Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5e20629729111c34028b45bd/80

Poziv mladim poduzetnicima za najam prostora u budućem Tehnološkom parku

Pozivaju se svi mladi poduzetnici i startupovi koji se nalaze na početku razvoja vlastite poslovne ideje ili pokretanja poslovanja ili su u procesu osnivanja obrta ili tvrtke
Rektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Dragan Ljutić, s prorektoricom prof. dr. sc. Leandrom Vranješ Markić, obišao je u četvrtak, 16. siječnja, gradilište Tehnološkog parka Sveučilišta u Splitu.

Tom je prilikom izrazio zadovoljstvo napretkom radova na budućem Poduzetničkom inkubatoru za visoke tehnologije, čije se otvaranje planira do početka kolovoza 2020. godine.

- Tehnološki park predstavlja iskorak za dobrobit naših studenata, ali i svih mladih poduzetnika grada i županije, kojima se ovdje nude ključni preduvjeti za uspjeh i ostvarenje poduzetničkih ideja - kazao je rektor Ljutić.

Svi zainteresirani mogu se javiti na Poziv za iskaz interesa za najam prostora i korištenje usluga Tehnološkog parka Sveučilišta u Splitu, objavljen na stranicama projekta. Naime, prijave će se koristiti za procjenu poduzetničkog interesa i pregled mogućih dodatnih aktivnosti i potrebnih sadržaja.

Trebate poslovni prostor? 

Pozivaju se svi mladi poduzetnici i startupovi koji se nalaze na početku razvoja vlastite poslovne ideje ili pokretanja poslovanja ili su u procesu osnivanja obrta ili tvrtke, a potreban im je kvalitetan radni prostor kao i savjetodavna pomoć uz niske troškove poslovanja, ali i oni poduzetnici koji su se već pozicionirali na tržištu, a žele novo moderno i stimulativno radno okruženje na izuzetno atraktivnoj lokaciji s brojnim dodatnim sadržajima, da već sada iskažu inicijalni interes za najam prostora i korištenje usluga Poduzetničkog inkubatora.

Inkubator će nuditi moderno radno okruženje s 3 multifunkcionalne konferencijske dvorane, 26 modularna ureda, 45 mjesta u coworkingu, hardware laboratorij, prostor za mentore i akcelerator. Korisnicima će također na raspolaganju biti brojna informatička oprema, društvene prostorije, teretana, kuhinje te otvoreni prostor za druženje na samom krovu zgrade.

Podsjetimo, projekt Inkubatora za visoke tehnologije je ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna od čega je 99,16 posto sufinanciran bespovratnim EU sredstvima, što iznosi 19.831.733,13 kuna. Provodi ga društvo UNIST Tehnološki park d.o.o. koje je u stopostotnom vlasništvu Sveučilišta u Splitu.
hr Thu Jan 16 2020 14:18:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5dd3a5d929111c89f68b457f/80

Akcija udruge Roda: U nedjelju će se besplatno pregledavati dječje autosjedalice

Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima, ako im treba savjet u odabiru prve autosjedalice

nedjelju, 23. veljače od 10 do 12 sati na parkiralištu Mediteranskog instituta za istraživanje života udruga Roda organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica.

Pregled prvenstveno služi da bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70 posto, a rizik ozbiljne ozljede za više od 90 posto, no samo ako se pravilno koriste.

Osim samog pregleda, Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima i ostalim vozačima ili vozačicama dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica, te odgovarati na sva pitanja. Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima, ako im treba savjet u odabiru prve autosjedalice.

- Roditelje, koji žele obaviti pregled, molimo da svoj dolazak najave na broj telefona 098 651 699 i rezerviraju termin kako bismo na taj način izbjegli duža čekanja, napisali su iz udruge Roda.

hr Thu Feb 20 2020 10:01:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e4e413f29111cea448b4619/80

Dubrovčani se rugaju: Popločani pod, klupa, fontana i prostor za bicikle za 365 tisuća kuna

Radovi su počeli sredinom studenog prošle godine

Na stranicama Grada Dubrovnika osvanule su fotografije novouređene površine uz gradski stadion i jednu od najprometnijih prometnica u Lapadu.

Iako su se oni pohvalili 'novom, modernom vizurom inspiriranom mediteranskim i modernističkim elementima' kako bi opravdali činjenicu da su za popločani pod, klupu, malu fontanu i prostor za odlaganje bicikala potrošili gotovo 365 tisuća kuna, građani nisu bili impresionirani. Radovi su počeli sredinom studenog prošle godine. 

- Žali bože para i truda, koji je bio zbilja veliki i jako dug, rezultat je totalno bezvezan. Trotoar bio i ostao, komentirao je jedan Dubrovčanin. 

- U dvojicu za 5 dana bi ovako remek djelo napravili, a radilo se mjesec dana ako ne i više.Ovo je sramota, a potrošila se dobra lova, složio se drugi. 

- Bože dragi katastrofe!!! I s ovim se vi hvalite? Ovo je trebalo platit, trebalo je napravit projekt, idejno rješenje, uređenje, izvođenje radova i ometanje normalnog prolaska pješacima 2 mjeseca? Da se stavi ovo jada od 'fontane', izbetonira kockasta podloga koja je bila puno ljepša i postave ove rugobe, što je ovo, za bicikle?, naljutila se jedna žena. 

hr Thu Feb 20 2020 09:20:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/58c98aa4b47398c7c68b457f/80

Od 10 do 13 sati: Akcija 'Pješak' na prometnicama u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj

Napominjemo da budete i odgovorni sudionici u prometu, poštujte prometne propise, jer time čuvate sebe i druge!

Danas, 20. veljače, od 10 do 13 sati na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provest će se akcija u prometu 'Pješak', koja će osim na prekršaje koje čine pješaci, biti usmjerena i na prekršaje koje vozači čine na štetu pješaka.

- Upozoravamo sve sudionike u prometu na obvezu poštivanja prometnih propisa.

Napominjemo kako su pješaci jedna od najugroženijih skupina sudionika u cestovnom prometu. Poštivanje prometne signalizacije i prednosti prolaska pješaka, te poštivanje prometnih propisa od strane samih pješaka, znatno smanjuje mogućnost prometnih nesreća, posebno onih s najtežim posljedicama, napisali su u splitskoj policiji.

Napominjemo da budete i odgovorni sudionici u prometu, poštujte prometne propise, jer time čuvate sebe i druge!


hr Thu Feb 20 2020 08:17:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e4e318f29111c05448b4633/80

Branimir Urlić o nogostupu u Osječkoj: 'Problem je što je vlasnik kafića nasuprot kerumovac?!'

- Tužan sam jer nemam više posla samo s kokošarima nego s čistim jadnicima, rekao je Urlić
Splitski gradski vijećnik iz redova stranke Pametno, Branimir Urlić nakon nekoliko neuspješnih pokušaja još je jednom upozorio na problem nogostupa u Osječkoj ulici u Splitu i otežanog kretanja na pješačkom prijelazu.

15. listopada 2018. godine Urlić je poslao mail na tri adrese u gradu Splitu kako bi se postavili stupići za normalno kretanje pješaka zbog neodgovornih ljudi koji ondje ostavljaju svoje 'limene ljubimce'
- Odgovorila mi je samo gospođa Vrdoljak s isprikom da ne radi više na starom radnom mjestu (hvala joj), rekao je Urlić.

Agonija se nastavila i nakon deset mjeseci, točnije 10. kolovoza 2019. godine kada je, ponovno, poslao mail adrese, ali i ponovno bez odgovora.


Prošla su tri mjeseca, a mail je, osim na već poslane adrese, otišao i pravobraniteljici za osobe s invaliditetom. 
- HURA: sutra stiže proslijeđeni mail gdje se nalaže postavljanje stupića i spuštanje nogostupa. Također mi je pravobraniteljica proslijedila mail gdje se Grad Split (potpisan pročelnik Ordulj) obvezuje izvršiti radove.
Cijelo to vrijeme 10-ak puta sam zvao Prometno redarstvo u vezi auta parkiranih na pješakom prijelazu. Nakon nekoliko mjeseci tražio sam podatak koliko je auta zatečeno u prekršaju na tom dijelu ceste, odgovorili su 29. Znači 10x mojih zvanja i 3 auta. Prometno redarstvo nikad nije izašlo na ovaj teren osim kad sam ja zvao, a svaki dan su parkirana auta non-stop, kaže Urlić.

Nastavlja kako je, vjerojatni problem, ponovno političko pogodovanje.
- Postavlja se pitanje što je problem s ovim prijelazom i besplatnim parkingom za 3 auta. Problem je što je vlasnik kafića nasuprot bivši gradski vijećnik- kerumovac i sadašnji direktor Parkova i nasada pa mu ovako čuvaju tri besplatna parkinga za goste? Ako uzmemo u obzir razinu rada kokošarske koalicije ništa nije čudno, napisao je Branimir Urlić te istaknuo kako je tužan što niti danas još ne može pomoći da se nogostupom normalno hoda.
 
- Tužan sam jer nemam više posla samo s kokošarima nego s čistim jadnicima, zaključio je.
hr Thu Feb 20 2020 08:13:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .