Dalić: Zatražit ću povratak u HDZ

Buduća potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić potvrdila je u srijedu da će podnijeti zahtjev za povratak u HDZ, koji je napustila nezadovoljna kako je stranku vodio bivši čelnik Tomislav Karamarko.
 

 “Da, ja ću sukladno proceduri podnijeti zahtjev za povratak u HDZ”, potvrdila je Dalić novinarima prije sjednice Hrvatskoga sabora, koji će u srijedu odlučivati o potvrđivanju 14. hrvatske Vlade mandatara Andreja Plenkovića.

 Dalić je podsjetila kako je HDZ napustila zbog neslaganja s tadašnjim stranačkim “rukovodstvom” oko ekonomske politike, odnosno oko načina upravljanja ekonomijom.

 “HDZ nikada nije bio moj target, HDZ je uvijek bila moja stranka, podnijet ću zahtjev za ponovno članstvo”, rekla je Dalić, napominjući da za povratak postoji određena procedura koju treba ispoštovati.

 Buduća ministrica gospodarstva ističe kako joj je želja, odnosno cilj da u ministarstvu oformi takav tim da on bude mjesto “jasne i djelotvorne komunikacije s poduzetnicima”, mjesto poduzimanja mjera koje će Hrvatsku stvarno učiniti zemljom u kojoj se vrednuje i poštuje marljiv rad i uspjeh na temelju rada.

POSLJEDNJE DODANO: