Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5acb8bf62af47ff5738b4588/80
Foto: automobili

Policija zatrpana zahtjevima vozača s isteklom dozvolom: Evo do kada je krajnji rok za prijavu

Nema kazne za vozača koji dozvolu nije produljio na vrijeme, ali ako ga s nevažećom ispravom zaustavi policija, platit će globu 500 ili 1000 kuna
Nemar ministrice Gabrijele Žalac koja je tek nakon što je automobilom naletjela na desetogodišnju djevojčicu u Vinkovcima osvijestila da joj vozačka dozvola ne vrijedi već dvije godine i devet mjeseci ponukao je mnoge građane da “zavire” u svoje dozvole i vide do kada one vrijede.

Prema informacijama iz Ministarstva unutarnjih poslova, ovaj tjedan povećan je broj zahtjeva za produljenjem valjanosti vozačke, i to u cijeloj državi, od Vinkovaca nadalje. Točan podatak o broju podnesenih zahtjeva nemaju, već se pozivaju na informacije koje su dobili s terena, iz policijskih uprava.

Izvanredni pregled

Nitko od onih koji nisu produljili vozačku dozvolu na vrijeme neće snositi nikakvu kaznu jer je vozačka dokument koji, za razliku od, na primjer, osobne iskaznice, nije obavezno imati. To znači da nakon položenog vozačkog ispita dozvolu možete, a i ne morate nikada izvaditi, odnosno možete je, a i ne morate produljiti. No, ako vozite, dozvola mora biti važeća jer ćete u suprotnom zbog počinjenog prekršaja platiti 1000 kuna kazne, odnosno upola manje ako imate 500 kuna u novčaniku pa platite na licu mjesta, kao što je to učinila ministrica Žalac, odnosno ako pola zakonom propisanog iznosa u državni proračun uplatite u roku od tri dana od dana kada vam je kazna uručena. U svakom slučaju, taj je trošak veći od izdavanje dozvole, za što je, uz 15 kuna biljega, u redovnom postupku potrebno izdvojiti 151, u ubrzanom postupku 200, a u žurnom postupku 450 kuna, piše Večernji list.

Što se pak tiče same duljine trajanja vozačke dozvole, u nas vrijede svojevrsna dvostruka pravila. Onaj tko je izvadio dozvolu do 2004. godine dobio ju je do 65. godine svog života. Naime, te je godine ukinuto pravilo da vozačka vrijedi do 65. godine vozača te je valjanost dozvole ograničena na deset godina, nakon čega je treba produljiti. Vozačka dozvola može biti izdana i na kraći rok, zbog zdravstvenih razloga, poput slabijeg vida pa se u tom slučaju po novu dozvolu u policiju dolazi s liječničkim uvjerenjem koje ne smije biti starije od šest mjeseci.

Policija pak ima mogućnost poslati vozača koji ima urednu dozvolu na izvanredni liječnički pregled. Dogodilo se to, podsjetimo, Tomislavu Horvatinčiću.

Naime, nakon što ga je sutkinja Općinskog suda u Šibeniku Maja Šupe oslobodila odgovornosti da je u kolovozu 2011. godine u pomorskoj nesreći skrivio smrt talijanskog bračnog para – obrazloživši kako je sud zaključio da je u trenutku nesreće doživio sinkopu zbog čega je kratko bio bez svijesti – policija je odlučila potražiti stručno mišljenje je li sinkopa razlog zbog kojeg Horvatinčić nije sposoban voziti. Dobio je rok od petnaest dana da obavi liječnički pregled i policiji dostavi uvjerenje o tome je li sposoban biti za upravljačem vozila. Kako mu je temeljem dostavljenog uvjerenja utvrđena trajna nesposobnost za upravljanje motornim vozilom, Horvatinčić je naposljetku dragovoljno predao vozačku dozvolu.

Ne treba fotografija

Od ulaska Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja 2013. godine građani više ne moraju imati staru papirnatu i pomalo nepraktičnu vozačku koja se mnogima zgužvala i oštetila jer je od toga dana Ministarstvo unutarnjih poslova počelo izdavati nove vozačke dozvole koji i izgledom i dimenzijama sliče osobnim iskaznicama.

Za zamjenu starih papirnatih vozačkih dozvola još ima vremena. Krajnji rok da se to učini je 19. siječnja 2033. godine.

Od rujna 2017. godine građani koji imaju e-osobnu iskaznicu s identifikacijskim i potpisnim certifikatom, mogu i bez dolaska u policiju elektroničkim putem podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole kroz sustav e-Građani. No ta se mogućnost može koristiti samo za izdavanje vozačke dozvole u redovnom postupku, i to za izdavanje prve HR vozačke dozvole te za zamjenu o dozvole zbog oštećenosti, produženja valjanosti, upisa ili brisanja kategorija, ispravka podataka, no ne i kada je dozvola izgubljena ili ukradena.

Ako je podnositelju zahtjeva u proteklih pet godina izdana biometrijska putovnica, elektronička osobna iskaznica, osobna iskaznica koja sadrži OIB ili e-vozačka dozvola, zahtjevu nije potrebno priložiti fotografiju ni kod izdavanja e-vozačke ni kod izdavanja na šalteru.
hr Wed Mar 13 2019 08:10:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5725b4a60890d2c40f8b4785/80
Foto: MORH/ T. Brandt

28. obljetnica Hrvatske vojske: Donosimo vam program obilježavanja

28. obljetnica formiranja Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske obilježit će se sadržajnim programom od 24. do 30. svibnja 2019.

28. obljetnica formiranja Oružanih snaga Republike Hrvatske, Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske obilježit će se prigodnim programom od petka, 24. svibnja do ponedjeljka, 30. svibnja 2019. godine diljem Hrvatske.

U petak, 24. svibnja održat će se Dan otvorenih vrata u vojarnama Hrvatske kopnene vojske i to u vojarni 5. gardijske brigade Slavonski sokolovi u Vinkovcima, vojarni 3. gardijske brigade Kune u Đakovu, vojarni 4. gardijske brigade Pauci u Kninu, vojarni 126. brigade Hrvatske vojske u Sinju te vojarni 7. gardijske brigade Puma u Varaždinu. Građani će imati prilike posjetiti vojarne u Vinkovcima, Đakovu, Kninu, Sinju i Varaždinu od 10 do 15 sati.

U subotu, 25. svibnja održat će se taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme Hrvatske vojske u gradovima: Vukovaru, Našicama, Bjelovaru, Petrinji, Gospiću i Benkovcu, u vremenu od 10 do 19 sati.

Također, Dan otvorenih vrata na brodovima Hrvatske ratne mornarice, održat će se u Splitu, Puli i Pločama, od 9 do 20 sati.

U Zagrebu, na ŠRC Jarun tijekom cijelog vikenda, u subotu, 25. i u nedjelju 26. svibnja 2019. građani će imati prilike pogledati  izložbu naoružanja i opreme Hrvatske vojske.

U subotu, 25. svibnja na Jarunu će se održati cjelodnevni program od 10 do 21 sat,  a između ostalog, građani će moći pogledati i pokazne vježbe te izložbu Vojnog muzeja.

Za građane će biti organizirana podjela vojničkog graha u 13 i u 17 sati. Od 15 do 18 sati pripadnici Hrvatske vojske pripremat će se za pokaznu vježbu MINEX, a od 18 do 21 sat održat će se generalna proba programa čije je održavanje planirano u nedjelju, 26 svibnja.

U središtu Zagreba, na Trgu Svetog Marka i Trgu bana Josipa Jelačića, od 16 do 20 sati, također će se održati generalna proba svečanog programa koji je planiran za nedjelju.

U nedjelju, 26. svibnja  tijekom prijepodneva održat će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća izaslanstva Ministarstva obrane i Hrvatske vojske na grobu dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika Republike Hrvatske, na grobovima preminulih ministara obrane i načelnika Glavnog stožera OSRH, u spomen na poginule pripadnike Hrvatske vojske i žrtve Domovinskog rata, te za neidentificirane žrtve Domovinskog rata.

Sveta misa zadušnica za stradale u Domovinskom ratu održat će se u 10:30 sati u Crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu, nakon koje će biti položen vijenac pred spomen obilježjem „Sveta Mati Slobode''.

U središtu Zagreba program će započeti koncertom Orkestra Hrvatske vojske koji će se održati na Zrinjevcu u 12 sati te na Trgu P. Preradovića u 12:45 sati.

Zatim će se na Trgu Sv. Marka u 13 sati održati ceremonija Velika smjena straže, a u 13:15 sati vojno-akrobatska vježba Počasno-zaštitne bojne, ispred crkve Svetog Marka.

Nakon toga, od 14 sati na Trgu bana Josipa Jelačića Počasno-zaštitna bojna održat će prikaz ceremonijalnih radnji, a Orkestar Hrvatske vojske održat će prigodni koncert.

Također, u nedjelju, 26. svibnja na Jarunu, uz cjelodnevnu izložbu naoružanja i vojne opreme Hrvatske vojske, za građane će biti organizirana podjela vojničkog graha u 13 i u 17 sati.

Sadržajan program Hrvatske vojske na Jarunu započet će u 18:30 sati. U programu je ispaljivanje počasnih plotuna, padobranski skokovi, atraktivni vojno-akrobatski program Počasno-zaštitne bojne, pokazna vježba Hrvatske vojske te letački program Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

U ponedjeljak, 27. svibnja u kompleksu Ministarstva obrane RH i Glavnog stožera OS RH, Trg Petra Krešimira IV, u Zagrebu, u 12:30 sati održat će se svečanost imenovanja Trga hrvatske vojske' i Prilaza  zbora narodne garde, te otvorenje izložbe stalnog postava proizvoda hrvatske obrambene industrije.

Nakon toga, u Domu Hrvatske vojske „Zvonimir“, od 13 sati održat će se svečanost uručivanja izvoda o promaknućima, pohvalama i nagradama pripadnicima Hrvatske vojske i Ministarstva obrane RH.

U utorak, 28. svibnja u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu održat će se svečana akademija s početkom u 15 sati.

Napominjemo da će za predstavnike medija na pojedinim lokacijama biti osiguran prostor za praćenje programa, a o načinu prijave za praćenje te konkretnom mjestu i vremenu dolaska pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

U nastavku vam dostavljamo i preliminarni - cjelokupni program svečanog obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 28. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH s okvirnim vremenima održavanja programa.

S poštovanjem,

Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a

 

 PRELIMINARNI PROGRAM

 

PETAK, 24. svibnja 2019.

  

10:00-15:00

DAN OTVORENIH VRATA U VOJARNAMA HRVATSKE KOPNENE VOJSKE

 - vojarna 5. gardijske brigade Slavonski sokolovi u Vinkovcima

- vojarna 3. gardijske brigade Kune u Đakovu

- vojarna 4. gardijske brigade Pauci u Kninu

- vojarna 126. brigade Hrvatske vojske u Sinju

- vojarna 7. gardijske brigade Puma u Varaždinu

SUBOTA, 25. svibnja 2019.

 10:00-19:00

TAKTIČKO-TEHNIČKI ZBOR NAORUŽANJA I OPREME U GRADOVIMA

 - grad Vukovar

- grad Našice

- grad Bjelovar

- grad Petrinja

- grad Gospić

- grad Benkovac

9:00-20:00  

DAN OTVORENIH VRATA HRVATSKE RATNE MORNARICE

 - grad Split

- grad Pula

- grad Ploče

ŠPORTSKO-REKREACIJSKI CENTAR ''JARUN''

 10:00-21:00  - cjelodnevni prikaz taktičko-tehničkog zbora naoružanja i opreme

- pokazne vježbe

- predstavljanje braniteljskih zadruga

- izložba Vojnog muzeja

- predstavljanje sustava vojne izobrazbe

 13.00 i 17.00  - podjela vojničkog graha

 15:00-18:00   - pripreme za pokazne vježbe

 18:00-21:00   - generalna proba programa koji će se provesti u nedjelju

TRG SVETOG MARKA I TRG BANA JOSIPA JELAČIĆA

16:00-20:00  generalna proba programa koji će se provesti u nedjelju

NEDJELJA, 26. svibnja 2019.

POLAGANJE VIJENACA I PALJENJE SVIJEĆA IZASLANSTAVA MINISTARSTVA OBRANE RH I HRVATSKE VOJSKE NA GRADSKOM GROBLJU MIROGOJ U ZAGREBU

 8:30

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća na grobovima dosadašnjih ministara obrane i načelnika Glavnog stožera OS RH:

- na grobu ratnog ministra obrane Gojka Šuška

- na grobu načelnika Glavnog stožera OSRH stožernog generala

  Petra Stipetića

- na grobu načelnika Glavnog stožera OS RH stožernog generala

  Zvonimira Červenka

- na grobu načelnika Glavnog stožera OS RH stožernog generala

  Martina Špegelja

- na grobu načelnika Glavnog stožera OS RH generala zbora Imre

  Agotića

 09:00 

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća:

- u Spomen parku kod spomenika „Glas hrvatske žrtve - Zid boli“

- ispred Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja

- na grobu dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika Republike Hrvatske

  (odlazak vozilima prema Krematoriju)

- kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve Domovinskog rata– Kenotaf

 POLAGANJE VIJENACA I PALJENJE SVIJEĆA IZASLANSTAVA MINISTARSTVA OBRANE RH I HRVATSKE VOJSKE

 09:00

- na grobu preminulog ministra obrane Branka Vukelića na groblju u Vukmaniću

- kod Središnjeg križa na gradskom groblju „Jamadol“ u Karlovcu

Na grobovima preminulih ministara obrane i načelnika Glavnog stožera OSRH:

- na gradskom groblju „Boninovo“ u Dubrovniku Šimi Đodanu

- na gradskom groblju „Viktorovac“ u Sisku stožernom generalu Janku Bobetku

U spomen na poginule pripadnike OSRH i žrtava Domovinskog rata:

- kod Središnjeg križa na gradskom groblju „Lovrinac“ u Splitu

- kod Središnjeg križa na gradskom groblju „Miroševac“ u Zagrebu

   CRKVA SVETA MATI SLOBODE

 10:30 – 11:45  Sveta misa zadušnica za stradale u Domovinskom ratu

11:45 – 12:00  Polaganje vijenca pred spomen obilježje „Svete Mati Slobode''

  KONCERT ORKESTRA HRVATSKE VOJSKE U SREDIŠTU ZAGREBA

 12:00-12:35 

KONCERT NA ZRINJEVCU - po završetku koncerta, Orkestar HV kreće sa Zrinjevca,Teslinom ulicom prema Trgu Petra Preradovića

12:45-13:00

KONCERT NA TRGU P. PRERADOVIĆA - po završetku koncerta, Orkestar HV kreće s Trga P. Preradovića, Margaretskom ulicom i Ilicom prema Trgu bana J. Jelačića

TRG SVETOG MARKA

 13:00-13:15

Ceremonija Velika smjena straže Počasno-zaštitne bojne

13:15-13:25

Vojno akrobatska vježba Počasno-zaštitne bojne, ispred crkve Svetog Marka

Po završetku uzvanici i pripadnici Počasno-zaštitne bojne odlaze hodom Radićevom ulicom prema Trgu bana Josipa Jelačića

 TRG BANA J. JELAČIĆA

14:00

Koreografski nastup hodnog sastava Orkestra Hrvatske vojske

Vojno akrobatska vježba Počasno-zaštitne bojne

ŠPORTSKO-REKREACIJSKI CENTAR ''JARUN''

10:00 – 21:00

Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme

13.00 i 17.00 

Podjela vojničkog graha

18:30

Prigodni program:

- padobranski skokovi

- ispaljivanje počasnih plotuna

- pokazne vježbe

- vojno akrobatski program Počasno-zaštitne bojne

- letački program

 PONEDJELJAK, 27. svibnja 2019.

 KOMPLEKS MINISTARSTVA OBRANE RH I GLAVNOG STOŽERA OS RH, TRG PETRA KREŠIMIRA IV, ZAGREB

 12:30  

Svečanost imenovanja Trga Hrvatske vojske i Prilaza Zbora narodne garde te otvorenje izložbe stalnog postava proizvoda hrvatske obrambene industrije

 DOM HV „ZVONIMIR“

 13:00 – 14:15 

Svečana akademija, svečanost uručivanja izvoda o promaknućima, pohvalama i nagradama pripadnicima Hrvatske vojske i Ministarstva obrane RH

UTORAK, 28. svibnja 2019.

KONCERTNA DVORANA „VATROSLAV LISINSKI“

15:00

Svečana akademija

- prigodni glazbeni program, obraćanja, film povodom 28. obljetnice formiranja HV,

  ceremonija uručenja nagrada „Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za

  Hrvatsku“

ČETVRTAK, 30. svibnja 2019.

 KARLOVAC

 08:30

Polaganja vijenaca i paljenje svijeća na spomen križu ispred Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske

 09:00 – 22.00

Program povodom Dana Hrvatske kopnene vojske i Dana branitelja Karlovačke županije – Karlovac, Vunsko polje (taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme, sportske aktivnosti, pokazne vježbe, podjela graha)

 09:00

Sveta misa u crkvi Presvetog Srca Isusovog

 10:15

Svečana akademija u Domu HV ''Zrinski'' u Karlovcu

 19:00-19:30

Nastup zbora hrvatskih branitelja ''Petar Svačić''

 19:30-20:15

Nastup Klape Ministarstva unutarnjih poslova „Sveti Mihovil“

 20:15

Koncert Jazz Orkestra Hrvatske vojske i Klape ''Sveti Juraj''

hr Wed May 22 2019 18:56:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ce56e1229111c5a998b4602/80

Drugi dan akcije "Kupujmo hrvatsko": Nagrađeni učenici, predstavljeni kokteli od hrvatskih pića…

A da su nagrade otišle u prave ruke mogli su se uvjeriti svi na Rivi jer su svoje radove dobitnice i prezentirale

Danas, drugog dana akcije Kupujmo hrvatsko na Rivi nagrađeni su učenici osnovnih i srednjih škola te studenti koji su sudjelovali u natjecanju Hrvatske gospodarske komore za najbolje likovne i literarne radove na temu Kupujmo hrvatsko.

- Ova najpoznatija nacionalna akcija uz promotivni i prodajni karakter ima i edukativnu dimenziju te joj je cilj educiratinajmlađe o važnosti očuvanja domaće proizvodnje i kupovine domaćih proizvoda'', poručio je predsjednik HGK – Županijske komore Split, Joze Tomaš, te zahvalio kolegici Antoniji Bašić, koja je koordinirala natjecanjem.

Za najbolji likovni rad na temu Kupujmo hrvatsko u kategoriji učenika osnovnih škola od 1. do 4. razreda nagrađena je Đana Kelam, učenica 3. razreda Osnovne škole Dobri, pod mentorstvom učiteljice Dubravke Sršen. Nagradu je Dea dobila za crtež teglice za domaći džem, dizajnirane prepoznatljivim crveno-bijelim kockicama.

Za literarni rad na temu Kupujmo hrvatsko u kategoriji učenika osnovnih škola od 5. do 8. razreda nagrađena je Mia Zebić, učenica 8.d razreda Osnovne škole Pujanke, pod mentorstvom profesorice Maje Čop.

U kategoriji učenika srednjih škola najbolji literarni rad na temu ''Na koji način biste vi promovirali akciju Kupujmo hrvatsko'' imala je Dea Buljan, učenica 2.h razreda Ekonomsko-birotehničke škole Split, kojoj je mentorica bila profesorica Mihaela Vukšić.

Među studentima završnih godina Ekonomskog fakulteta Split, smjer marketing, nagradu za seminarski rad na temu brendiranja akcije Kupujmo hrvatsko dobila je studentica Ena Jurić, pod mentorstvom profesora Nevena Šerića.

A da su nagrade otišle u prave ruke mogli su se uvjeriti svi na Rivi jer su svoje radove dobitnice i prezentirale.

U nastavku programa održanje show izrade koktela od hrvatskih pića. Koktele su pripremali učenici Turističko-ugostiteljske škole Split i Visoke škole Aspira, pod mentorstvom Tonča Drlje iz AspireiDragana Todorovića ispred Turističko-ugostiteljske škole, te pod budnim okom našeg poznatog i jednog od najtrofejnijih hrvatskih barmena, Jure Vojkovića.

Uz bogat prateći program akcija Kupujmo hrvatsko na Rivi, na kojoj svoje proizvode po promotivnim cijenama nudi 150 proizvođača, se nastavlja sve do 19 sati.

hr Wed May 22 2019 17:43:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ce55a9829111c20948b4703/80

Norijada diljem zemlje, Sinjani natpisom na majici opisali stanje u državi

Diljem zemlje maturanti obilježavaju svoj posljednji dan srednjoškolskog obrazovanja. Događaj, koji se naziva „Norijada“, tradicionalno se obilježava pjesmom i plesom i u našoj županiji...

Uz mnoge poruke koje se tiskaju na majicama povodom Norijade posebno je zanimljiva, i uistinu aktualna, bila jedna maturanata iz Sinja. Tako su se mladi Cetinjani domišljato sjetili i napisali „Još 25 nezaposlenih“ aludirajući na stanje u državi u kojoj nije lako naći zaposlenje.

Uz smiješne natpise napomenimo kako su liječnici maturantima preporučili i nekoliko mjera kako bi očuvali zdravlje i bez posljedica preživjeli jedan od najsretnijih dana u njihovim životima. Zaključak svega jest kako je mala i tanka granica između „smijuše“ i „plakuše“ te da se, prije nego što se krene u „sveopći dernek“, razmisli o posljedicama istog.

hr Wed May 22 2019 16:19:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ce5588c29111c5a998b45d8/80
Foto: Grad Split

Završeni radovi na OŠ Mejaši: Od jeseni osmoljetka šira, prostranija i ljepša!

Ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije i dogradnje kuće znanja na Mejašima iznosi tri milijuna kuna.

Na radost učenika i nastavnika opsežni radovi na nadogradnji Osnovne škole „Mejaši“ privedeni su kraju pa će ova osmoljetka slijedeću školsku godinu dočekati u novom ruhu.  Krajem studenog prošle godine gradonačelnik Andro Krstulović Opara svečano je označio početak građevinskih radova s kojima je danas, šest mjeseci kasnije, škola konačno dobila tri nove učionice,  dva kabineta, pomoćne prostorije i to sve skupa na dodatnih 360 metara četvornih površine. Dodajmo da ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije i dogradnje kuće znanja na Mejašima iznosi tri milijuna kuna.

Ravnateljica škole Josipa Banić nije krila oduševljenje završetkom građevinskih zahvata: 

- Bez ikakve sumnje nadograđeni dio škole će nam znatno olakšati organizaciju i provedbu školske nastave, tim više što ćemo od jeseni imat jedan razred učenika više. Kod nas ne postoji trend pada broja učenika. Štoviše, upravo suprotno. Prostorno nam je ovo bilo neophodno kako bi našoj djeci pružili mogućnost brojnih izvannastavnih aktivnosti - kazala je ravnateljica.

Da nisu provedeni radovi na dogradnji, teško bi se od sljedeće jeseni mogla organizirati nova nastavna godina u ovoj školi na istočnom dijelu grada, koju u tri smjene pohađa čak 870 učenika.  Dodajmo da se sada ovaj školski objekt nalazi pred ishođenjem uporabne dozvole te će svečano biti otvoren s početkom nove školske godine. Grad Split zahvaljuje svim učenicima, roditeljima, školskom osoblju i stanovnicima Mejaša na strpljivosti i discipliniranom i odgovornom ponašanju u blizini samog gradilišta za proteklo vrijeme trajanja radova.

Osim radova na dogradnji OŠ Mejaši u tijeku su i radovi na dogradnji OŠ Pujanki čiji se dovršetak očekuje do konca ove godine, a u tijeku je i postupak nabave radova za dugo očekivanu dogradnju OŠ Kamen-Šine čiji bi radovi trebali započeti ovoga ljeta, po ishođenju građevinske dozvole koje je u tijeku, kako bi škola bila spremna za školsku godinu 2020./2021. Na ovaj način rješava se nedostatak osnovnoškolskih kapaciteta na istoku Splita te predstoji priprema aktivnosti za izgradnju škole na prostoru Kile u narednim godinama.

hr Wed May 22 2019 16:11:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .