je vodila njegov financijski aspekt dok  je igrao u "Dinamu", uključujući i pregovaranje sa Zdravkom Mamićem, u iskazu je navela kako je pravo na podjelu transfernog obeštećenja sin Dejan stekao zaključenjem aneksa, ubrzo nakon potpisivanja ugovora o profesionalnom igranju 2007. godine, ali se ne sjeća je li potpisala taj aneks ugovora,  niti jesu li u obitelji dobili primjerak aneksa.

 Nakon izjave da nije sudjelovala u otvaranju računa na koji će se Dejanu, nakon prelaska u "Lyon" isplatiti novac od transfernog obeštećenja, a koji je kasnije posudio Zoranu Mamiću, u čemu također nije sudjelovala, reagirala je optužba ustvrdivši da je u istrazi navela drugačije, odnosno da ju je Dejan, nakon što je dobio novac od transfernog obeštećenja, zamolio da ode u banku i novac proslijedi Zoranu Mamiću, kojemu ga je odlučio posuditi. Svjedokinja je odgovorila kako je moguće da se o tome razgovaralo, ali da u tome nije sudjelovala, te kako je moguće da se u istrazi zabunila, jer ima punomoć na sinove račune.
Na tvrdnju kako se ne sjeća gdje se tada nalazio njezin sin, Uskok je svjedokinji ponovno predočio iskaz iz istrage, u kojem je navela da se da Dejan Lovren tada nalazio u Francuskoj te da mu je poštom slala nekakvu dokumentaciju iz banke.
Ne sjećam se jesam li to rekla u istrazi. Dejan je tada igrao u Francuskoj, ali ne sjećam se  je li u tome trenutku možda bio slobodan, pa se nalazio u Hrvatskoj, ustvrdila je svjedokinja.

Nakon tvrdnje svjedoka Saše Lovrena kako ga je supruga, koja je vodila većinu pregovora sa Zdravkom Mamićem, obavijestila da bi Dejan, nakon potpisivanja ugovora o profesionalnom igranju 2007. godine, mogao dobiti pravo na podjelu transfernog obeštećenja, te da je čuo da su to pravo dobili i neki drugi igrači, Uskok je ponovno posegnuo za iskazom iz istrage, u kojem je svjedok naveo kako o podjeli transfera nije bilo razgovora te da nisu znali da bi bilo koji igrač NK Dinama imao pravo na podjelu transferenog obeštećenja.
Svjedok je ponovio kako mu je detalje pregovora sa Zdravkom Mamićem, u kojima nije sudjelovao. prenijela supruga Silva te pojasnio kako do tada nikada nije bio na policijskom ili sličnom ispitivanju, i da je bio potpuno zbunjen te da mu je i danas "to sve zbunjujuće". Ustvrdio je kako nije vidio dokument kojim bi njegov sin Dejan imao pravo na 50 posto transfernog obeštećenja za prelazak u francuski "Lyon", već ga je supruga naknadno obvijestila da će dobiti to pravo i da je novac isplaćen.

 Glavna rasprava završena je nakon više od pet sati svjedočenja članova obitelji Lovren, a nastavak je zakazan za 11. rujna.
Zamjenik ravnateljice Uskoka Tonči Petković izjavio je novinarima kako će iz nastavka dokaznog postupka biti jasno zbog čega su uložili primjedbe na iskaze današnjih svjedoka te kako vjeruje da će dokazati da je novac kojim je Zoran Mamić vraćao pozajmice Dinamu pripadao klubu.

hr Sat Sep 02 2017 10:55:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/533402f7179942b91c7b23f8/80

Sutkinja odbila primiti prijatelje i obitelj Cesarea, ovrha zakazana za sutra

Cesare je završio u bolnici, a sutkinji su htjeli predati i potrebnu medicinsku dokumentaciju kako bi se ovrha odgodila
Ispred zgrade Općinskog suda danas su se okupili prijatelji i rodbina devetogodišnjeg Cesarea Avenatija kako bi predali peticiju s 10.000 potpisa što bi značilo odgodu ovrhe koja je zakazana sutra u 9 sati na Pujankama. 

Predsjednica općinskog suda, Marina Boko odbila ih je primiti. 

Cesareova teta, Vanja Kuluz izjavila je kako je sutkinja poručila da dođu u srijedu zajedno s odvjetnikom. 

-Događa se ono na što psihijatar upćuje već dvije godine. Psihijatar koji prati dijete već je izjavio nebrojno puta da će ova ovrha dijetetu prouzročiti traume, kazala je Vanja Kuluz.  

Anđela Šuštić, obiteljska prijateljica kazala je kako su tražili razgovor sa sutkinjom kako bi joj predali dokumente koje imaju i koji su više nego dovoljni da se ovrha odgodi, no ona ih je odbila. 

Vanja Kuluz pozvala je sve da ljude da se pridruže na prosvjedu sutra u blizini njihove zgrade na Pujankama. 

Cesare bi trebao biti oduzet majci i odveden ocu u Italiju, no završio je u bolnici pa se još ne zna cjelokupni ishod ovrhe. 
hr Mon Jun 18 2018 12:42:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/532f69681799424f067b24bf/80

Izlaznost na kotarskim izborima 11,5 posto

Manja je za dva posto u odnosu na kotarske izbore prije četiri godine
U Split su jučer održani kotarski i mjesni izbori. Od ukupno 17,5 tisuća upisanih birača ove godine izašlo je 11,5 posto građana. Prije četiri godine izašlo je 13, 5 posto građana. 

Najviše mandata je osvojio HDZ, a na Pujankama će se ponoviti izbori 24. lipnja. 

Izborno povjerenstvo ustanovilo je  da je broj glasačkih listića na tom mjestu za 5 komada veći od broja birača koji su glasovali.

HDZ u gradskom vijeću za sada ima 120 vijećnika, SDP sa svojim koalicijskim partnerima ima 41 vijećnički mandat. Most je osvojio 14 vijećnika, Pametno 11 vijećnika, HNS 3 vijećnika, a po dva vijećnika imaju 
 HSP, HSLS, HSS i HSU. 
hr Mon Jun 18 2018 12:18:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ad716282af47f217f8b477a/80
Foto: MUP

Akcija u prometu "Faktori rizika": Policija u lovu na neodgovorne vozače

Sve sudionike u prometu podsjeća se na obvezu poštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama

U utorak,19. lipnja 2018. od 16 do 20 sati na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provesti će se ciljna akcija u prometu „Faktori rizika“, u kojoj će se prvenstveno zahvaćati prekršaji prekoračenja brzine, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenja pojasa u vozilu i zaštitne kacige na motociklima i mopedima, te  korištenja mobitela za vrijeme vožnje.

Sve sudionike u prometu podsjeća se na obvezu poštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama kako svojim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu, te kako bi izbjegli moguće sankcije.

hr Mon Jun 18 2018 10:27:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b2762b32af47f783c8b4584/80
Foto: MMPI

Prekinuto je tegljenje: Na turskom brodu pojavilo se novo puknuće

Turski teretni brod Haksa ipak nije dotegljen u ponedjeljak ujutro u Trogir, već "zapeo" 12 nautičkih milja dalje, kod otoka Drvenika zbog nove pukotine

Tegljenje Hakse je prekinuto oko 1 sat u noći na ponedjeljak jer je u brod ponovo počela prodirati voda, potvrđeno je Dnvniku Nove TV u splitskoj Lučkoj kapetaniji. 

Prema trenutnim informacijama, more ne prodire u brod na mjestu jučerašnjeg puknuća, već se radi o novom puknuću. 

Ronioc je tijekom jutra obavio pregled broda kako bi se ustanovilo gdje se pukotina točno nalazi i na koji će se način sanirati. U tijeku je i ispumpavanje mora iz strojarnice, no u Lučkoj kapetaniji tvrde da onečišćenja mora nema. 

Nakon što se pokrpa nova pukotina turski brod će biti otegljen do Trogira, za što će im s ove pozicije trebati još nekih četiri ili pet sati. Kada će se to dogoditi još uvijek nitko ne zna. 

Na Haksi više nema nikoga, a kapeta i četvero članova posade koji su posljednji ostali na brodu, s njega su evakuirani i trenutno su na sigurnom, kažu u Kapetaniji. - piše Dnevnik

hr Mon Jun 18 2018 09:44:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .