Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5a040d9fb9e03e439d8b4744/80
Foto: Pixabay

Pravi izazov - što se događa tijelu kad izbacite šećer na deset dana?

Rezultat: izgubljeni kilogrami, više energije, bolji ten i sjajan osjećaj u svom tijelu. Još jedna dobra vijest: čak i ako niste pravi ovisnik o šećeru, kad ga izbacite iz prehrane, vrlo ćete brzo izgubiti suvišne kilograme, osjećati se bolje te tako i izgledati.

U potrazi za najučinkovitijom metodom mršavljenja najčešće se spominju kojekakve dijete, postovi, pojačani treninzi i wellness programi. No, za koji god se program netko odluči, vrlo brzo postaje svjestan da svako drastično smanjivanje ili potpuno izbacivanje određene hrane ili izgladnjivanje nije održivo na duge staze.

Uz relativno brzo odustajanje, strog detoksikacijski režim može uzrokovati probleme poput umora, vrtoglavice i niskog šećera u krvi te se većina uglavnom vrati starim prehrambenim navikama. Jedini učinkovit način za trajan gubitak kilograma i bolje zdravlje su pravilne životne navike, piše portal Živim.

 

ODRŽIVI DETOKS

Prema nekim stručnjacima, postoji jedna vrsta održivog detoksa koji je uistinu vrijedan pažnje i truda, a to je potpuno izbacivanje šećera iz prehrane. Smanjenje šećera pomoći će svakome ne samo da izgubi kilograme nego i da ima više energije, popravi ten i kožu i osjeća se bolje u svome tijelu. Naime, svima je jasno da je šećer jedan od glavnih krivaca prekomjerne težine, a ona je vodeći uzrok bolesti srca, negativno utječe na kožu i dovodi do prijevremenog starenja.

- Šećer čovjeka čini debelim, ružnim i starim - tvrdi Brooke Alpert, nutricionistica, dijetetičarka i jedna od autorica knjige “Šećerni detoks - izbacite šećer i izgubit ćete kilograme, izgledati i osjećati se sjajno”.

 

ŠEĆERNA OVISNOST

Loša je vijest da šećer izaziva stvarnu ovisnost. Kad se osjećaju loše, mnogi posegnu za nečim slatkim, što im trenutačno popravi raspoloženje, ali ono vrlo brzo padne i potrebna im je nova, još veća doza šećera.

- Oko deset posto ljudi pravi su ovisnici o šećeru - kaže Robert Lustig, profesor pedijatrije na sveučilištu u San Franciscu. Štoviše, istraživanja potvrđuju da šećer potiče žudnju, koja je vrlo slična onoj koju izaziva ovisnost o nekim lijekovima. Međutim, jedan od najvećih problema je tzv. skriveni šećer u nekim prehrambenim proizvodima. Tako su, na primjer, kolači, sladoled i čokolada očit izvor šećera, ali i druga hrana koja možda i nema toliko sladak okus, primjerice razni umaci za salate, kruh ili peciva, može biti prava šećerna bomba.

- Često nemamo na umu da je i naizgled zdrava hrana krcata šećerom i tako ga zapravo jedemo cijeli dan, a da toga nismo ni svjesni - upozorava Brooke Alpert.

 

TRI DANA NA HLADNOJ PURETINI

Dobra je vijest da čak i ako niste pravi ovisnik o šećeru, kad ga izbacite iz prehrane, vrlo ćete brzo izgubiti suvišne kilograme, osjećati se i izgledati bolje i imati mnogo više energije.

- Nema te osobe na svijetu koja neće imati koristi i bolje se osjećati kad iz prehrane izbaci dodane šećere - tvrdi Lustig.

Djeca također imaju velike koristi od izbjegavanja šećera. Kada su pretila djeca eliminirala dodane šećere, za samo devet dana primijećeno je da im se poboljšao metabolizam, a uz to im se smanjila i tjelesna težina, pokazalo je Lustigovo istraživanje.

 

KOLIKO JE ŠEĆERA PRIHVATLJIVO?

- Nekada sam ljudima koji su se borili s viškom kilograma, a bili su ovisnici o šećeru, pokušavala ograničiti unos i uvjeravala ih da ga jedu umjereno, no ta metoda umjerenosti nije bila učinkovita. Potpuno je nerealno uvjeravati ljude da jedu manje nečega kada se bore s lošom navikom. To je kao da alkoholičaru kažete da ne popije više od dva piva na dan. S vremenom i iskustvom primijetila sam da je na početku detoksikacijske šećerne dijete i oslobađanja od ovisnosti o šećeru najbolje jesti hladnu puretinu. Ako se toga pridržavate, nakon kratkog vremena potpuno se oporavlja osjet okusa i ponovno počinjete osjećati slatkoću prirodnih šećera, u voću, povrću i mliječnim proizvodima, na što ste s vremenom potpuno otupjeli - kaže Brooke Alpert.

Tijekom prva tri dana šećerne detoksikacije Alpert preporučuje potpuno suzdržavanje od voća, škrobnog povrća kao što su kukuruz, grašak, slatki krumpir i bundeva, mliječnih proizvoda, žitarica i alkohola. Valja jesti proteine, povrće i zdrave masti. Na primjer, za doručak se mogu pojesti tri jaja pripremljena na bilo koji način.

 

Ručak se treba sastojati od 170 grama mesa peradi, ribe ili tofua i zelene salate, a večera je u osnovi malo veća verzija ručka, s tim da se salata može zamijeniti povrćem poput brokule, kelja ili špinata.

 

Međuobrok uključuje 30 grama oraha i narezane paprike s hummusom. Od pića su dopušteni voda, nezaslađeni čaj i crna kava. Iako nemaju dodatnih kalorija, umjetni zaslađivači strogo su zabranjeni. Oni su zapravo nekalorični, no toliko su slatki da nepce potpuno otupi na prave i prirodne izvore šećera. Uz to, Alpert tvrdi da konzumiranje umjetnih zaslađivača uzrokuje ne samo pohranjivanje više masnoća nego u većini slučajeva sve završava kasnijim prejedanjem kako bi se nadoknadila povećana potreba za energijom.

 

KADA JABUKA IMA OKUS POPUT BOMBONA

Nakon prva tri dana šećernog detoksa u jelovnik se može uvrstiti jabuka.

- Četvrti dan jabuka ima okus poput bombona, a slatki postaju i luk i bademi - kaže Alpert. Kad se iz prehrane izbaci šećer, nepce se oporavlja i počinje ponovno reagirati na okuse prirodnih šećera. Počevši od četvrtog dana, svaki dan možete dodati jednu jabuku i mliječni obrok. Mliječni proizvodi poput jogurta ili sira trebaju biti punomasni i nezaslađeni.

- Masnoće, vlakna i proteini usporavaju apsorpciju šećera, stoga su poželjni u prehrani - kaže Alpert.

U prehranu se sada može ubaciti i slatkasto povrće poput mrkve i graška, a dopušteno je i svakodnevno konzumiranje krekera bogatih vlaknima. U prvom tjednu mogu se popiti tri čaše crnog vina. Tijekom drugog tjedna možete u jelovnik dodati bobičasto voće bogato antioksidansima te dodatnu dozu mliječnih proizvoda. Također je dopušteno na jelovnik vratiti škrobno povrće kao što su slatki krumpir i bundeva. U trećem tjednu počinju se jesti žitarice kao što su ječam, kvinoja, zobene pahuljice pa čak i više voća, uključujući grožđe i klementine. Također je dopuštena još jedna čaša crnog vina i svaki dan po 30 grama tamne čokolade. Treći tjedan trebao bi biti prilično podnošljiv, tvrdi Brooke Alpert. Četvrti tjedan već je mnogo lakši i počinje se uživati u dvije škrobne porcije dnevno, a to su, uz krekere bogate vlaknima, kruh i riža. Sada je dopušteno pet čaša vina na tjedan. U četvrtom tjednu, koji je ujedno tjedan održavanja, dopušten je i sendvič.

- Nakon te faze čišćenja od šećera možete si priuštiti sladoled ili kolač, ali samo u iznimnim situacijama poput raznih proslava. Jedan kriška torte neće vas ponovno baciti u šećernu ovisnosti - kaže Alpert.

 

PREDNOSTI I UPOZORENJA

Šećerni detoks neće pomoći samo gubitku kilograma. Mnogi koji su se podvrgnuli ovom režimu primijetili su gubitak viška masti posebno na kritičnim dijelovima oko struka. Također su izvijestili o bistrijim očima, zategnutijoj, čišćoj i glađoj koži, a nestali su i tamni kolutovi oko očiju. Imali su više energije te su bili bolje raspoloženi. Ipak, prije upuštanja u ovu izazovnu detoksikacijsku dijetu važno je prilagoditi životni ritam kako bi vam prva tri dana bila koliko-toliko prihvatljiva i bez stresa, jer je važno da izdržite ritam.

Ovisno o intenzitetu ovisnosti o šećeru moguće je doživjeti simptome apstinencije poput umora i dekoncentracije. Djeca koja su bila podvrgnuta šećernoj detoksikaciji bila su nervozna i razdražljiva.

Loše raspoloženje traje otprilike pet dana, a zatim se uvelike popravlja. Ako se osjećate baš jako loše, pojedite voćku, savjetuju stručnjaci. Važno je napomenuti da ovaj prehrambeni plan nije prikladan za dijabetičare i ekstremne sportaše. Također se ne preporučuje trudnicama. Konačno, prije nego što počnete šećerni detoks, potražite pomoć prijatelja ili članova obitelji jer je za uspjeh nužna podrška okoline. No, pozitivni rezultati nadmašuju sve krizne trenutke.

hr Tue Oct 30 2018 09:48:20 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5c975ef729111c901b8b45c4/80
Foto: PIXABAY

Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana?

Kupovina hrane je prvi korak u osiguranju sigurnih namirnica za vašu obitelj. Pravilan način kupovine i odabir namirnica može smanjiti mogućnosti zaraze bolestima koje se prenose hranom.

Savjeti za sigurnu blagdansku kupovinu

Kako su blagdani vrijeme intenzivnije kupovine hrane, donosimo vam savjete kojih se trebate pridržavati prilikom kupnje:
 prvo birajte namirnice koje nisu lako pokvarljive, a na kraju kupovine zaleđene i osjetljive namirnice (meso, mlijeko i mliječni proizvodi), kako bi u što kraćem vremenu stigle do vašeg hladnjakana tržnicu idite ranije ujutro kako bi izbjegli kupovanje namirnica koje stoje duže vrijeme na štandukupujte količinu hrane koju možete potrošiti u roku od tjedan dana kako ne bi stajala predugoprovjerite rok trajanja proizvodabirajte zasebne namirnice u odnosu na grupno zapakirane kako bi imali bolji uvid u stanje namirnicepri kupovini jaja pregledajte jesu li jaja čista i neoštećenamesne nareske stavite pokraj hladnih namirnica u vašoj košarisvježe meso stavite u zasebnu vrećicučim stignete kući osjetljive namirnice odmah pohranite u hladnjak, a zamrznute u zamrzivač kako bi osigurali da ostanu zamrznute.

Uskrsna jaja i sigurnost hrane

Kuhana, ispuhana, obojena umjetnim bojama ili pak ukrašena na tradicionalan način – jaja su neizostavan simbol Uskrsa. Kako biste izbjegli pojavu bolesti porijeklom iz hrane, važno je znati kako pravilno postupati prilikom pripreme prilikom ukrašavanja i konzumacije jaja.
Za početak, koristite jaja iz pouzdanog i sigurnog izvora.

Kako prepoznati je li jaje svježe?

Svježina jaja se može provjeriti ako se jaje stavi u čašu hladne vode. Svježe jaje ostane na dnu dok starije jaje pluta na površini, što je posljedica zračnog džepa u jajetu koji je veći što je jaje starije.

Kako kuhati jaja?

Što zbog jednostavnosti, što zbog sigurnosti, većina se ljudi radije odlučuje ukrašavati prethodno kuhana jaja. Preporučuje se jaja skuhati neposredno prije bojanja. Prilikom pripreme tvrdo kuhanih jaja, ona bi u posudi trebala biti posložena u jedan red i prekrivena vodom najmanje 2-3 cm preko ruba jaja. Za savršeno tvrdo kuhana jaja, preporuča se zagrijati posudu s jajima do vrenja, a zatim kuhati još 12 minuta.

Kako čuvati kuhana jaja za kasniju konzumaciju?

Svježa jaja koja se termički obrade (tvrdo kuhana jaja) moraju se pohraniti na temperaturu hladnjaka i konzumirati u roku do 7 dana, ali pod uvjetom da se neposredno izvade iz hladnjaka prije konzumacije. U hladnjaku se trebaju čuvati u ljusci, a ako je ljuska oštećena ili napukla, trebala bi se konzumirati što prije, tj. u roku 2-3 dana. Ponekad je teško utvrditi postoji li oštećenje ljuske, a potvrda za to je obojenje bjelanjka. Tvrdo kuhano jaje koje se čuva u hladnjaku očisti se od ljuske neposredno prije konzumacije.
Jaja već očišćena od ljuske, makar su tvrdo kuhana potrebno je konzumirati u roku od jednog dana i čuvati u hladnjaku. 

Kako pravilno bojati jaja?

Jaja se mogu bojati prirodnim ili umjetnim bojama. Prilikom kupovine umjetnih boja za jaja, pripazite da su označene kao prehrambene boje jer kao takve udovoljavaju zahtjevima propisanim kako bi se zaštitilo zdravlje ljudi. Treba obratiti pažnju da ih je proizvođač tako i deklarirao. Ako takav navod nije naveden, nije pouzdano da se radi o prehrambenoj boji, tj. boji koja se može konzumirati. Na bojama se mogu se naći oznake bojila E120, E131, E160b, E171 i slično koje se navode u Zakonom o prehrambenim aditivima, aromama i prehrambenim enzimima kao dozvoljeni aditivi. Znači da i u slučaju kada boja dođe u dodir s jajetom ispod ljuske, to jaje i dalje ostaje sigurno za konzumaciju.

Mogu li se obojana jaja konzumirati?

Jaja koja su kuhana i bojana prehrambenim bojama kao i ona koja su bojana „prirodnim bojama“ kao što je npr. ljuska luka, mogu se ako su pohranjena u hladnjaku konzumirati jednako kao i jaja koja su samo kuhana, no ako obojana, neoguljena jaja, neoštećene ljuske stoje nekoliko sati na sobnoj temperaturi ili ako su nekoliko puta izvađena iz hladnjaka i ponovno vraćana moraju se konzumirati u roku od 1-2 dana. Jaja bojana prirodnim bojama jednako su sigurna za konzumaciju kao i ona obojana prehrambenim bojama.

Kako ispuhivati jaja?

Ako više volite ukrašavati ispuhana jaja, treba pripaziti da su ona svježa, čista i bez pukotina na ljusci. Jaja je najbolje očistiti mlakom vodom u koju je dodana mala količina deterdženta za čišćenje posuđa. Sirova jaja potencijalan su izvor salmonela koje u organizam mogu biti unesene doticajem usta s ljuskom prilikom ispuhivanja jaja, budući da se bakterije mogu naći i na ljusci, čak češće nego unutar samog jajeta. Kako biste spriječili potencijalnu zarazu, sav pribor i sve površine korištene prilikom ispuhivanja trebaju biti dobro očišćeni nakon upotrebe. Ispuhana jaja prije ukrašavanja trebaju biti također dobro oprana mlakom vodom, iznutra i izvana, kako bi se uklonili svi ostaci sirovog jajeta, te ostavljena da se potpuno osuše na način da se ne kontaminira pult ili posuđe koje se koristi. Kada ste završili s ukrašavanjem ispuhanih jaja, ruke i sav korišteni pribor treba temeljito oprati toplom vodom i sapunom.
hr Fri Apr 19 2019 10:57:02 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5cb96f7229111c5a508b45cb/80
Foto: Bojan Zibar

Poznate dame oduševljene ljubavnom pričom na CineLady premijeri

Brojni uzdasi oduševljenja nakon projekcije filmske romanse koja je temeljena na svjetskom bestselleru

Uoči blagdanskog vikenda u CineStar kinima sinoć je održana CineLady večer i projekcija filma 'Poslije svega', prvi dio serijala temeljenog na svjetskom bestselleru. CineLady večer je okupila brojne obožavateljice ovog serijala, ali i obožavateljice filmske romanse koje su ispunile CineStar kino dvorane u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku.

 

Na specijalnoj CineLady projekciji u CineStaru Novi Zagreb (Avenue Mall) među ostalima uživale su i Lana Puljić, Sonja Lamut, Zsa Zsa, Renata Sopek, Ana Strizić, Ivana Delač, Andrea Solomun te mnogi drugi. Sve su posjetiteljice uživale u osvježavajućem piću dobrodošlice, live svirci Filipa Rudana i Svena Pocrnića, a svaka posjetiteljica je dobila brojne poklone za koje su se pobrinuli Nivea, Mentos, Somersby, Nescafé, CineStar TV te magazin Miss 7.

 

Film 'Poslije svega' u distribuciji Blitza kojeg svi s nestrpljenjem iščekuju govori o ljubavi i strasti dvoje mladih koja ne poznaje granice, snimljenog prema bestseleru spisateljice Anne Todd koji je proglašen novom globalnom senzacijom poput Twilight sage i erotsko-romantične trilogije „Pedest nijansi sive“. Anna Todd je postala pravom internetskom senzacijom, ali i književnim fenomenom jer je knjigu 'Poslije svega' napisala isključivo prema sugestijama obožavatelja na društvenoj mreži Wattpad. U filmu glume Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin i Selma Blair. Makar će mladi gledatelji možda doživjeti iskustva u ovom filmu kao nešto čemu treba težiti, glumci su ispričali da su se više povezali s onime što su i sami doživjeli u toj fazi svojeg života.

 

Već sada rezervirajte 02. svibnja za sljedeću CineLady večer i film 'Zavedi me ako možeš' gdje su ulaznice već u prodaji.

hr Fri Apr 19 2019 08:49:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5cb96d6129111c404f8b4636/80
Foto: PIXABAY

Uskrs bez 'šlaufa': Trikovi uz koje ćete izbjeći žgaravicu i nakupljanje masnih naslaga

Probavne smetnje i debljanje spriječite zdravim varijantama - salatom od celera i mrkve te manjim unosom kolača. Francuska salata može postati ‘light’ prelijete li je jogurtom

Uskrs je blagdan na koji se tradicionalno konzumiraju jaja i šunka, dok se često pripremaju janjetina ili odojak.

- Obroci su pretrpani proteinima i lošim mastima, što kod mnogih može aktivirati probleme s probavom, pa ako inače imate tih problema, svakako treba voditi računa o tome da budemo umjereni - upozorava dr. Marijana Martinčić Novaković, liječnica obiteljske medicine i nutricionistica iz obrta za savjetovanje o prehrani Nutrimedico iz Pule.

Previše hrane može dovesti i do želučanih tegoba. Povećani unos masnoća izazva refluks ili žgaravicu, dok pretjerivanje s proteinima dovodi do zatvora i problema s probavom. No višak loših masti u tako kratkom razdoblju može izazvati probleme sa žuči ili akutni pankreatitis, što se puno teže liječi.

- Zbog toga bi i zdravi ljudi trebali paziti, dok oni koji inače imaju neke simptome, primjerice povišene masnoće u krvi, probleme s gušteračom, ulkusom (čirom) ili boluju od dijabetesa, pa u te dane moraju misliti na svoju redovitu dijetu i terapiju lijekovima - upozorava sugovornica.

Ako su ti problemi ozbiljni, treba razmisliti o zdravijim zamjenama, ma koliko vam kalorična blagdanska hrana bila primamljiva.

Uskrsnu šunku zamijenite nekom manje masnom verzijom, s manjim udjelom masti i soli, primjerice purećom, tvrdi 24sata.hr, a francusku salatu zamijenite zdjelicom naribanog celera i mrkve s malo maslinova ulja i limunova soka.

- Oni koji će uživati u tradicionalnom obroku trebaju povesti računa o količini hrane koju unose te ograničiti proteine i masnoće, ali i pripaziti na to kad i koliko kolača će pojesti - kaže sugovornica. Prije svega, servirajte sve ono što ćete pojesti u jednom obroku odmah na tanjur, a ostalu hranu pohranite u hladnjak. Kad odjednom stavite na tanjur šunku i francusku salatu, povrće i kruh, umjesto da uzimate komad po komad iz tanjura na sredini stola, bit ćete svjesniji količine hrane i pojest ćete manje.

- Kolače nemojte jesti kao desert odmah iza glavnih obroka nego kao međuobrok, uz poslijepodnevnu kavu. U dane nakon Uskrsa komad kolača možete ponijeti i na posao pa pojesti kao međuobrok, sa šalicom kave - kaže dr. Marijana Martinčić Novaković. Između obroka možete i prošetati te potaknuti metabolizam i ubrzati probavljanje hrane.

Trikovi za Uskrs bez 'šlaufa'

1. Bijeli kruh i peciva za doručak zamijenite integralnim kruhom, a uz ručak ili večeru razmislite o tome da ga izbacite, odnosno zamijenite prilogom uz meso.

Neka to bude povrće koje je bogato vlaknima, koje će potaknuti probavu, kao što su tikvice, brokula, paprika, rajčice i salata od kupusa ili zelena salata.

2. ‘Razblažite' francusku salatu tako da majonezu zamijenite jogurtom. Ako baš ne možete bez majoneze, na tri žličice jogurta dodajte žličicu majoneze, kako bi francuska salata bila manje masna.

3.Ako pečete odojak ili janjetinu, pecite ih zamotane u foliju za kolače, bez dodavanja ulja i masti. Nakon pečenja mast ocijedite i nemojte njome prelijevati hranu.

Izbjegavajte marinade koje sadrže med ili puno ulja, a poželjni su začini, posebno češnjak, ružmarin, majčina dušica i menta te limun.

4. Kad pečete kolače, prepolovite udio šećera u odnosu na ono što se preporučuje u receptu. Dajte prednost suhim kolačima i domaćim keksima, umjesto onih s kremom koja sadrži puno šećera ili margarina i maslaca.

5. Šunku, francusku ili pečeno meso koje je višak nemojte jesti za večeru nego pripremite laganiji obrok. Ostatke mesa iskoristite za sendvič koji ćete dan nakon Uskrsa ponijeti na posao ili kao sastojak u salati od leće i slanutka, uz dodatak svježeg povrća.

6. Dva jajeta možete iskoristiti kao osnovu za salatu od jaja na Uskrsni ponedjeljak, a ostale pisanice poklonite susjedima i prijateljima. To je bolja opcija nego da danima nakon Uskrsa jedete jaja i tako pretjerate.

7. Da biste pojeli manje hrane, poslužite se trikom: Dodajte dosta povrća u juhu pa nakon nje napravite desetak minuta pauze prije nego što krenete jesti glavno jelo. Tako će želudac prije početi s probavom i prije će se javiti osjećaj sitosti, piše 24sata.hr

hr Fri Apr 19 2019 08:40:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5cb8cdfa29111cf5508b456d/80

Prvi Lovestock festival – Kaštela grad ljubavi!

Klupska techno senzacija ABOP nastupit će na otvaranju prvog festivala ljubavi u Kaštelima

 Radi se o novom festivalu koji će se u centru Kaštel Lukšića na prostorima Kulturnog centra, Novog parka i plaže Šhoulavy održati od 13. do 16. lipnja ove godine

Kaštela grad ljubavi ili Lovestock festival održat će se u organizaciji Kaštelanskog kazališta, a pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, Turističke zajednice Kaštela, Županije Splitsko-dalmatinske te tvrtki CEMEX, Ribola, Marina Kaštela, Uni Rent i hotela Kastel koji su zajedničkim snagama omogućili besplatan ulaz i kampiranje svim posjetiteljima festivala.

Osim velikih glazbenih zvijezda, grupe ABOP, u koncertnom dijelu festivala nastupiti će sarajevska skupina Foxy Head, Grefran iz Bihaća, svoj posljednji koncert u Hrvatskoj održati će Punčke, a Senka Bulić još će se jednom preobraziti u veliku Patti Smith u svojoj predstavi/performansu „Dream of Life“.

Kako se radi o kreativnom festivalu čiji program i aktivnosti traju tijekom cijela tri dana, organizatori su najavili radionicu glume Martine Kartelo, radionicu plesa Nataše Pavlov, beach party „From Russia with Love“ Angelike Anokhine, Fire Show, pričaonice za djecu i još puno toga što će biti otkriveno do početka samog festivala ljubavi, a cijeli program kreirati će i svi posjetitelji festivala.

hr Thu Apr 18 2019 21:20:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .