Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5b3cb39dcb557a6e078b4657/80

ULTRA Europe otkriva raspored nastupa izvođača po satima

Sve je spremno za početak šestog izdanja festivala ULTRA Europe! U Split i Splitsko-dalmatinsku županiju pristižu gosti iz brojnih svjetskih država, a sutra će Destination ULTRA Opening Partyjem u klubu Hemingway i službeno započeti najveće i najbogatije festivalsko izdane. Mega pozornice, neviđena produkcija i glazbeni spektakl ponovo se useljavaju u poljudsku ljepoticu, a poznat je i raspored nastupa po satima koji se može pogledati na mobilnoj aplikaciji ULTRA Europe.

Kako bi svi Ultranauti imali još bolje i nezaboravnije festivalsko iskustvo, tu je aplikacija ULTRA Europe 2018 koja je spremna za skidanje i spremanje u mobilne uređaje. Aplikacija je dostupna za sve IOS i Android uređaje, a osim rasporeda nastupa omiljenih DJ-a i servisnih informacija, aplikacija svojim korisnicima olakšava boravak i snalaženje unutra stadiona kako bi uživanje u festivalu bilo potpuno. A sinoć je putem mobilne aplikacije objavljen i raspored izvođača po satima za sve dane festivala pa se tako može vidjeti kada će The Chainsmokersi, Carl Cox, David Guetta, Armin van Buuren ili Marshmello izaći i zasvirati pred najluđom festivalskom publikom.

 

Ovogodišnja ULTRA pustolovina službeno započinje sutra u klubu Hemingway. Destination ULTRA Opening Party predstavlja Charlotte De Witte, dvadesetpetogodišnjakinju iz Belgije, koja se vrlo brzo nametnula na sceni među muškim kolegama. Njezin singl You're Mine, izdan za mega popularni Spinnin' Records, pregledan je više od 12 milijuna puta, a otkako se okrenula techno zvuku, postala je nezaobilazno ime brojnih svjetskih klubova te jedno od najpoznatijih imena belgijske scene. Tu je i Daniel Pearce, engleski DJ i producent koji nastupa pod imenom Eats Everything od 2011. godine. DJ Award for Best Newcomer, Best tech-house DJ, DJ Award for Best House, samo su neke od nagrada koje je osvojio, a koje garantiraju sate iznimno dobre house, bass i trip hop glazbe.

                    

Splitsko-dalmatinska županija i grad Split spremi su za dolazak tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta. Za njihovu sigurnost i ove se godine brojne gradske službe koju su pripravne 24 sata na dan i dostupne svim građanima i posjetiteljima Splita. Kako bi sve funkcioniralo prema najvišim festivalskim standardima brine se više od 2000 ljudi koji su uključeni u organizaciju, a s obzirom na visoke mjere sigurnosti organizatori preporučuju svim posjetiteljima da se upoznaju i pridržavaju festivalskih pravila.

 

Stadion Poljud ove godine otvara svoja vrata u 19 sati, a kako bi ulazak bio što jednostavniji i brži, potrebno se pridržavati svih propisanih pravila. Iako organizatori savjetuju da se na festival ne dolazi s torbom, ukoliko je ona neophodna, obavezno mora biti plastična i prozirna te ne veća od 33x43 cm. Male clutch torbe, neseseri te torbice oko struka bit će dozvoljene. Profesionalne foto i video kamere te dronovi su zabranjeni, ali mogu se ponijeti GoPro i ostale action kamere. Trube, bilo koja vrsta zapaljivih sredstava, sprejevi, alkoholna pića i hrana, laseri, veći lanci, pištolji na vodu, maske za lice, kao i bilo koja vrsta ilegalnih supstanci, strogo su zabranjeni na prostoru festivala. Zabranjen je unos boca, limenki, otvorenih paketa cigareta, lijekova i kapi za oči, kišobrana, deka te bilo kakvih vrsta lanaca. Važno je naglasiti da posjetitelji moraju imati važeći identifikacijski dokument ili vozačku dozvolu. Medicinska pomoć, štandovi s besplatnom vodom, bankomati, stanice za punjenje mobitela, raznovrsna ponuda hrane koja uključuje vegetarijansku te internacionalnu kuhinju, informacijski šalteri kao i šalteri za izgubljene stvari, susretljivo osoblje te čisto i sigurno okruženje samo su neke od usluga koje će olakšati boravak i upotpuniti festivalsko iskustvo gostiju na Poljudu.

 

Službeno pivo ULTRA Europe je Heineken koji, osim što omogućava svojim potrošačima da istinski i kolektivno žive glazbu, istovremeno ih poziva da odgovorno uživaju u vrhunskom pivu. Heineken smatra da je umjerenost cool pa će tako ove godine na ULTRA Europe u Splitu posjetiteljima omogućiti i dodatan odabir –  Heineken 0.0 – vrhunsko bezalkoholno pivo, izvanrednog okusa u kojem se može uživati u baš svim prilikama pa i na najjačim glazbenim događajima.

 

Korisnici beskontaktnih Mastercard® i Maestro® kartica svoju festivalsku karticu mogu nadopuniti bez naknade, a tu je i 10% popusta za kupnju promotivnih proizvoda Mastercard i Maestro karticama za iznos od 250 kn i više. Beskontaktne i standardne Mastercard i Maestro kartice su službeno sredstvo plaćanja na festivalu te ih se može koristiti za kupnju hrane i pića na festivalskim lokacijama.

 

Hrvatska je u proteklih nekoliko godina doživjela festivalski boom, o čemu se najčešće govori u vidu broja turista koji dolaze u našu zemlju zbog festivala. No, dosad nije bilo poznato kako hrvatski građani vide festivale i koliko ih posjećuju. Prema istraživanju MasterIndex koje smo proveli u svibnju, polovica Hrvata (52%) posjetila je neki festival u zadnje dvije godine, uključujući i festival ULTRA Europe”, rekla je Gea Kariž iz Mastercarda. „Zanimljivo je da su festivali elektronske glazbe najpopularniji među ispitanicima iz Sjeverne Hrvatske i u Istri, Primorju i Gorskom kotaru te među muškarcima, mladima i onima s višim stupnjem obrazovanja.“

 

Hrvatska turistička zajednica, Samsung, Hrvatski Telekom ponosni su partneri festivala ULTRA Europe 2018, a za sve posjetitelje donose još bolje i atraktivnije izdanje.

 

Trodnevne ulaznice za festival ULTRA Europe još se uvijek mogu kupiti po cijeni od samo 899 kuna uz koje na poklon stižu i posebne ULTRA hudice i to na svim prodajnim mjestima Tisak Media. Jednodnevne ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 450 kuna. Za rezervacije VIP stolova potrebno se obratiti na mail vip@ultraeurope.com. Sve informacije o festivalu ULTRA Europe mogu se pronaći na službenoj Facebook stranici festivala, Twitter profilu, Instagram profilu te putem aplikacije na iTunesu. Informacije o događanjima ULTRA Worldwide možete pronaći na www.umfworldwide.com, a o programu RESISTANCE na www.resistancemusic.com.






hr Wed Jul 04 2018 13:46:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b211d8c2af47f852a8b466f/80
Foto: Getty Images

Teme o kojima ne bi trebali razgovarati na poslu

Uredsko čavrljanje zna biti dobar način za riješiti se stresa i uhvatiti predah od napornog dana. No, o nekim temama ne biste trebali pričati s kolegama.

Večernji.hr donosi popis tema o kojima nije poželjno pričati na poslu.

Ne pričajte o prošlom radnom mjestu 

Ostavite prošlost u prošlosti i koncentrirajte se na aktualne radne zadatke i ciljeve. Ako pljujete po bivšim kolegama ili radnim zadacima i opisu posla, možete se prikazati kao netko tko ne preuzima odgovornost za svoje postupke. To svakako ne želite, posebice ako nije točno.

Zdravstveno stanje

Izbjegavajte govoriti o detaljima vašeg zdravstvenog stanja više nego je to potrebno. Ako vas kolege pitaju kako ste, odgovorite iskreno, no nemojte dijeliti dodatne informacije koje nisu bitne za njih i ne utječu na vaše radne sposobnosti.

Politički stavovi

Na osnovi vaših političkih uvjerenja, koja se možda razlikuju od onih koje vaše kolege imaju, može vas se gledati kroz neku drugu prizmu, koja zaista nije presudna za vašu radnu poziciju. Ono što vi mislite o nekom političaru ili nekim postupcima vladajućih, komentirajte sa svojim prijateljima. Radno okruženje ostavite za teme koje se tiču vašeg radnog mjesta i postizanja zadanih ciljeva, piše N1.


hr Fri Sep 21 2018 19:38:07 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ba5082bcb557a947e8b5396/80
Foto: 24Kitchen

Po receptima hrvatskih mama i baka kuhat će milijuni ljudi

U emisiji „David Skoko: Stari gušti, nova kužina“, chef će predstaviti okuse i mirise Istre te otkriti jela svojeg djetinjstva...

David Skoko, chef jednog od najpoznatijih i najpopularnijih hrvatskih restorana „Batelina“ u Banjolama kod Pule, sve je samo ne obični kuhar! Neizmjerni talent, magična osobnost i strast, okosnice su njegovog karaktera koje su ga i dovele u društvo najboljih. David će stati uz bok već daleko poznatim kulinarskim mega zvijezdama kanala 24kitchen poput Jamie Olivera, Anthony Bourdaina, Gordona Ramseya, Marthe Stewart!

U emisiji „David Skoko: Stari gušti, nova kužina“, chef će predstaviti jednostavna, tradicionalna jela koja je začinio svojom kreativnošću. U svakoj epizodi pratit ćemo pripremu jednog cjelovitog obroka koji uključuje predjelo, glavno jelo i desert inspiriran okusima iz djetinjstva. Jela će se uglavnom bazirati na jednostavnim i lako dostupnim namirnicama, koje chef Skoko iznimno poštuje i čiju nutritivnu vrijednost ističe.

Kako pripremiti rajčice punjene skutom, kaparima i slanim inćunima, salatu od gambera s lukom i celerom ili pak prekrasne deserte kao što su fritule s prošekom, skuta s karameliziranim smokvama i još mnogo novih okusa i doživljaja hrane. Bit će tu i istarskih kobasica kuhanih u vinu te labinskih krafa s muškatom i medom te drugih jela koja se prenose generacijama. 

Šira javnost mogla se upoznati s Davidovim radom kada je ugostio, a i zadivio svjetsku gastronomsku legendu i svog idola - Anthony Bourdaina. Uz činjenicu da je riječ o jednom od najoriginalnijih i najkreativnijih kuhara, David Skoko ima i vrlo zanimljivu biografiju. Naime, riječ je o kuharu koji je rođen u obitelji s četiri generacije ribara. Tako nekako je i započela priča o „Batelini“ – malom obiteljskom restoranu kojeg je pokrenuo njegov otac.

Nakon početnog perioda pripremanja „klasične“ hrane, Davidova strast prema kuhanju uzela je maha te je počeo stvarati nevjerojatna inovativna jela, što je njegovom restoranu donijelo titulu najboljeg restorana Hrvatske 2014. godine. Blistava karijera, brojne nagrade i suradnje sa svjetskim poznatim kuharima prepoznate su od strane Fox Networks Group Hrvatska, kao ključne kvalitete chefa koji će najbolje predstaviti hrvatsku kuhinju, piše punkufer.hr



hr Fri Sep 21 2018 17:03:28 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b9e8bd5cb557a8ea08b4907/80
Foto: Fotoklub Split

Od ponedjeljka: Izložba Split fotomaraton 2018.

U ponedjeljak, 24. rujna 2018. u 20 sati u Galeriji fotografije Fotokluba Split, Marmontova 5, otvara se izložba fotografija Split fotomaraton 2018., a možete je pogedati do 29. rujna.
Izložba predstavlja 84 fotografije nastale na fotografskom natjecanju Split fotomaraton 2018., a o pobjednicima su odlučili nagrađivani fotoreporteri Joško Ponoš, Milan Šabić i Branimir Džaja.

Fotografije su nastale prema temama: Dnevna doza,Civilizacija, Crveno, Na duge staze, Izgubljeno u prijevodu, Siva zona, Standardna procedura, Paralelni svjetovi, Ludilo, Hipnotiziran, Površina i Kako to.

Na otvaranju izložbe će se proglasiti pobjednici i uručiti vrijedne nagrade.

Split fotomaraton podržavaju: Splitsko-dalmatinska županija, Sail Week, Anigota, DigitalFoto magazin, Yellow Store Split, Lumis, Fototeh grupa, Prizma, Foto Dalmacija, Tiskara Dvornik, Cineplexx, Karting Arena Split, FantaSTikon,Leventić doo, Festival mediteranskog filma Split, Kinoteka Zlatna vrata, Gradska knjižnica Marko Marulić, Different Split, Mič Styling Split, kozmetički salon Lola's Sinj, restorani  i pizzerie: Corto Maltese freestyle food, DeBelly,Matoni, Terminal F, Bepa, Zora bila, UJE oil bar, Artičok, Bokeria Kitchen&Wine, Bakra - Steak & Pizza Bar,Đir, Movi,Bajamonti i Mirakul Pizza Split, te medijski pokrovitelji Dalmatinski  portal, DalmacijaDanas, fotozine.org i split.com.hr.
hr Fri Sep 21 2018 14:50:20 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/546a4868189942e425000203/80
Foto: Screenshot YouTube

Oprez, dosada i depresija su usko povezane

Znanstvenici s Harvarda su proveli istraživanje u kojem je sudjelovalo više od 2000 ljudi te zaključili da dosada može biti jako opasna

Osobe kojima nije dosadno sretnije od onih koje su sklone dosađivati se, tvrde znastvenici nakon studije provedene na Harvardu u kojoj je sudjelovalo više od 2000 osoba, piše Život i stil.

Psiholozi upozoravaju kako se treba trgnuti iz stanja u kojem ne znate što sa sobom i u kojem ne možete dovršiti zadatke jer su vam dosadni. Naime, tanka je granica između tog stanja i depresije.

"Osobe koje su sposobne dugo biti fokusirane na određeni zadatak puno su sretnije od onih kojima je često dosadno i manji je rizik da obole od depresije", tvrde znanstvenici. Oni su tijekom studije zaključili kako je vrludanje misli i nemogućnost fokusiranjana okidač za depresiju. 

Dosada nije opasna samo za psihu, nego i za tijelo. Utvrđeno je da osobe kojima je dosadno imaju dva i pol puta veći rizik od infarkta i moždanog udara. Postoji sasvim prizemno objašnjenje za to. Naime, oni kojima je dosadno više vremena provode u kafićima, puše, piju, jedu nezdravo i loše su volje. 

hr Fri Sep 21 2018 12:59:02 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .