Njemački mediji o hrvatskom turizmu: ‘100 eura po noćenju za garsonijere opremljene za vrijeme Jugoslavije’

Njemački Tagesspiegel učinio je lošu reklamu hrvatskom turizmu, a sve informacije koje iznosi u tekstu donosi na temelju onoga što su izvještavali hrvatski mediji, ali i ugledni eVisitor.

Samim time, informacije su poprilično negativne, a mnogi koji su ove godine iskusili blagodati hrvatskog turizma, reći će da su poprilično realne. Kako god, Tagesspiegel piše da su hrvatske plaže i trajekti poluprazni te da vlasnici apartmana paničare s obzirom na to da nisu imali onoliko gostiju koliko su računali da će biti.

Konkretnije, samo u prvih 12 dana srpnja, broj gostiju pao je za 6,2 posto, a iznajmljivači su pritom ostali bez njih 9,4 posto, pišu Vijesti.hr

“Dosadašnji rast hrvatskog turizma bio je potaknut problemima konkurencije u sjevernoj Africi i Turskoj”, naglašava Tagesspiegel te dodaje da prihodi od turizmačine oko petinu BDP-a Republike Hrvatske.

“Hrvatska neosporno ima predivne otoke i obalu, no više od 100 eura po noćenju se naplaćuju garsonijere koje su opremljene još za vrijeme Jugoslavije. Najmanja je potražnja za starim apartmanima u koje se nije ulagalo godinama”, piše Tagesspiegel te napominje da Hrvati preskupo naplaćuju parking i ležaljke, a tu su još i fekalije koje onečišćuju more – što je posljedica neulaganja u kanalizaciju.

Osim toga, spomenuli su i nedostatak radne snage.

“Restorani se muče s pronalaskom osoblja jer su Hrvati napustili zemlju. Zato su sezonske radnike tražili izvan Hrvatske i u posljednji tren”, stoji u zaključku.

POSLJEDNJE DODANO: