Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/57fc84ab1eea8fe14f8b45f0/80
Foto: Screenshot YouTube

Upoznajte se s pet aplikacija koje će za vas pamtiti - sve

Možda će se tkogod povesti argumentom da nas tehnologija zatupljuje, no sve ovisi kako se ona koristi, zar ne? S tim rečenim, nema ničeg goreg nego kada se neki ključni podatak jednostavno zaboravi. Tu u pomoć može uskočiti niz aplikacija svih vrsta

1. Google Assistant. Ovaj komad softvera služi kao digitalni pomoćnik, a odnedavno stiže i na iPhone. Na ovaj način ne samo da Google želi zagospodariti svim uređajima, već to čini iznimno uspješno zato što je riječ o izvrsnoj platformi za korisnike. Nije tek riječ o tom da Google Assistant može pomoći u postavljanju i kontroli podsjetnika, već i naprednim stavkama. Ako mu se kaže da upamti npr. lokaciju auta, kasnije će na upit vrlo lako znati odvesti korisnika do tog mjesta, piše tportal

2. Wonder. Tko ne želi ostavljati gomilu privatnih informacija Googleu, a želi sličnu funkcionalnost, ovaj bot nije loše rješenje. On funkcionira s Facebookovim Messengerom te platformama Google Home i Amazon Echo. Zanimljivosti radi, Wonder se opisuje kao pretraživačkim engineom za osobni život što zvuči podosta invazivno. Kao i kod sličnih rješenja, naredba 'remember' se koristi samo kada korisnik biti podsjećen na nešto. 

3. ReminderTeam. Ovo je pak web aplikacija koja ne traži kreiranje korisničkog računa za osnovne podsjetnike. Ono što se zapravo tu radi je da korisnik sam sebi napiše mail poruku koja će mu biti poslana u određeno vrijeme. Moguće je čak staviti i podsjetnik da se to odvija svaki mjesec, kvartalno ili svake godine, što je jako zgodno za one rođendane koji nisu na Facebooku. 

4. WorldBrain. Posrijedi je besplatan dodatak za internetske preglednike Chrome i Firefox. Riječima tvoraca projekta, WorldBrain je (Re)search Engine, jer zapravo potiho pamti sve što je korisnik napravio u posjetio u tekstualnom obliku. Možda zvuči kao narušavanje privatnosti, no kada se treba sjetiti stranice na kojoj se nalazio neki sadržaj, pregled historyja u preglednicima poput Chromea ili Firefoxa jednostavno nije dostatan. Upravo tu u računicu stiže dodatak WorldBrain, koji sve te podatke bilježi isključivo lokalno - na računalo korisnika, a ne u cloud.

5. Cozi i Process Street. Liste zadataka itekako mogu pomoći održavanju nečega u sjećanju. Međutim, što se dogodi kada se zaboravi nešto staviti u klasičnu to-do listu? MakeUseOf stoga donosi i dva alata kojima će korisnici lako pronaći već izrađene liste spremne za korištenje. Cozi je tako aplikacija najbolje opisana kao obiteljski organizator. Ona može poslužiti za planiranje odmora, ali i za planiranje svakodnevice poput kupovine namirnica. Process Street je pak web alat koji će najviše cijeniti uredsko društvo i ljudi koji mnogo vremena općenito provode u poslovnim okruženjima. 

Facebook komentari

hr Tue Jun 13 2017 09:11:32 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/599704e9b9e03e53528b480d/80

Smotra klapa u Okrugu Gornjem

Koncert će se održati 25. kolovoza.
U petak, 25. kolovoza s početkom u 20.15h u Okrugu Gornjem održava se smotra klapa u lučici Toć.

Na smotri će nastupati klape:

Mindula, Okruk, Stivanja, Ankora, Stobreč, Sv. Mihovil, Drniš,

Bratovština sv. Stjepana, Murtela, Kolura, Zvizdan i Đeloze.


U slučaju kiše, koncert će se održati u crkvi Uzvišenja sv. Križa.

Organizator događaja je KUD Mindula, a pokrovitelji Općina OkruG i TZ općine Okrug.

Facebook komentari

hr Fri Aug 18 2017 17:18:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/58876c701eea8f9e248b45f6/80
Foto: Screenshot YouTube

Emma Stone najbolje plaćena glumica u 2017.

Emma Stone je sa zarađenih 26 milijuna dolara najbolje plaćena holivudska glumica u 2017., objavio je časopis Forbes.

Zvijezda "La La Landa" zaradila je 26 milijuna dolara u razdoblju od dvanaest mjeseci, od lipnja 2016. do lipnja 2017., uglavnom zahvaljujući planetarnom uspjehu tog holivudskog mjuzikla.

Time je zasjela na vrh Forbesove godišnje liste, ostavivši iza sebe Jennifer Anniston i Emmu Watson.

Jennifer Lawrence, koja je predvodila listu posljednje dvije godine, ove je godine treća sa zarađenih 24 milijuna dolara.

Emma Watson bogatija je za deset milijuna dolara, 160 posto više nego 2016.

Vodećih deset glumica na ovogodišnjoj listi zaradile su ukupno 172.5 milijuna dolara, prije plaćanja poreza.

Na listi su još Melissa McCarthy, Mila Kunis, Charlize Theron, Cate Blanchett, Julia Roberts i Amy Adams.

Dwayne "The Rock" Johnson je sa 64,5 milijuna dolara predvodio prošlogodišnju listu najbolje plaćenih holivudskih glumaca.

Lista za 2017. bit će objavljena kasnije ovoga mjeseca.

Deset najbolje plaćenih holivudskih glumica prošle godine zaradilo je 205 milijuna dolara, više od upola manje od svojih deset najbolje plaćenih muških kolega, navodi Forbes.

Facebook komentari

hr Fri Aug 18 2017 16:54:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/590d8a4bb47398c0778b456d/80
Foto: Pixabay

Besplatna radionica za mlade u Splitu

Kroz Erasmus+ program provodi se projekt Suradnjom protiv apatije u sklopu kojeg se održava besplatna, jednodnevna radionica u Splitu, 26.8 s ciljem educiranja mladih o načinima aktivnog sudjelovanja u društvu RH.
Svjetski savez mladih Hrvatska održat će u subotu, 26.8. u Splitu prvu u nizu radionica u sklopu projekta “Suradnjom protiv apatije” ili “Suprotiva” čije provođenje je osigurano sredstvima Europske komisije u sklopu programa Erasmus+.

Kao partneri na projektu sudjeluju Klub mladih Rijeka, OU Podum, Udruga Impress, Split Misli i Udruga Prizma.

Mladi iz Rijeke, Splita, Osijeka i Zagreba imat će priliku sudjelovati na edukaciji o strukturiranom dijalogu te se upoznati sa svim relevantnim dokumentima i tijelima koja uređuju status mladih u RH.

U sklopu projektu provodit će se istraživanje o potrebama mladih u RH u kojem će mladi imati priliku izraziti poteškoće i prednosti života u svojim lokalnim zajednicama.

Prva besplatna, edukativna radionica održat će se u Splitu, 26.8. na adresi Cvite Fiskovića 3, Split s početkom u 9h30. Polaznici će imati plaćen ručak, a dobit će i potrebne radne materijale.

Pozivamo mlade da se prijave na linku https://goo.gl/FAHZFT i popune još nekoliko preostalih mjesta na radionici.

Kroz međusobnu suradnju mladi će naučiti kako sastaviti prijedloge mjera i politika za koje smatraju da bi poboljšale kvalitetu života mladih kako u njihovim lokalnim zajednicama tako i na nacionalnoj razini.

Svoje prijedloge mladi će imati priliku iznijeti izravno pred lokalne donositelje odluka na panel raspravi u sklopu koje će moći postavljati pitanja i tražiti odgovore od predstavnika vladajuće stranke i oporbe u svojoj lokalnoj zajednici.

Suprotiva je nastala kao odgovor na problem neuključenosti mladih u dobi između 18 i 30 godina u političke i društvene procese u Republici Hrvatskoj.

Mladi u Hrvatskoj su obeshrabreni i nemotivirani za sudjelovanje u procesima donošenja odluka u Hrvatskoj. Posljedica takvog stanja je osjećaj nemoći i razočaranosti koji naposljetku dovodi do iseljavanja mladih iz Hrvatske.

Cilj ovog projekta je osnaživanje i motiviranje mladih za aktivnu suradnju i uključenost u demokratskom životu Hrvatske.#Udruga Svjetski savez mladih Hrvatska podružnica je globalne organizacije World Youth Alliance koja se bavi promicanjem i zaštitom ljudskog dostojanstva kroz edukaciju, javno zagovaranje i kulturu. U Hrvatskoj udruga djeluje od 2012. godine i broji sedamdesetak aktivnih članova između 18 i 30 godina. Više o Udruzi možete pronaći na web-stranici: https://www.wya.net/wya-croatia.

Facebook komentari

hr Fri Aug 18 2017 16:15:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5996f375b9e03ec6588b456b/80

NETFLIX snima film u Hrvatskoj i traži statiste!

Traže se statisti od 18 do 35 godina!

Svi zainteresirani, od 18 do 35 godina, mogu pratiti sve novosti u facebook grupi NETFLIX movie CROATIA.

 

CASTING ZA SPLIT i okolicu održat će se

 

19. i 21. kolovoza u

u prostorima Male scene igraonice Čarobni grad, ispod istočne tribine na Poljudu.

Castinzi se održavaju od 10,00 - 14,00 i od 17,00 - 20,00 sati!

 CASTING ZA ZADAR i okolicu održat će se

22. i 23. kolovoza u

Zadarskom Kazalištu Lutaka

Castinzi se održavaju od 10,00 - 14,00 i od 17,00 - 20,00 sati!

Facebook komentari

hr Fri Aug 18 2017 16:04:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .