Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/537b103e179942494f7b23d9/80
Foto: Promotivne fotografije

Split Ship Management zapošljava nove pomorce!

Split Ship Management d.o.o. nakon vraćanja nepravedno oduzete Dopusnice za obavljanje poslova posredovanja pri zapošljavanju pomoraca definitivno je predvodnik novog vala u zapošljavanju hrvatskih pomoraca na stranim brodovima

Split Ship Management d.o.o. nakon vraćanja nepravedno oduzete Dopusnice za obavljanje poslova posredovanja pri zapošljavanju pomoraca definitivno je predvodnik novog vala u zapošljavanju hrvatskih pomoraca na stranim brodovima.

Nakon što je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture pod pritiskom sindikata i medija Split Ship Managementu oduzelo Dopusnicu počeo je teški sudski ali i medijski rat kako bi vratili ukaljani ugled i dokazali da su unatoč svemu sto im je pripisivano ipak postupali sukladno zakonskim propisima i pravilima struke u posredovanju pri zapošljavanju pomoraca.

Naime, Visoki upravni sud Republike Hrvatske  je u upravnom sporu uvažio apsolutno sve dokaze i činjenice, odnosno prigovore i navode tužitelja SSM-a, a koje je u potpunosti zanemarilo i predvidilo Ministarstvo pomorstva, mora i infrastrukture RH. Tako je 06.06.2013. donesena presuda po kojoj se tužiteljeva (SSM-ova) tužba u potpunosti uvažava i po kojoj se poništava Rješenje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kojim se SSM-u oduzima dopusnica za posredovanje pri zapošljavanju pomoraca.

Jednom ispravnom odlukom konačno stvari kreću u pravom smjeru. Nedugo nakon toga Split Ship Management se može podičiti sa novim poslovnim suradnjama, privlačenjem stranih investitora i inozemnog kapitala, te otvaranjem novih radnih mjesta. Na ovaj način još jednom se pokazuje  kao jedna od najetabliranijih i najrenomiranijih pomorskih agencija u Hrvatskoj.

Tako danas u ovoj tvrtki s ponosom ističu sklapanje ugovora sa svjetski poznatom i priznatom njemačkom kompanijom  koja od SSM-a potražuje više od sedamdeset pomoraca, (po mogućnosti hrvatskih državljana) za rad na putničkim brodovima. Traži se više od 70 časnika i asistenata stroja, a također su otvorena mjesta za brodske električare, frižideriste i hotelsko osoblje. Bitno je istaknuti da dotična njemačka kompanija ima u svojem vlasništvu jedanaest putničkih brodova i još dva koja u izgradnji. To dovoljno govori o važnosti cijelog  projekta zapošljavanja hrvatskih pomoraca na stranim brodovima, u kojem glavnu ulogu vodi upravo Split Ship Management.

Kako se dobar glas daleko čuje, tako se Split Ship Management također trenutačno nalazi u novim ozbiljnim pregovorima sa stranim kompanijama i investitorima koji će omogućiti hrvatskim pomorcima nova  zaposlenja na stranim brodovima.

 Sve navedeno upućuje kako dolazi do  reafirmacije hrvatske posade na stranim brodovima, i to sa Split Ship Managementom kao predvodnikom novog vala zapošljavanja.  Prava je šteta što je Ministarstvo u potpunosti pogriješilo u nekim svojim odlukama, i na taj način počinilo  nadoknadivu štetu Split Ship Managementu i hrvatskom gospodarstvu.

No, ovaj Splitski „Morski lav“ očito se ne predaje lako, te smo sigurni kako je ovo samo mali uvod u velike projekte koji tek slijede.

Više informacija o svemu na: www.ssm.hr i www.maritime-training-centre.eu

hr Tue May 20 2014 10:19:43 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5bf1af920e4938101a8b4578/80
Foto: SDŽ

Župan Boban i izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije u Vukovaru

U pratnji župana uz pročelnika UO za zajedničke poslove Damira Gabrića bili su i vijećnici Županijske skupštine Ante Baran, Ivan Bikić, Danica Baričević, Maja Zelić, Ivica Kusić, Jozo Vidić i Božo Župić
Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije na čelu s županom Blaženkom Bobanom, i ove godine je sudjelovalo u obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Vukovara.

U pratnji župana uz pročelnika UO za zajedničke poslove Damira Gabrića bili su i vijećnici Županijske skupštine Ante Baran, Ivan Bikić, Danica Baričević, Maja Zelić, Ivica Kusić, Jozo Vidić i Božo Župić.

U koloni sjećanja  bili su i gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić i njegov zamjenik Milan Zdilar, gradonačelnik Makarske Jure Brkan i gradski vijećnik Ivan Kotarac, gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, zamjenik gradonačelnika Trilja Ivan Bugarin te načelnik općine Podstrana Mladen Bartulović sa zamjenikom Tomislavom Buljanom.

Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije je prije hodnje u koloni sjećanja, odalo počast svim žrtvama paljenjem svijeća ispred vukovarske županijske bolnice. 
hr Sun Nov 18 2018 19:29:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5bf1ad6d0e4938101a8b456c/80

Torcida Barutana bakljadom odala počast žrtvama Vukovara

Baklje su upalili točno u 18.11 sati
I ove godine je točno 18.11 sati Torcida Barutana paleći baklje na nadvožnjaku Sirobuja obilježila obljetnicu pada Vukovara dok su zvonila zvona crkve Sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji.


hr Sun Nov 18 2018 19:20:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5bf1744b0e4938d7118b4772/80
Foto: D.N.

"I u mom gradu Vukovar svijetli": Počeo je mimohod za sve žrtve Vukovara

Kao i svake godine, Torcida organizira mimohod u čast Grada Heroja
U Splitu je u 18 sati počeo, već tradicionalni, mimohod pod nazivom "I u mom gradu Vukovar svijetli"

Splićani su se okupili na dnu Vukovarske ulice te će hodazi sve do nobih grafita.

Torcida je, još ranije pozivala sve građane da im se pridruže i da se suzdrže od pirotehničkih sredstava jer žele da ovaj mimohod protekne mirno.

U suradnji s Udrugama osoba s invaliditetom Split, Sinj, Trogir, Metković i Makarska od sutra će u prodaju (Klub navijača i Torcida Shop) biti pušteni lampioni koje ćemo upaliti duž Vukovarske, a sav prihod ide u humanitarne svrhe vukovarskim obiteljima kojima je to najpotrebnije. 
Cijena jednog lampiona je 10 kuna.


hr Sun Nov 18 2018 18:15:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5bf17beb0e493892198b457c/80

Obitelj Jean-Michela Nicoliera još uvijek traga za njegovim posmrtnim ostacima

Francuski dragovoljac svoj život je položio za Vukovar, a njegovi ostaci još uvijek nisu pronađeni
Danas je u cijeloj Hrvatskoj poseban dan. Dan za ponos, sjećanje i tugu. Širom Hrvatske obilježava se dan Grada Heroja, a u Vukovar je osim državnog vrha i ostalih ljudi koji su došli odati počast stigao i brat francuskog dragovoljca Jeana-Michela Nicolliera, Paul Nicollier.

U razgovoru za HRT, Paul je otkrio kako je njegova majka u petak dala iskaz Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku, a sve je to trajalo gotovo četiri sata.

Paul je otkrio da je njegova majka tijekom tog iskaza izjavila da je u kontaktu s u međuvremenu suspendiranim policijskim istražiteljem Nikolom Kajkićem, koji joj je prije godinu dana pokazao snimku masovne grobnice u kojoj je pokopan Jean-Michael i još 14 ranjenih iz bolnice. Paul i njegova majka su u petak pozvali službeno Kajkića da kaže točnu lokaciju masovne grobnice gdje je pokopan.

Poznato je tko je ubio Nicoliera, a riječ je o Spasoju Petkoviću zvanom “Štuka” koji je sam priznao što se dogodilo na Ovčari.

Na pitanje vjeruje li da će Srbija izručiti Petkovića Hrvatskoj, njegov brat Paul odgovara da se nada da će ga izručiti.

 "Ako Srbija želi ući u Europsku uniju, nema više mogućnosti da spriječe izručenje Štuke. U Parizu postoji procedura, francuski sudac tražio je intervju sa Štukom vezano za to. To znači da bi Štuka mogao biti izručen i u Hrvatsku i u Francusku u slučaju ulaska Srbije u EU", rekao je za HRT njegov brat Paul Nicolier.
hr Sun Nov 18 2018 15:29:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .