Božinović objasnio zašto će noćni klubovi i kafići raditi samo do ponoći

Ministar unutarnjih poslova i načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović gostovao je u RTL-u Danas. 

Na pitanje zašto je donesena odluka da narednih 10 dana noćni klubovi rade do ponoći, Božinović je odgovorio da ta odluka stupa na snagu od sutra. 

Današnji broj novooboljelih govori zašto smo se na to odlučili. Od prvog dana pokušavamo balansirati između kvalitete života u korona krizi i zaštite zdravlja. Onda kada brojevi počinju rasti, a danas je bio značajan rast, čak i u odnosu na jučerašnji dan, onda smo, nakon nekoliko sati vijećanja, odlučili na ovu odluku. Prema nalazima naših epidemiologa, najviše pogođeni dio populacije su mladi ljudi. Danas je prosjek 31 godinu svih oboljelih. 

To su mladi ljudi koji se najčešće druže u priobalju i na Jadranu, u objektima koji su ili klubovi ili kafići koji rade do kasno u noć. Tako da je ovo bila jedna mjera koja je uslijedila nakon višetjednog upozoravanja, slanja inspekcija civilne zaštite koja je bila edukativnog karaktera da se svi pridržavaju epidemioloških mjera. Brojevi pokazuju da tome nije tako i morali smo se odlučiti na ovaj potez. – rekao je Božinović. 

Cijeli članak pogledajte ovdje.

POSLJEDNJE DODANO: