Hrvatska U19 reprezentacija u posljednjoj minuti poražena od Njemačke

Njemačka – Hrvatska 2:1 (1:0)
Kvalifikacije za EP u Armeniji
Sinj. Gradski stadion. Gledatelja: 1000
Sudac: Jose Luis Munuera Montero (Španjolska)
Strijelci: 1:0 Arp (42.), 1:1 Blagaić (57.), 2:1 Burkardt (89.)

Njemačka: Plogmann, Ludewig, Lungwitz, Bisseck, Mai, David, Yeboah (od 69. Burdkart), Mbom (od 78. Osterhage), Arp (od 78. Hottmann), Kuhn (od 90+2. Rios), Jastrzembski (od 69. Hermann). Izbornik: Guido Streichsbier
Hrvatska: Kotarski, B. Šutalo, Čolina, Bulat, J. Šutalo, Smolčić, Šego (od 84. Šipoš), Palaversa, Baturina (od 54. Blagaić), Marin, Bušnja (od 84. Kreković). Izbornik: Ivan Gudelj

Poprilično je uvjerljivo i hrabro krenula Njemačka u Sinju i ostavila malo prostora domaćim reprezentativcima za bolju predstavu na terenu. Niti tri minute nije trebalo da Mbom na prvu reakciju nagna vratara Kotarskog, iz slobodnog udarca, a ništa manje opasan nije bio niti pokušaj Bissecka glavom nakon kornera.

Živjeli su teško mladi Vatreni u 15. minuti kada je pogriješio Šutalo, a Luedewig s 10-tak metara snažno odapeo, ali ponovno se prepriječio vratar Hrvatske koji je, nakon odličnih obrana, ostao nemoćan u 41. minuti kada je sav pritisak Nijemaca došao na naplatu.
Osvojio je Bomn puno prostora u sredini terena, podvalio za Arpa koji majstorijom prebacuje Kotorskog za 1:0 vodstvo Njemačke.

Mogli su Nijemci potpuno razmontirati domaći sastav samo minutu kasnije nakon akcije slične onoj vrijedne prednosti u kojoj je, nakon pokušaja Yeboaha, kao pobjednik ponovno izašao vratar Kotorski.

Sve ono loše u prvom dijelu odličnom igrom Kockasti su opovrgnuli u drugom razdoblju u kojem su redali izvrsne akcije koje jednostavno nisu našle put do njemačkog gola.
Veliko slavlje razdragane domaće publike, koja je u velikom broju ispunila sinjski Gradski stadion, izazvalo je izjednačenje u 57. minuti aduta s klupe izbornika Gudelja.
Bulat je izveo korner, a najbolje se u petercu snašao Blagaić čija se lopta “s pola snage” pretvorila u “pogubnu” po vratara Plogmanna koji je nakon nenadanih odskoka morao po nju u vlastitu mrežu. Inače, Blagaić je u igru ušao nepune tri minute prije pogotka izjednačenja.

Doslovce je od prve do posljednje minute drugog poluvremena “pod opsadom” bio gol njemačke reprezentacije, pokušavali su redom BušljaČulina i Bulim, a sve dobro reprezentativci Ivana Gudelja skupo su naplatili u posljednjoj minuti kada je odlično odreagirao Osterhage, pronašao Burkardt koji je postao junak susreta donijevši slavlje svojoj reprezentaciji za još bolji ulazak u Elitno kolo kvalifikacija. 

U nešto ranijem terminu u uzbudljivoj utakmici u Dugopolju reprezentativci Norveške i Mađarske odigrali su bez pogodaka. 

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra u subotu na stadionu Hrvatskih vitezova u Dugopolju protiv Mađarske. Istog dana u Sinju će snage odmjeriti Njemačka i Norveška.
Mladi Vatreni čekat će kiks Njemačke koja je današnjom pobjedom napravila ogroman posao prema Europskoj smotri u Armeniji na kojoj će se osam najboljih reprezentacija cijele Europe boriti za prvo mjesto.

POSLJEDNJE DODANO: