Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5bd5a5a30e493810138b4811/80
Foto: PIXABAY

Kako ispregovarati vašu pravu cijenu na poslu

Ljudi danas znatno teže pregovaraju o svom položaju na poslu, da se primijeti njihova prava vrijednost i ono što rade. Svoje glave drže čvrsto vezane za posao, mnogo rade i nadaju se da će to prepoznati njihovi nadređeni i nagraditi ih. Uglavnom se ili dodvoravaju nadređenima kako bi im dali neki oblik nagrade ili se žale što oni nisu prepoznali njihov izvanredan doprinos poslovanju.
Zato je važno promijeniti mišljenje i osobni pristup karijeri te iskoristiti četiri pravila koja mogu biti od koristi ako želite napredovati u karijeri i povećati svoju vrijednost.

1. Tehnički, zaposleni ste kao radnik, te ako i razmišljate kao jedan od njih to vas neće dovesti nigdje. Korijen tog stava vidljiv je još u tome kako smo se ponašali kao studenti.  Naime, kada se kao student pojavite na nekom radnom mjestu, očekujete da će vaš poslodavac o vama voditi brigu i učiniti sve da vam olakšaju u budućnost. Međutim, kompanije za koje radite vas plaćaju kako biste vi bili ti koji bi njima pomogli rastu, a ne da oni vama pomažu u vašem poslovnom putu. Zato morate ukloniti očekivanja koja vas drže kao zaposlenika i početi razmišljati i postavljati se kao vlasnik tvrtke, objašnjava poslovnipuls.com

2. Počevši od vašeg šefa koji je ujedno i vaš primarni klijent, morate razumjeti kako vaš poslodavac nije zadužen da preuzme vodstvo u vašoj karijeri. Kao vlasnik tvrtke, preuzmite to vodstvo na sebe i raspravite o tome koji bi posao željeli raditi i kolika bi bila vrijednost toga. Kako bi ste napredovali u karijeri ključno je usvojiti pristup gdje ste vi vlasnik, a svi ostali, čak i vaš poslodavac je vaš kupac te svoje želje oko napretka jasno iznosite.

3. Stavljanje vaše karijere pod kontrolu ne znači nužno da to morate raditi samostalno. Nerijetko možemo vidjeti kako ljudi odgovornost za napredak svoje karijere prenose na menadžere. No umjesto toga, bolje je da podijelite s njim na što ste sve spremni, opišite kako vidite u kojem će se smjeru kretati kompanija. Naglasite kako kompaniju vidite kao posao kojim ćete doći na mjesto na kojem trebate biti, no da vam je potrebna i suradnja s njim unutar organizacije kako biste do željenog napretka i došli.

4. Kao posljednje pravilo umjesto da se usredotočite na stvaranje radnih mjesta za koje je pitanje hoće li uopće postojati u sljedećem desetljeću, radije pažnju posvetite stvaranju što boljeg branda. Potpredsjednik, viši menadžer vodeći supervizor sve su to titule koje mnogi ljudi imaju. No, iz toga nije vidljivo kako netko obavlja svoj posao, a još manje koliko ga dobro obavlja. Prema tome, ključno je da pažnju više posvetite stvaranju branda nego li novih radnih mjesta u svrhu poboljšanja karijere i vaše vrijednosti.

Da biste povećali vrijednost vašeg rada na poslu prilikom pregovaranja s poslodavcem, vi morate biti ti koji će učiniti da se to dogodi, umjesto da čekate da poslodavac ili menadžer to isto učini za vas. Kada se jednom povežete s načinom razmišljanja kako razmišljaju sami vlasnici kompanija, bit ćete oduševljeni spoznajom kako samo prirodno proaktivni možete postati i vi i što možete učiniti za vlastiti boljitak na radnom mjestu.

hr Sun Oct 28 2018 13:04:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5c97d19029111c861d8b4585/80
Foto: PIXABAY

Dva zelena smoothieja s jabukama koja čine kožu zdravijom

Mnoga istraživanja pokazuju sve veći utjecaj prehrambenih navika na izgled kože. Puno tekućine i kvalitetne namirnice ponekad su ključne za njeno zdravlje.
Koža je površinom naš najveći organ i k tome je podložna raznim vanjskim, ali i unutarnjim utjecajima. Deficiti ili nedostatci pojedinih vitamina i minerala u organizmu mogu se manifestirati na koži pojavom raznih upalnih i drugih procesa. Stoga vam donosimo dva recepta koji detoksiciraju vaš organizam, a pritom su izvor raznih kiselina i vitamina koji pomažu vlažnost, elastičnost, ali i sveukupno zdravlje kože.

Sve što trebate je sastojke izblendati u blenderu i servirati u čašu:

Dijetni sok:
1 Jabuka
1 Limeta
1 Kockica đumbira
Pola krastavca 
Šaka blitve
(Led)

Zeleni detox:
3 štapića celera
2 Jabuke
1 Kockica đumbira
Pola krastavca
Šaka kelja
Pola limuna
(Led)


hr Sun Mar 24 2019 19:51:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/59eb113eb9e03e368a8b4588/80

Sedam najvećih grešaka zbog kojih nam tjestenina ispada loše

Kultni talijanski chef Antonio Carluccio napominje kako se tjestenina nikad ne bi trebala ispirati jer se tako uklanja prevše škroba.

Chef Antonio Carluccio tjesteninu obožava više od sedam desetljeća, a kao i u životima drugih Talijana, neraskidivo je povezana s domaćom kuhinjom. U Italiji je djeca jedu čim počnu uživati u krutoj hrani, stoga ne čudi da na susjednoj Čizmižive majstori tjestenine. Ondje se proizvodi oko 600 oblika i vrsta, a umaka još i više. 

1. Uski lonac 

Posuda u kojoj se tjestenina kuha mora biti visoka i široka jer će vam trebati puno vode. Najbolji izbor su lonci širokog dna jer se tako održava optimalna temperatura.

2. Premalo vode 

Tjestenini treba puno vode kako bi mogla otpustiti škrob. U suprotnom će tijekom kuhanja ponovno upiti škrob koji je ispustila.

3. Previše soli

Dodajte 10 g soli po litri vode. Kuhate li tjesteninu u vodi s dodatkom temeljca, tu količinu možete smanjiti.

4. Poučak o ulju 

Kod kuhanja lazanja dodajte list po list u zavrelu vodu u koju ste prethodno dodali malo ulja. Špageti i druga tjestenina se neće lijepiti promiješate li je nekoliko puta kuhačom.

5. Prekuhavanje 

Talijani svoju tjesteninu vole "pod zub“, a u Napulju je toliko tvrda da odskače od tanjura. Kuhate li je predugo, teško će vam pasti na želudac jer postaje neprobavljiva.

6. Ispiranje tjestenine 

Tjestenina se ne ispire pod vodom jer ćete tako ukloniti previše škroba i neće biti ukusna.

7. Umak koji kasni

Neka umak bude pripremljen prije tjestenine. U ocijeđenu tjesteninu stavite malo vode od kuhanja, maslaca ili ulja da se ne zalijepi, umiješajte pokoju žlicu umaka i promiješajte da se ne lijepi, piše punkufer.hr

hr Sun Mar 24 2019 15:17:25 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5c976e7a29111cf91b8b45a5/80
Foto: Facebook: Dnevna doza prosječnog Dalmatinca

Kakav vlasnik takav pas: Pogledajte fotografiju koja je oduševila trogirsku rivu

Ovaj vlasnik doista se potrudio zaštiti svog ljubimca od sunca
Fotografija je izazvala oduševljenje na društvenim mrežama, a čini se kako, osim naočala, ovaj crni ljubimac voli i pozirati.


hr Sun Mar 24 2019 12:48:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5c975ef729111c901b8b45c4/80
Foto: PIXABAY

Evo zašto jaja ne biste trebali držati u vratima hladnjaka

Mnoga vrata hladnjaka imaju ugrađene police za odlaganje svježih jaja, no takvo pospremanje stvari nakon kupovine i nije baš najpametnije rješenje u ljetno vrijeme.
Zbog konstrukcije hladnjaka, ali i čestog posezanja u njega, vrata su najtoplije mjesto u ovom kućanskom aparatu. Upravo zato nije poželjno u vratima držati kvarljive proizvode poput svježih jaja, upozoravaju stručnjaci. 

Svježa jaja, meso i ribu najbolje je staviti na zadnju policu, te u stražnji dio hladnjaka. Stručnjaci tvrde da je ovo najhladnije mjesto u hladnjaku, pa pohranjivanje namirnica u ovaj dio smanjuje mogućnost od razvijanja bakterija u namirnicama koje mogu naštetiti ljudskom zdravlju. 

No, niti stražnji dio hladnjaka neće vam pomoći ako pohranjujete namirnicu kojoj je istekao rok trajanja, stoga čitajte deklaracije na proizvodima i naučite razliku u terminologiji između 'upotrijebiti do' te 'najbolje upotrijebiti do'

Savjet plus: 

Redovito čistite hladnjak, odleđujte ga i provjeravate li radi li ispravno. Idealna temperatura hladnjaka koji radi odgovarajuće varira između 0 i 4 Celzijeva stupnja, piše punkufer.hr
hr Sun Mar 24 2019 11:42:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .