Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5e917ff129111cfddf8b4574/80
Foto: Pixabay

Zadarski liječnik koji izlazi iz HSLS-a: 'Da sam išao za foteljom, učlanio bih se u HDZ'

I jedan i drugi to su priopćili na Facebooku.

Hrvatsku socijalno-liberalnu stranku napustila su dvojica članova: Ivica Žuvela i Janko Deković. Obojica su to priopćili na Facebooku.

Žuvela: Hrebak koketira s HDZ-om

Kako je Žuvela naveo, razlog napuštanja HSLS-a je koketiranje predsjednika stranke Darija Hrebaka s HDZ-om. Podsjetimo, zadnjih se dana uvelike priča da će Hrebak dobiti mjesto na listi u Drugoj izbornoj jedinici. On je u razgovoru za Index kazao kako ništa još nije dogovoreno, ali nije demantirao pregovore.

Žuvela je u podužoj objavi na Facebooku objasnio da on s ovakvim HDZ-om ne želi imati posla te zbog toga napušta stranku. Jutros je u novoj objavi demantirao da je već jednom izašao iz HSLS-a i naglasio da "ne odustaje od borbe za pravedniju Hrvatsku".

Riječ je o doktoru koji se požalio na zaštitnu opremu pa dobio opomenu pred otkaz

"Prvo, nisam već jednom izlazio iz HSLS-a nego se samo pasivizirao. Drugo, vidim da me već neki pokušavaju diskreditirati da idem za foteljom. Da sam išao za foteljom, učlanio bih se u HDZ ili bih ostao na postojećoj fotelji. Tima poručujem da sam ja još uvijek isti čovjek, čovjek s imenom i prezimenom koji želi graditi Gotovčevu Hrvatsku. Spočitava mi se da mi do sada nije smetala koalicija s HDZ-om, sad mi odjednom smeta. Netočno. Progutao sam par koalicija u nadi da će doći bolja vremena. I kad se činilo da su došla, sve je ostalo isto usprkos drukčijim najavama. Nikome ništa ne zamjeram, svakome mogu pogledati u oči i svima želim sve najbolje. S ovime završavam sve rasprave i okrećem novu stranicu, slobodan i neopterećen. Zahvaljujem se svima koji su me podržali i poslali mi na stotine poruka. Ne odustajem od borbe za pravedniju Hrvatsku!", napisao je Žuvela.

Riječ je o liječniku koji je široj javnosti postao poznat nakon što je od ravnateljice Doma zdravlja Zadarske županije dobio opomenu pred otkaz jer je 28. ožujka na televiziji rekao da zaštitna oprema koju su dobili on i njegovi kolege nije adekvatna.

"Slično kao i dr. Ivo Žuvela, od danas više nisam član HSLS-a. Poštujem rad i odluke Darija Hrebaka, ali iz osobnih razloga više ne želim biti dio te priče. Sretno u daljnjem radu!" kratko je napisao Janko Deković.

hr Wed May 20 2020 08:37:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ed0f0b86f2ab8c0478b45a8/80
Foto: Grad Split

MARJAN 2020: Započela procedura nabave za radove na Revitalizaciji Botaničkog vrta

Obzirom da je većina građevina u izuzetno trošnom stanju, s nizom vidljivih oštećenja, Grad je odlučio uz pomoć EU sredstava izvršiti integralnu obnovu cijelog sklopa

Grad Split započeo je proceduru postupka nabave za radove na Revitalizaciji Botaničkog vrta, u sklopu projekta „Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti“.

Nacrt Dokumentacije o nabavi i Troškovnik zajedno s popratnom dokumentacijom jučer su objavljeni na prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima, do 8. lipnja 2020. godine, do 12 sati. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 9.100.000,00 kuna (bez PDV-a), a sve informacije o postupku savjetovanja nalaze se ovdje.

Botanički vrt na Marjanu danas čine staklenici i građevine (glavna zgrada, dva pomoćna objekta i niz priručnih spremišta) te velike zelene površine od kojih je manji dio uređen kao prezentacijski arboretum, dok je većina neiskorištena. Obzirom da je većina građevina u izuzetno trošnom stanju, s nizom vidljivih oštećenja, Grad je odlučio uz pomoć EU sredstava izvršiti integralnu obnovu cijelog sklopa. 

Planira se revitalizacija botaničkog vrta koja je podijeljena u logičke cjeline: sanacija i obnova postojećih građevina, sanacija i obnova šetnica, preuređenje poljske kućice u suvenirnicu s pristupnom stazom, izgradnja sjenica i uređenje pripadajućeg krajobraza, izvedba „botaničkih skala“ te nabavka i sadnja biljaka. Cilj ovog projekta je vratiti vrtu stari sjaj te ga pretvoriti u mediteranski botanički vrt s autohtonim i kultiviranim ukrasnim, ljekovitim, aromatskim, endemičnim i začinskim biljem.  

hr Fri May 29 2020 13:23:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ed0ed526f2ab80c488b4585/80

Uhićen i voditelj Uprave Hrvatskih šuma u Splitu, poveznica vjetroelektrana Krš-Pađene?

Saznali smo kako je u istragama obuhvaćen i Milenko Bašić, poduzetnik iz Bosne i Hercegovine.
Velika akcija policije i USKOK-a cijelo jutro traje diljem Hrvatske, a mađu više od deset uhićenih osoba našao se i Ivan Melvan, voditelj uprave Hrvatskih šuma u Splitu.
I splitske prostore, kao i zagrebačke, jutros su pretraživali istražitelji i uzimali dokumentaciju za slučaj u kojem se na meti našla i Josipa Rimac, bivša gradonačelnica Knina, ali i načelnica Gračaca, Nataša Turbić.

Kako nam je kazao dobro upućen izvor, poveznica cijelog slučaja je vjetroelektrana Krš-Pađene koja je dovršena, a već dio je i započeo s radom.

Saznali smo kako je u istragama obuhvaćen i Milenko Bašić, poduzetnik iz Bosne i Hercegovine koji je vlasnik grupacije Lager iz Posušja, a baš je Bašić u vjetroelektranu uložio 900 milijuna kuna vlastitih sredstava.

Gradsko vijeće Knina u prosincu 2013. godine donijelo je odluku o oslobađanju komunalnog doprinosa za spomenutu vjetroelektranu u visini od 370 tisuća kuna jer, kako su kazali, radi se o projektu od interesa za Knin.


hr Fri May 29 2020 13:07:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ec6539b6f2ab858368b45dd/80

Na području Splitsko-dalmatinske županije nema novooboljelih!

Do sada je zabilježeno 559 slučajeva zaraze koronavirusom
Od ukupno 132 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je oporavljeno 480 osoba.

12 osoba je hospitalizirano. Nema zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji. 3 osobe iz Splitsko-dalmatinske županije nalaze se na respiratoru. U karanteni hotela Zagreb nema nijedna osoba.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 559 slučajeva zaraze koronavirusom.
hr Fri May 29 2020 12:35:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ed0c95b6f2ab88f468b4633/80

Ljiljana Zmijanović pristupila Domovinskom pokretu: "Domovina se voli svakim udahom, riječju i djelom"

Na predstojećim parlamentarnim izborima bit će kandidatkinja na listi u 9. izbornoj jedinici

Hrvatska braniteljica dr. sc. Ljiljana Zmijanović pristupila je Domovinskom pokretu te će na predstojećim parlamentarnim izborima biti kandidatkinja na listi u 9. izbornoj jedinici.

- Sloboda odabira je ona koja nas određuje kao ljude, a moj odabir je Domovinski pokret. Želim dati doprinos Domovini koja se voli svakim udahom, svakom riječju i svakim djelom. - objašnjava Ljiljana Zmijanović zašto se priključila Domovinskom pokretu.

Doktorica je društvenih znanosti u polju ekonomije, bila je vojnikinja u Domovinskom ratu od 1991. do 1993. godine (elitne postrojbe-borbeni sektor). 

Od 1997. do 2009. godine bila je voditeljica Službe za prezentaciju NP Krka, a uz to bila je voditeljica više projekta, znanstvenih ekspedicija i ekoloških programa. Članica je Hrvatskog društva ekonomista i Ronilačkog kluba veterana 4GBR, a dobitnica je i Povelje FEST-a „Zasluge za turizam“ 2002. i 2003.

hr Fri May 29 2020 10:35:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .