Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/537b103e179942494f7b23d9/80
Foto: Promotivne fotografije

Split Ship Management zapošljava nove pomorce!

Split Ship Management d.o.o. nakon vraćanja nepravedno oduzete Dopusnice za obavljanje poslova posredovanja pri zapošljavanju pomoraca definitivno je predvodnik novog vala u zapošljavanju hrvatskih pomoraca na stranim brodovima

Split Ship Management d.o.o. nakon vraćanja nepravedno oduzete Dopusnice za obavljanje poslova posredovanja pri zapošljavanju pomoraca definitivno je predvodnik novog vala u zapošljavanju hrvatskih pomoraca na stranim brodovima.

Nakon što je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture pod pritiskom sindikata i medija Split Ship Managementu oduzelo Dopusnicu počeo je teški sudski ali i medijski rat kako bi vratili ukaljani ugled i dokazali da su unatoč svemu sto im je pripisivano ipak postupali sukladno zakonskim propisima i pravilima struke u posredovanju pri zapošljavanju pomoraca.

Naime, Visoki upravni sud Republike Hrvatske  je u upravnom sporu uvažio apsolutno sve dokaze i činjenice, odnosno prigovore i navode tužitelja SSM-a, a koje je u potpunosti zanemarilo i predvidilo Ministarstvo pomorstva, mora i infrastrukture RH. Tako je 06.06.2013. donesena presuda po kojoj se tužiteljeva (SSM-ova) tužba u potpunosti uvažava i po kojoj se poništava Rješenje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kojim se SSM-u oduzima dopusnica za posredovanje pri zapošljavanju pomoraca.

Jednom ispravnom odlukom konačno stvari kreću u pravom smjeru. Nedugo nakon toga Split Ship Management se može podičiti sa novim poslovnim suradnjama, privlačenjem stranih investitora i inozemnog kapitala, te otvaranjem novih radnih mjesta. Na ovaj način još jednom se pokazuje  kao jedna od najetabliranijih i najrenomiranijih pomorskih agencija u Hrvatskoj.

Tako danas u ovoj tvrtki s ponosom ističu sklapanje ugovora sa svjetski poznatom i priznatom njemačkom kompanijom  koja od SSM-a potražuje više od sedamdeset pomoraca, (po mogućnosti hrvatskih državljana) za rad na putničkim brodovima. Traži se više od 70 časnika i asistenata stroja, a također su otvorena mjesta za brodske električare, frižideriste i hotelsko osoblje. Bitno je istaknuti da dotična njemačka kompanija ima u svojem vlasništvu jedanaest putničkih brodova i još dva koja u izgradnji. To dovoljno govori o važnosti cijelog  projekta zapošljavanja hrvatskih pomoraca na stranim brodovima, u kojem glavnu ulogu vodi upravo Split Ship Management.

Kako se dobar glas daleko čuje, tako se Split Ship Management također trenutačno nalazi u novim ozbiljnim pregovorima sa stranim kompanijama i investitorima koji će omogućiti hrvatskim pomorcima nova  zaposlenja na stranim brodovima.

 Sve navedeno upućuje kako dolazi do  reafirmacije hrvatske posade na stranim brodovima, i to sa Split Ship Managementom kao predvodnikom novog vala zapošljavanja.  Prava je šteta što je Ministarstvo u potpunosti pogriješilo u nekim svojim odlukama, i na taj način počinilo  nadoknadivu štetu Split Ship Managementu i hrvatskom gospodarstvu.

No, ovaj Splitski „Morski lav“ očito se ne predaje lako, te smo sigurni kako je ovo samo mali uvod u velike projekte koji tek slijede.

Više informacija o svemu na: www.ssm.hr i www.maritime-training-centre.eu

hr Tue May 20 2014 10:19:43 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a3782c8b9e03e8a298b465c/80
Foto: Pixabay

Zbog puknuća cjevovoda: Dio stanovnika Pujanki ostao je bez vode

Za dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Dežurnoj službi Vodovoda i kanalizacije Split na broj: 021 38 38 16

Na području Pujanki u noćnim satima došlo je do puknuća cjevovoda DN 100 mm u zelenoj površini kod broja 59. Kako se velika količina vode slijevala prema Gotovčevoj ulici pa sve do Zagorskog puta, bilo je potrebno zatvoriti vodu do sanacije kvara. 

Bez vode su ostali potrošači u Ulici Pujanke od broja 53 do broja 59 (cijeli ulazi 57 i 59, a zbog hidroforske stanice koja se za cijelu zgradu nalazi na broju 57, bez vode su i viši katovi na brojevima 53 i 55).

Na teren je upućena cisterna s pitkom vodom.

- Molimo potrošače da za vrijeme prekida vodoopskrbe ne koriste uređaje za čiji rad je potrebna voda u količini i tlaku iz javne vodovodne mreže. - poručili su iz ViK-a

Za dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Dežurnoj službi Vodovoda i kanalizacije Split na broj: 021 38 38 16.

hr Wed May 23 2018 08:43:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b050a902af47f09008b45d0/80
Foto: Pixabay, meteo.hr

Kiša i grmljavinske oluje: Upaljen žuti meteoalarm za cijelu Hrvatsku

Svima koji namjeravaju prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima, savjetuje se dodatna opreznost

Danas se očekuje  umjereno do pretežno oblačno uz povremenu kišu i pljuskove s grmljavinom. Oborina će mjestimice biti obilnija, ponajprije na Jadranu i područjima uz njega, a poslijepodne moguće i drugdje. Vjetar na kopnu uglavnom slab. - piše Dnevnik

Na Jadranu većinom umjereno, prolazno i jako jugo, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u okretanju na istočnjak.

Najniža jutarnja temperatura između 11 i 16, na Jadranu od 15 do 20, a najviša dnevna uglavnom između 21 i 26 °C, u gorju malo niža.

Obzirom na povećanu naoblaku, UV indeks će u većini zemlje sutra biti umjeren, čak i nizak u sjevernoj Dalamaciji. Od sunca se trebaju malo pripaziti jedino Slavonci.

S obzirom na promjenjivo vrijeme, za srijedu je DHMZ putem Meteoalarma izdao žuta upozorenja zbog mogućih grmljavinskih oluja za cijelu državu.

Svima koji namjeravaju prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima, savjetuje se dodatna opreznost. - piše Dnevnik

hr Wed May 23 2018 08:30:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b0507f82af47f0c008b4603/80
Foto: Pixabay / Ilustracija

Za Dan kotara Spinutska biciklijada, četvrta po redu

U nedjelju, 27. svibnja u 10 sati u velikoj dvorani kotara bit će održana i posljednja dječja radionica u suradnji s udrugom Tulipani

31. svibnja obilježava se Dan Gradskog kotara Spinut. Tog dana, navečer u prostorijama kotara bit će organiziran domjenak za prijatelje kotara i građane Spinuta.

Također, i ove godine bit će održana Spinutska biciklijada, četvrta po redu. Biciklijada je humanitarnog karaktera - sudionici biciklijade moći će dati prilog za donaciju (u skladu s mogućnostima) Dječjem domu "Maestral".

Mjesto i vrijeme polaska je ispred prostora kotara (Matoševa 29) u subotu, 26. svibnja 2018.  u 9:30. Ruta biciklijade je Kotar Spinut – Bene – Kotar Spinut.

U nedjelju, 27. svibnja u 10 sati u velikoj dvorani kotara bit će održana i posljednja dječja radionica (u ovoj školskoj  godini) u suradnji s udrugom Tulipani. Djecu će posjetiti Klaun Šarenko.

Dan Župe Gospe od Pohođenja obično se obilježava kada i Dan kotara, međutim zbog blagdana Tijelova, Dan Župe bit će obilježen 2. lipnja.


hr Wed May 23 2018 08:19:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/576a8e2fd84d64522d8b462b/80
Foto: Čitateljica Dalmacija Newsa

U Splitu nastao kolaps zbog nestanka struje i ugašenih semafora

Zbog nestanka struje nastao je prometni kolaps na ulicama.
Zbog užarene linije HEP-a pola grada je ostalo bez struje, a to je rezultiralo mnogim zbunjenim licima što u trgovačkim centrima, što u cestovnom prometu.

Na raskrižju Velebitske i Poljičke ulice nastala je prava prometna zbrka koja je paralizirala taj dio grada.

Više pogledajte na snimci koja je objavljena na Facebooku u sklopu stranice "Prometne zgode i nezgode"
hr Tue May 22 2018 23:12:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .