Krvavi derbi: Srpski huligani unajmili kickboksače iz Splita?

U velikim neredima na najvećem srpskom nogometnom derbiju sudjelovala su najmanje četvorica Hrvata, a dvojica su s ozljedama završila u bolnici. – piše Index

U tučnjavi na tribinama sudjelovalo je više stranih državljana, a neki od njih navodno su bili angažirani od strane srpskih huligana. 

Novinar Partizan TV-a Željko Pantić tvrdi da su u neredima sudjelovali i članovi jednog kickboxing kluba iz Splita. 

– To su bili državljani Republike Hrvatske koji nikada ranije nisu bili na stadionu Partizana. Oni su bili iznajmljeni, kickboxing klub iz Splita, koji su došli s crno-bijelim obilježjima i počeli tući sve oko sebe. Tko ih je angažirao, nije poznato. – prenosi Telegraf.rs njegove izjave. 

Jedan Hrvat završio je u bolnici s nagnječenjem mozga i teškim ozljedama, a drugi je, pišu srpski portali, pobjegao iz bolnice nakon pregleda. 

“Prema zasada zaprimljenim informacijama nadležnih službi Republike Srbije, četvorica hrvatskih državljana sinoć, u srijedu 13. prosinca 2017. godine, su sudjelovala u tučnjavi tijekom nogometne utakmice između Partizana i Crvene zvezde te protiv njih nije proveden nikakav policijski postupak”, stoji u odgovoru službe za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Dvojica hrvatskih državljana nisu zatražila liječničku pomoć, jedan je zatražio te je u međuvremenu otpušten iz bolnice, dok se jedan hrvatski državljanin nalazi na neurokirurgiji Vojno medicinske akademije u Beogradu”, izvijestila je služba za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i europskih poslova. – prenosi Index

POSLJEDNJE DODANO: