Nutella cheesecake: jednostavni kolač bez pečenja

Iako je svjetski dan Nutelle službeno bio 5. Veljače, to nas ne sprječava da ovoj nezamjenjivoj slastici pružamo pažnju kao da je baš svaki dan njezin. Iako ju je možda najjednostavnije namazati na kruh i tako zadovoljiti želju za slatkim, vikendom ipak imamo malo više vremena da se nagradimo za poprilično naporan radni tjedan.

Kolač Nutella cheesecake je sve ono što želite od jednog kolača: okus koji će zadovoljiti sve ljubitelje čokolade, a za njega nije potrebno paliti pećnicu. Za ovu jednostavnu slasticu koja svojim izgledom ne odaje da se oko nje baš i niste morali puno potruditi je potrebno:

Sastojci:

Podloga:
-300 grama mljevenih Petit beuerrea
-1 žlica Nutelle 
-100 grama maslaca

Krema:
-600 grama krem sira ( Abc ili Philadelphia)
-500 grama Nutelle
-70 grama šećera u prahu

Priprema:

Podlogu napravite od maslaca, mljevenog keksa i Nutelle, tako da maslac stavite u dublju posudu i otopite ga. Zatim u njega ubacite mljeveni keks i žlicu Nutelle te lagano sve izmiješate da se dobije mrvičasta smjesa. U kalup za torte stavite dobivenu podlogu, rukama ju dobro izravnajte i stavite u hladnjak. Krem sir i šećer u prahu stavite u posudu za miksanje te izmiksajte dok ne dobijete pjenastu smjesu. Kada je smjesa gotova, dodajte joj Nutellu i sve sjedinite u kremu. Potrebno je još samo izvaditi podlogu iz hladnjaka i na nju staviti izrađenu kremu. Kolač ostavite da se ohladi kako bi se što bolje stegnuo, a zatim ne preostaje ništa drugo nego uživati u njegovom fantastičnom okusu., piše Fashion.hr

POSLJEDNJE DODANO: