Osijek – PSV, Dinamo na Odd ili Vaduz, Hajduk ide na Brondby!

Nakon Rijeke, naša tri predstavnika u Europskoj ligi saznala su potencijalne suparnike. Osijek je izvukao najtežeg protivnika PSV. Dinamo čeka norveški Odd ili lihtenštajnski Vaduz, a Hajduk igra protiv pobjednika utakmice Brondby – Vaaasa., piše 24sata.hr

Prve utakmice su 27. srpnja, uzvrat je 3. kolovoza.

Dinamo već dobio Odd

Dinamo se uključio u trećem pretkolu i igrat će protiv pobjednika utakmice između Vaduza iz Lihtenštajna i Odda iz Norveške. U prvoj utakmici Norvežani su slavili 1-0 u gostima i favoriti su za prolazak. ‘Modri’ prvu igraju kod kuće 27. srpnja, a uzvra je 3. kolovoza. 

Dinamo je već dobio Odd, u prijateljskoj utakmici na pripremama 2015. godine. Dva gola zabio je Hodžić, po jedan Fernandes i Henriquez za 4-0 pobjedu plavih.

Osijeku jedan od najtežih protivnika

Osječani nisu nositelji pa su znali da ih čekaju ozbiljna imena u trećem pretkolu. Bilo je potrebno i malo sreće, ali ona je zaobišla Osijek jer osim PSV-a mogli su izvući Fenerbahče, Panathinaikos, Krasnodar i nešto lakše protivnike Shkëndiju i Helsinki.

Naravno, Osijek još mora proći Luzern kojeg je dobio 2-0 u Gradskom vrtu.

PSV prema Transfermarktu vrijedi 96.5 milijuna eura, sedam je puta skuplji od Osijeka. Najskuplji igrač im je Nizozemac Davy Pröpper koji je procijenjen na 10 milijuna eura. 

Hajduk u Dansku

Hajduk će, ako prođe Levski, u drugom pretkolu vjerojatno ići na danski Brondby, koji je u prvoj utakmici drugog pretkola slavio 2-0 protiv VPS Vaasa iz Finske., piše 24sata.hr

POSLJEDNJE DODANO: