Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5847130c1eea8f85288b456e/80
Foto: Facebook

Sindikat policajaca: Ishitreno smo pisali Orepiću

MUP je prema šibenskom policajcu bio korektan, kažu iz sindikata

 Nakon što je detaljnije proučio slučaj šibenskog policajca Jure Teskere, predsjednik Sindikata policijskih službenika Mario Puškarić ocijenio je u subotu da je bilo ishitreno njegovo otvoreno pismo ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću, od kojeg je u petak tražio pomoć za Teskeru koji je posljednjeg dana u 2016. trebao iseliti iz stana u Šibeniku u vlasništvu MUP-a, dobivenog na privremeno korištenje.

Puškarić ističe da u odgovoru iz MUP-a na pismo u kojem su tražili ministra da, u okvirima svojih mogućnosti, pomogne Teskeri, stoji da mu je PU šibensko-kninska izlazila nekoliko puta u susret odgađajući datum napuštanja stana te da su iz MUP-a postupali maksimalno korektno, tolerantno i odgovorno. 

"Tako je prije tri godine, bez obzira na presude nadležnih sudova, Jure Teskera potpisao sporazum s MUP-om kojim se obvezao da će do 31. prosinca. 2016. iseliti iz spornog stana u vlasništvu MUP-a, površine 64 četvornih metara u Šibeniku, Josipa bana Jelačića 6A. Napušteni stan bio je dodijeljen Juri Teskeri 1991.  'na čuvanje' do mogućnosti povratka u Kijevo", priopćio je policijski sindikalist te naveo da je Teskera 1996. preuzeo obnovljenu kuću i tom prilikom potpisao zapisnik.

MUP je 1999. zatražio vraćanje stana što je Teskera odbio, pa je MUP pokrenuo parnični postupak zbog iseljenja i predaje stana, nakon čega je presudom Općinskog suda u Šibeniku koju je potvrdio Županijski sud, Teskeri naloženo da vrati stan MUP-u što ponovno nije učinio, da bi potom MUP pokrenuo ovršni postupak 28. studenoga 2008., kaže Puškarić.

Obzirom da je Teskera odbijao preseljenje, MUP je zatražio odgodu deložacije te je između MUP-a i Jure Teskere sklopljen sporazum o korištenju predmetnog stana do njegovog umirovljenja, a najkasnije do 31. prosinca 2016.

"MUP će tek nakon tog roka putem nadležnog državnog odvjetništva i suda pokrenuti postupak deložacije, što znači da s 31. prosincem neće biti deložiran iz navedenog stana", priopćeno je iz Sindikata policijskih službenika.

Iz MUP-a naglašavaju da se Jure Teskera pristankom na obnovu kuće odrekao prava na otkup stana pa mu nisu bili u mogućnosti odobriti otkup, prenosi Puškarić što je doznao u MUP-u.

Napominje i da u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj postoje osobe koje su bile u istoj situaciji kao Jure Teskera i nagodili su se državom pa su odbili obnovu kuće i zatražili otkup stana kojeg su dobili na korištenje ili su pak prihvatili obnovu kuće i iselili iz stana u Šibeniku nakon obnove kuće.Facebook komentari

hr Sat Dec 31 2016 15:20:20 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5773c901d84d6484518b45c5/80
Foto: Krešimir Milić

Poljak u Brelima snimao žene u svlačionici

Uz kaznenu rijavu doveden je policijskom pritvorskom nazdorniku.
Policijski službenici Policijske postaje Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim državljaninom Poljske.

Zatečen je na plaži u mjestu Brela u neovlaštenom snimanju mobitelom.

Utvrđena je sumnja da je snimio više ženskih osoba dok su se presvlačile u svlačionici.

Uz kaznenu prijavu doveden je policijskom pritvorskom nadzorniku. 

Facebook komentari

hr Mon Aug 21 2017 16:13:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/586b46f21eea8f61b88b45d7/80
Foto: Pixabay

Zbog požara i dalje zatvorena autocesta kod Zadra; neki vozači bježali u suprotnom smjeru

Zbog požara je još uvijek za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 između čvora Zadar II i Šibenik, izvijestio je u ponedjeljak nešto prije 16 sati Hrvatski autoklub (HAK), a fotografije s tog mjesta koji su objavili pojedini mediji pokazuju da su neki vozači svojim automobilima bježali od dima u suprotnom smjeru.

Nekoliko portala objavilo je fotografiju s mjesta događaja, koju im je poslao jedan od vozača, a Večernji list prenosi izjavu jednog od vozača koji je svjedočio tom događaju.

„Nitko ništa ne javlja na radiju ni na informacijama o prometu. Sad čekamo na izlaz u kontra smjeru", javio je Večernjem listu čovjek s autoceste od Pirovca prema Benkovcu u smjeru Benkovca.

HAK navodi da je od 11,30 sati zatvorena i državna cesta DC27 Benkovac-Stankovci, u Pristegu. Zbog požara zatvorene su ŽC6051 Perušić Benkovački-Kolarina i lokalna cesta Vrana-Ceranje.

Kolona na naplati Zadar II duga oko 7,5 kilometara, na naplati Benkovac (u smjeru Splita) oko 4 kilometra, a na naplati Pirovac (u smjeru Zagreba) oko 5 kilometara, na izlazu Šibenik u smjeru sjevera kolona je oko 2 km.Nekoliko portala objavilo je fotografiju s mjesta događaja, koju im je poslao jedan od vozača, a Večernji list prenosi izjavu jednog od vozača koji je svjedočio tom događaju.

„Nitko ništa ne javlja na radiju ni na informacijama o prometu. Sad čekamo na izlaz u kontra smjeru", javio je Večernjem listu čovjek s autoceste od Pirovca prema Benkovcu u smjeru Benkovca.

HAK navodi da je od 11,30 sati zatvorena i državna cesta DC27 Benkovac-Stankovci, u Pristegu. Zbog požara zatvorene su ŽC6051 Perušić Benkovački-Kolarina i lokalna cesta Vrana-Ceranje.

Kolona na naplati Zadar II duga oko 7,5 kilometara, na naplati Benkovac (u smjeru Splita) oko 4 kilometra, a na naplati Pirovac (u smjeru Zagreba) oko 5 kilometara, na izlazu Šibenik u smjeru sjevera kolona je oko 2 km.

Facebook komentari

hr Mon Aug 21 2017 16:07:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/599ac6a0b9e03ec7588b4601/80

Rok za prijavu šteta uslijed elementarne nepogode do 1. rujna

Službe za mjesnu samoupravu, zaštitu i spašavanje o dostavljanju prijava šteta uzrokovanih požarom još jednom posjeća na rok prijave

Budući da rok za obradu predmeta vezanih za prijavu šteta nastalih uslijed elementarne nepogode od  strane stručnih povjerenstava ističe 01.09.2017.godine, molimo sve građane grada Splita, koji su pretrpjeli štete, a nisu izvršili prijavu, da to učine čim prije neposredno putem Centralne pisarnice Grada Splita, Obala kneza Branimira 17, Split ili putem pošte.  Za sve dodatne informacije obratite se na broj telefona 021/310-465.

Facebook komentari

hr Mon Aug 21 2017 13:40:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/58dbcad9b4739840018b45a6/80

Ugašeno pet požara u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Čak pet požara koji su u nedjelju tijekom dana planuli na području Splitsko-dalmatinske županije lokalizirana su i ugašena, a u njima je izgorjelo više od 35 hektara niskog raslinja, šume i makije, doznaje se u ponedjeljak u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split.
Oko 35 hektara borovine, planike, česmine i makije izgorjelo je u požaru koji je u prvim satima nedjelje izbio iznad tunela u Dubovici na Hvaru. Taj su požar gasili DVD- ovi iz Hvara, Starigrada i Jelse, te DIP Hvar, ukupno 32 vatrogasca sa devet vozila, a u pomoć su im došla i dva kanadera. Vatra je lokalizirana u 18.30 sati, no unatoč tome na terenu je cijelu noć ostalo dežurati 27 vatrogasaca iz četiri postrojbe sa sedam vozila. Požar se uslijed jake bure u 22.25 sati ponovno aktivirao, no ubrzo je ponovno lokaliziran.

Na Hvaru je u nedjelju gorjelo i u uvali Medvidina i to od 7 do 8.30 sati do kada je izgorjelo tisuću kvadrata trave i makije. Istoga dana, na istom mjestu, na Hvaru, zabilježen je i požar u kojem je izgorjelo tisuću kvadrata niskog raslinja. Sve se događalo u uvali Tiha gdje su gasitelji iz Starigrada i Jesle vatru gasili od 22 do 2.30 sati.
Nešto prije 20 sati gorjelo je i u Maretićima u Dicmu nedaleko Sinja. Požar otvorenog prostora točno u ponoć ugasili su gasitelji iz Sinja, Trilja i Dicma. Deset kvadrata trave, maslina, mandarina i drvena građa izgorjelo je u nedjelju u Poljicima kod Trogira, a vatru su gasili vatrogasci DVD Marina. Na taj je teren nakon gašenja požara izišla policija radi obavljanja očevida.

Facebook komentari

hr Mon Aug 21 2017 12:33:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .