Fantastična sudačka budućnost: Završen kamp županijskih sudaca u Makarskoj

Proteklog se vikenda u Makarskoj održavao Kamp sudaca Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske. Kroz trodnevni edukativan program prošlo je tridesetak mladih i talentiranih sudaca koji su preko predavanja i pokaznih vježbi obnovili i usavršili znanja.

O izmjenama i dopunama pravila nogometne igre govorio je Draženko KovačićUEFA kontrolor suđenja koji je vodio i testove na nogometnom terenu Zmaja u Makarskoj. 
Alen Jakšić, prvoligaški sudac izlagao je o članovima sudačkog tima te uz pomoć Kovačića u praktičnom dijelu pokazivao pravilne načine signaliziranja i dosuđivanja u terenu za igru.
Međunarodni sudac Duje Strukan u svom je predavanju, za kraj sudačkog kampa, govorio o ‘ruci’, a potom su međusobnu utakmicu odigrali sudionici kampa u Makarskoj.

Andrija Čaljkušić
, predsjednik Komisije nogometnih sudaca nije mogao skriti oduševljenje organizacijom sudačkog kampa.
– Kamp u Makarskoj bio je povijestan uspjeh za cijeli hrvatski nogomet jer je po prvi puta jedan županijski savez na ovakav način dao mogućnost učenja svojim mladim i talentiranim sucima. Zahvaljujem se predavačima, Domagoju Bojčiću na potpori, domaćinu i članu Komisije sudaca Jakovu Biliću, predsjedniku Saveza Marku Ercegu i tajniku Dinu Knezoviću, a na poseban način bivšoj Komisiji sudaca na čelu s predsjednikom Tonijem Nejašmićem i tajnikom Borisom Strukanom. Ništa ne bi zaživjelo da nije bilo tajnika Komisije sudaca Ante Jurića i sudaca Mateja Pavića i Antonia Kontića – rekao je Čaljkušić ističući kako su sredstva za sudački kamp dobivena u Središnjem državnom uredu za šport nakon prijave programa.

Svi nogometni suci županijskog saveza, inače, od nove polusezone imat će i novu sudačku opremu koja po još jednoj sitnici u cijelom mozaiku baš splitsko-dalmatinske suce svrstava među najbolje u cijeloj Hrvatskoj.

POSLJEDNJE DODANO: