Muškarac umro u moru pred suprugom i kupačima, policajac promatrao iz daljine

Muškarac u dobi od 73 godine smrtno je stradao jučer poslijepodne na Kraljičinoj plaži u Ninu, pred očima prestravljenih kupača. Njegova supruga (70) u teškom je stanju vozilom Hitne pomoći prevezena u zadarsku bolnicu.

Tragedija se dogodila nešto prije 16 sati, kada je, prema riječima očevidaca, jednome od supružnika pozlilo u moru, a drugi mu je pritekao u pomoć. Međutim, 73-godišnjak je unatoč pomoći preminuo, dok je njegova supruga u besvjesnom stanju izvučena iz mora, piše Zadarski

U potpunom šoku, netko je od kupača pozvao Hitnu pomoć i policiju. Prva je došla Hitna pomoć, došao je i mrtvozornik koji je utvrdio smrt 73-godišnjeg hrvatskog državljanina, kao i da na njegovom tijelu nema tragova nasilja.

Hitna pomoć je ženu u nesvijesti odvezla u bolnicu.

Policija je također, prema riječima dežurnog policijskog službenika u zadarskoj policiji, obavila očevid.

Međutim, kupači koji su promatrali tragediju i pokušavali pomoći, uočili su i da je policajac, koji je došao na očevid, stajao na priličnoj udaljenosti, navodno kako ne smočio uniformu.

– Svi su se turisti okupili i pomagali, a on je stajao na udaljenosti do pedesetak metara i nije uopće pomagao jer mu je bio problem, morao je proći kroz vodu dubine dvadesetak centimetara i širine desetak metara, a gospodin ne bi smočio cipelice. A trebao je biti prvi da pomogne u oživljavanju… – riječi su očevica, koji je poslao i fotografije Zadarskom.

Upitan da li su te informacije točne, dežurni policajac u Zadru nam je najprije kazao da su oni oko 16 sati dobili dojavu da je na predjelu Kraljičine plaže u Ninu dvojici starijih osoba pozlilo, te da je tamo odmah došla Hitna pomoć, kao i mrtvozornik.

– Naš je službenik došao nakon njih, obavili smo očevid – kazao je.

Na pitanje da li je točno da se policijski službenik na očevidu nije približavao unesrećenima zbog toga što je do njih trebalo hodati plićakom, dežurni policajac je rekao da nije bio tamo i da ne može to potvrditi, ali da moramo razumjeti da su policajci u uniformi.

– Oni koji su pomagali bili su u kupaćim kostimima, a naš policijski službenik nosi uniformu. Tamo jest plićak, uz to je sve prepuno pijeska i morate razumjeti da u uniformi ne može, ako nije nužno, ulaziti u more, kao ostali kupači – kazao je dežurni policajac u OKC-u Zadru.

Inače, na području Nina ne postoji policijska postaja, već tzv. policijske auto ophodnje na području Nina, Vira i Privlake. Svi policijski službenici koji su tamo u ophodnji „spadaju“ pod Prvu policijsku postaju Zadar.

Očevidac je pohvalio ekipe Hitne pomoći. „Oni su kroz more protrčali i jedna ekipa je oživljavala smrtno stradalog gospodina oko sat vremena, uz pomoć turista“, kazao je potreseni očevidac.

POSLJEDNJE DODANO: