Akcija “Brzina”: Policija zabilježila 1,4 posto više prekoračenja nego u listopadu

U akciji nadzora brzine koju je policija od četvrtka do petka ujutro provodila na području cijele Hrvatske zabilježeno je 1,4 posto više prekršaja prekoračenja brzine u odnosu na nadzor u listopadu.

Prometni policajci su u 24 sata koliko je trajala akcija zabilježili 2909 prekršaja prekoračenja brzine, objavio je MUP, upozoravajući da je brzina najčešći uzročnik prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama. Tako je u deset mjeseci 2017. od ukupno 277 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 106, odnosno 38,3 posto, poginulo zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Akcija je bila provedena na velikom broju lokacija, s “maksimalno mogućim brojem angažiranih policijskih službenika”, većinom na mjestima po izboru građana koji su mogli unaprijed prijaviti lokacije na kojima žele da policija mjeri brzinu.

Akciju su od najave do provedbe i objave rezultata pratili lokalni mediji, dok je TV i radio ekipama omogućeno sudjelovanje i praćenje nadzora brzine u vrijeme akcije.

Takva akcija provodi se već treći put ove godine, a predviđeno je održavanje i sljedeće godine, kažu u policiji u kojoj zaključuju da je akcija dobro prihvaćena kod građana te da uključivanjem što većeg broja ljudi svi zajedno doprinose povećanju sigurnosti cestovnog prometa.

POSLJEDNJE DODANO: