Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5b87f80bcb557ad6648b5059/80

HGK ŽK Split: Poslovni susret dalmatinskih s poduzetnicama iz Republike Makedonije

ŽK Split održan je poslovni susret dalmatinskih s poduzetnicama iz Republike Makedonije. Makedonsko izaslanstvo, predvođeno predstavnicama Udruženja poslovnih žena Makedonije, činile su poduzetnice iz različitih djelatnosti - odvjetništva, grafičkog dizajna, trgovine, wellnessa i dr.

Na skupu u ŽK Split makedonske su se poduzetnice upoznale s gospodarstvom Splitsko-dalmatinske županije i mogućnostima poslovne suradnje, te su se povezale i razmijenile iskustva s članicama splitskog ogranka Hrvatske udruge poslovnih žena Krug i ostalima zainteresiranima za suradnju.

- Kada govorimo o ekonomskim odnosima između Splitsko-dalmatinske županije i Makedonije mnogo je još prostora za razvoj; s obzirom na vrijednost robne razmjene Makedonija nije među prvim županijskim vanjskotrgovinskim partnerima, stoga je i ovaj današnji susret korak naprijed i prilika za poboljšanje gospodarskih odnosa, rekla je Maja Mladineo, voditeljica Odsjeka za međunarodne poslove i EU u ŽK Split.

U ime Grada Splita dobrodošlicu je makedonskoj delegaciji izrazila Ela Žižić, pročelnica gradske Službe za gospodarstvo, obrtništvo i turizam.

 Posjet makedonskih poduzetnica ŽK Split dio je njihovog višednevnog studijskog posjeta Hrvatskoj u sklopu projekta ''WE Make'' (Poduzetništvo žena za konkurentnost), kojemu je naglasak na poticanju i osnaživanju poduzetništva žena a provodi se u Hrvatskoj i Makedoniji. Projekt je predstavila Mary Ann Rukavina Cipetić, direktorica GTF-a - Inicijative za održivi rast iz Zagreba, koja mu je nositelj. ''Cilj nam je pri poticanju i razvijanju potencijala makedonskih poduzetnica koristiti hrvatski know-how te naći zajednički poslovni interes makedonskih i hrvatskih poduzetnica'', rekla je Rukavina Cipetić.

I Valentina Disoska, predsjednica Udruženja poslovnih žena Makedonije, je naglasila od kolike im je pomoći bilo hrvatsko iskustvo i znanje pri osvještavanju važnosti poduzetništva žena i njihovu okupljanju u Makedoniji i cijeloj regiji. Splitski ogranak Hrvatske udruge poslovnih žena Krug i mogućnosti suradnje predstavila je njegova predsjednica Dragica Jerkov, koja je izrazila nadu da je ovaj susret početak intenzivnijih poslovnih kontakata.

Makedonske su se poduzetnice pobliže upoznale s brojnim aktivnostima gospodarske komore u Splitu u protekla dva desetljeća na poticanju i promicanju poduzetništva žena, kako na nacionalnom tako i na regionalnom nivou. Iste su pozvane da se u sklopu predstojećeg Foruma jadransko-jonskih gospodarskih komora, gradova i sveučilišta, koji će se 16.-18. listopada ove godine održati u Splitu, i kojemu je ŽK Split domaćin i jedan od organizatora, predstave na Okruglom stolu za poduzetništvo žena, koji okuplja i povezuje poduzetnice i poslovne žene iz zemalja Jadransko-jonske regije.


hr Thu Aug 30 2018 15:58:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ba2a2cdcb557af5ab8b4892/80
Foto: Instagram

Lovren o optužnici DORH-a: "Sportaš sam, dobit ću i ovu utakmicu"

"Sa indignacijom odbacujem sve optužbe, a svima koji žele narušiti moj ugled i ugled moje obitelji poručujem da neće uspjeti."
Nogometaš Dejan Lovren se, nakon što je DORH podigao optužnicu zbog lažnog iskaza na suđenju Zoranu Mamiću u Osijeku, oglasio na Instagramu. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti i autentično. 

- Nakon dolaska s popodnevnog treninga doznao sam kako su mediji u Hrvatskoj, pa potom i u Engleskoj objavili vijest kako je protiv mene podignuta optužnica zbog davanja lažnog iskaza u jednom predmetu u Hrvatskoj. Zvali su me članovi moje obitelji, prijatelji i poznanici koji su mi saopćili isto.

Dakle, prije nego što sam uopće vidio ili primio tu optužnicu, i prije nego su istu zaprimili moji odvjetnici, svi mediji su objavili tu vijest.

Ovo jednostavno nije fer, nije pravedno, nije niti sportski. Na ovakav način postupati prema meni i mojoj obitelji je krajnje diskriminirajuće i nepravično. Borba koja nije poštena i na koju nisam navikao.

No ovim putem želim poručiti svima, ponajprije svojoj obitelji, prijateljima, navijačima u domovini, svom klubu i navijačima mog kluba u Engleskoj kako sam nevin. Nisam počinio nikakvo kazneno djelo.

Ponosan sam na svoj život, na svaki svoj korak, na sve ono što smo moja obitelj i ja stvorili. To nitko ne može zaprljati. Nikakvi mediji, zlonamjerni ljudi, ništa.

S obzirom da sam sportaš, dobit ću i ovu utakmicu. Dobit ću je u svakom slučaju te tako pokazati tko sam, kako sam živio i kako živim. A živim tako da živim za svoje bližnje, za svoju Domovinu, za svoj klub i za sve moje i naše navijače.

Sa indignacijom odbacujem sve optužbe, a svima koji žele narušiti moj ugled i ugled moje obitelji poručujem da neće uspjeti. Dejan Lovren dobit će i ovu bitku. I svaku drugu. 

Pozdrav svima, hvala na snažnoj podršci. - napisao je Lovren. 
hr Wed Sep 19 2018 21:35:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ba29ee7cb557a44af8b4774/80
Foto: Screenshot / Facebook

VIDEO U Jadranskom moru snimljena igra dupina

Pogledajte video
Jadransko more je prepuno iznenađenja, a tako je bilo i ovaj put kada se u blizini turista koji su plovili morem, ukazao razigrani dupin te im priredio pravi užitak. 

Svojim visokim skokovima oduševio je turiste, a nakon što pogledate video, sigurno će i vas. hr Wed Sep 19 2018 21:09:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b275cb72af47f793c8b457b/80
Foto: Fcebook

Šibenčanka Luca Šeneta izgubila je bitku s opakom bolešću

Ovu pretužnu vijest je objavila obiteljska prijateljica Iva Funtek koja je zajedno s Ellom Dvornik organizirala humanitarnu akciju za Lucu

14-godišnja Šibenčanka Luca Šeneta jutros je u splitskoj bolnici preminula nakon dvije godine borbe s rakom pluća. 

Ovu pretužnu vijest je objavila obiteljska prijateljica Iva Funtek koja je zajedno s Ellom Dvornik organizirala humanitarnu akciju za Lucu. 

Luca je bolovala od mezotelioma pleure unatrag dvije godine. Nakon četiri ciklusa kemoterapije obavljena je operacija nakon koje je ostala bez lijevog plućnog krila i srčane ovojnice. Nakon operacije slijedile su još dva ciklusa kemoterapija i 25 zračenja. Stanje se popravilo, no uskoro se bolest ponovno vratila. Zatim je krenula na dva nova ciklusa od kojih nije bilo nikakvog pomaka na bolje te joj je na kraju ponuđena besplatna terapija i smještaj u bolnici Nacional Cancer Institute u Marylandu u Sjedinjenim Američkim Državama.hr Wed Sep 19 2018 20:25:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/587010361eea8f3acb8b457c/80

Požar u Splitu: Vatra je ugašena!

Na terenu su vatrogasci
Oko 19 sati je ugašen požar iznad FESB-a.

Ranije objavljeno 

Iza 18 sati planuo je požar u Splitu iznad Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

Na terenu se nalaze vatrogasci koji vjeruju kako ne bi trebalo biti problema te bi ubrzo trebali vatru ugasiti. 

hr Wed Sep 19 2018 19:00:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .