Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5ec8cdb56f2ab81e3a8b4583/80
Foto: HDZ Split/Facebook

HDZ Split odabrao 11 imena za formiranje liste

Na proširenoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a Split s predsjednicima temeljnih ogranaka oformljen je Izborni stožer HDZ-a na razini grada Splita na čelu s voditeljem Tomislavom Prljevićem i zamjenikom Domagojem Maroevićem
Kao i u dosadašnjim izbornim ciklusima kandidate za listu HDZ-a za X. Izbornu jedinicu predlagali su članovi Gradskog odbora, uz puno uvažavanje svih prijedloga iz temeljnih ogranaka, te je ista proslijeđena Županijskom odboru sukladno propisanoj proceduri.

- U ovom, kao i u svim unutarstranačkim izbornim postupcima Hrvatska demokratska zajednica njeguje demokratsku atmosferu i uvažava prijedloge i mišljenja dužnosnika i članova na svim razinama. Upravo ovakvim izborom i listom kandidata na kojoj se nalazi veći broj naših stranačkih kolegica i kolega različitih pozadina htjeli smo pokazati širinu koju imamo i dati veći izbor vrhu stranke u kreiranju listi. Bit ćemo ponosni na sve kandidate koji završe na konačnom prijedlogu liste i uvjereni smo kako će svaki od predloženih kandidata opravdati dano povjerenje i dati veliku dodanu vrijednost cjelokupnoj listi i našoj stranci u izbornoj pobjedi u koju smo uvjereni, poručili su.

Kao prijedlog HDZ-a Split za formiranje liste su predloženi sljedeći kandidati: Andro Krstulović Opara, Petar Škorić, Jelena Hrgović Tomaš, Marija Čizmić, Ante Šošić, Ante Mihanović, Ante Bačić, Krešimir Čaljkušić, Mirjana Čagalj, Zrinka Mužinić Bikić i Vedrana Šimundža Nikolić.
hr Sat May 23 2020 09:16:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5edbac9e6f2ab8c75a8b456c/80

Škoro u Splitu: 'Mi smo opasnost za sustav koji ne funkcionira! Očekujem rezultat u desetoj izbornoj jedinici!'

Među okupljenima su bili i pokretni motori priče iz Dalmacije - Karolina Vidović-Krišto, Ljiljana Zmijanović, Milan Vrkljan, Robert Pauletić i Hrvoje Zekanović.

Miroslav Škoro stigao je u Split. Prošetao je ulicama i održao kratko druženje s članovima te sastanak sa kandidatima na listama za predstojeće parlamentarne izbore.

'Dalmatinac iz Slavonije', kako je sam sebe nazvao Škoro, kazao je da oko njega nema garde koja može obećati jer nema poslova, trgovine i interesa nego je on tu, nastavlja, jer voli ovu zemlju.
- Vi ste došli ovdje ne zato jer ima graha i kobasica ili sto kuna nego ste ovdje došli iz svih krajeva, čak i iz Bosne i Hercegovine, jer mi smo snaga. U roku od nekoliko tjedana mi predstavljamo opasnost za sustav koji ne funkcionira, kazao je Škoro.

Dodao je da još veći rezultat očekuje na lokalnim izborima jer je HDZ požurio, iako su izbori bili najavljeni za jesen.
- Strah ih je i boje se. Svi nas se boje. Moramo se dogovoriti. U svakoj izbornoj jedinici očekujemo dobar rezultat. Ima nekih jedinica koje ne možemo probiti zasad, ali hoćemo. Ali ima i nekih jedinica do koji je meni stalo, dodao je Škoro.

- Teško je biti prorok u vlastitom selu. Ali ja sam pobijedio u Višnjevcu, gdje mi se djed doselio 1942. godine iz Imotske krajine. Pobijedio sam u Osijeku, gdje sam se rodio. Ja sam pobijedio u Slavoniji, koja me odgojila. Pobijedio sam u svom zagrebačkom kvartu u kojem živim. Ali, svega mi, ja sam pobijedio i u Runovićima i u Imotskom. Možda možete neke ljude zavarati, ali ne možete one s kojima ste rasli, s kojima ste odgojeni. Njih treba pitati, samo njih nitko ništa ne pita. O meni i nama pišu ljudi koji nas ne znaju. I neka pišu, neka lažu, neka nas lome, ali nas slomiti neće. U četvrtoj i desetoj izbornoj jedinici očekujem rezultat kakav nitko ne očekuje jer smo mi svoji, rekao je Miroslav Škoro.

Među okupljenima su bili i pokretni motori priče iz Dalmacije - Karolina Vidović-Krišto, Ljiljana Zmijanović, Milan Vrkljan, Robert Pauletić i Hrvoje Zekanović.


hr Sat Jun 06 2020 16:48:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5edba7316f2ab880598b45dd/80

Šibenska Loza podržala Mira Bulja i MOST: 'Bulj je uvijek bio tu za nas! MOST nije trgovao za fotelje!'

Kazao je da Loza Most podržava iz dva ključna razloga.
Klub vijećnika Loza nezavisne liste i Mosta nezavisnih lista Županijske skupštine Šibensko Kninske županije na predstojećim parlamentarnim izborima bezuvjetno će podržati Most i nositelja liste u devetoj izbornoj jedinici Mira Bulja, objavio je na današnjoj konferenciji za medije predsjednik kluba vijećnika Ivica Ledenko (Loza).

- Kontinuitet ove suradnje bio je plodonosan, dobar, a naročito dobru suradnju imali smo sa saborskim zastupnikom Mirom Buljom koji je uvijek bio tu za nas kad smo probleme htjeli iznijeti na višu, državnu razinu, kazao je Ledenko. 

Istaknuo je da su preko Bulja u Sabor plasirali važne amandmane

- Plasirali smo amandman u vezi brze ceste Šibenik-Drniš-Knin, navodnjavanje polja u Šibensko-kninskoj županiji, a kada su bile ugrožene lagune u Kninu, kada je došlo do onečišćenja, Miro Bulj je iz Sabora došao u Knin, održao press konferenciju, vratio se u Sabor i donio predsjedniku Sabora tu zagađenu vodu, istaknuo je Ledenko. 

Kazao je da Loza Most podržava iz dva ključna razloga.

- Prvi je što smo u Saboru imali priliku gledati splavara Bandića kako prenosi mandate iz šatora SDP-a u šator Plenkovića. Imali smo sramotno ponašanje HNS-a koji je svoje mandate dobio zahvaljujući koaliciji sa SDP-om, a kasnije se našao u šatoru Andreja Plenkovića. Nitko nije istraživao potencijalnu korupciju u najvišem tijeku Republike Hrvatske, u Saboru. Nasuprot toga, Most nezavisnih lista ponašao se dostojanstveno, čestito, pošteno i dosljedno i to je prvi razlog zašto ih podržavamo. Oni nisu trgovali za mandate i pozicije.

Drugi razlog je nositelj liste u devetoj izbornoj jedinici Miro Bulj. On je srčano i s petljom otvarao teme koje nitko drugi nije otvarao. Ostao je isti, ostao je svoj i stoga nema razloga da ga ne podržimo i ove godine. To je stav našeg kluba koji broji pet članova u Šibensko-kninskoj županiji, a to je i stav Loze, kazao je, piše ŠibenikIN

hr Sat Jun 06 2020 16:24:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5edba5526f2ab8c65a8b4570/80

Milenko Bašić, investitor u vjetroelektranu Krš-Pađene: 'Jadni su investitori u Hrvatskoj!'

Bašiću, kao i ostalim osumnjičenim, USKOK na teret stavlja kaznena djela trgovanja utjecajem, davanja mita za trgovanje utjecajem, zloupotrebu položaja i ovlasti te davanja i primanja mita.

Koliko Milenko Bašić, moćni hercegovački poduzetnik i drugoosumnjičeni u aferi "Vjetrenjače", kao i direktor u njegovoj tvrtki "Lager" i trećeosumnjičeni Dragan Stipić, svojom nedostupnošću istražnim organima u Republici Hrvatskoj, otežavaju položaj ostalih suosumnjičenika?

Članovi nekih odvjetničkih timova uključenih u slučaj uvjereni su kako to utječe prvenstveno na duljinu pritvora njihovih branjenika.

- Istražni zatvor u trajanju od mjesec dana određen je za svih 13 osumnjičenih po dvije osnove. Jedno je utjecaj na svjedoke, drugo utjecaj na suosumnjičenike. Svi svjedoci, pa i oni Bašića i Stipića, ispitani su, što znači da bi oni svojim pojavljivanjem u Republici Hrvatskoj i davanjem iskaza omogućili stjecanje osnove za prestanak pritvora. Oni trebaju doći, ući u istražni zatvor, pri tome ne i nužno dati iskaz, iako je praksa da se bude ispitan u USKOK-u, te ponuditi jamčevinu. Nju sud može i ne mora prihvatiti, iako čvrsto vjerujem da bi pristao, rekao je jedan od odvjetnika Slobodnoj Dalmaciji.

Dvojac Bašić–Stipić i dalje se nalazi u Bosni i Hercegovini, gdje ih je i zatekla akcija policije i USKOK-a prošloga petka. S Milenkom Bašićem proteklih dana kontaktirali smo telefonski u više navrata i pokušali dogovoriti razgovor u Posušju, gdje se nalazi sjedište njegove grupacije i on sam ima prebivalište. Razlog više bio je što se sam ponudio iznijeti cjelokupnu istinu o, kako je rekao, "ucjeni i reketarenju kojem je bio izložen svih ovih godina".

U jednom trenutku njegov prijedlog je bio i da sam napiše kronologiju, da bi nam na koncu poslao sljedeću pisanu poruku:

- Samo vam mogu reći da je C.E.M.P. jedan od prvih u RH počeo razvijat projekte vjetroelektrana, a, nažalost, zadnji sagradio od svih uopće do sada sagrađenih koji su u kvoti vjetroelektrana. Toliko o pogodovanju, neka javnost zaključi. Za sve ostalo samo mogu reći jadni su investitori u RH i oni sigurno sve znaju, pa sam bez komentara.

Kada su Bašića, međutim, upitali hoće li se pojaviti u Hrvatskoj i razgovarati s istražiteljima, nastao je muk u pisanoj komunikaciji. Zato su ga još jednom pozvali na jedan od mobitela koji koristi.

- Bio sam jasan i kratak u prijašnjoj poruci. Nemojte me više ništa pitati. Puna mi je kapa svega. Sve sam rekao u poruci i ostajem pri tome, poručio je.

Bašiću, kao i ostalim osumnjičenim, USKOK na teret stavlja kaznena djela trgovanja utjecajem, davanja mita za trgovanje utjecajem, zloupotrebu položaja i ovlasti te davanja i primanja mita.

hr Sat Jun 06 2020 16:16:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/57513ea61e353e4e018b4585/80

Stipe Petrina izlazi u 9. izbornoj jedinici na čelu koalicije 'Dosta pljačke'

Program s kojim izlaze pred građane temelji se na reformama i borbi protiv korupcije poput zadnje afere 'vjetroelektrana'.
Nezavisna lista Stipe Petrine te stranke Pokrenimo Hrvatsku, Akcija mladih i Živi zid izlaze na izbore u 9. izbornoj jedinici okupljeni u koalicijskoj platformi nazvanoj - 'Dosta pljačke'.

Prvi na njihovoj listi je Stipe Petrina, a program s kojim izlaze pred građane temelji se na reformama i borbi protiv korupcije poput zadnje afere 'vjetroelektrana'.
- U prvom redu misli se na temeljnu reformu pravosuđa koja je pio nama uzrok svih drugih problema koji se generiraju u Hrvatskoj, rekao je Petrina.

- I HDZ i SDP su jednu ovu plemenitu ideju očuvanja okoliša putem vjetroelektrana pretvorili u jednu beskrupuloznu pljačku hrvatskih građana i predmet korupcijske afere, rekao je Ivan Lovrinović (stranka Pokrenimo Hrvatsku).

- Što se tiče naše koalicije "Dosta pljačke" na današnji dan nezavinsa lista Stipe Petrine dio je koalicije "Dosta pljačke". Čast nam je što možemo pomoći 9. izbornoj jedinici, a oni nama na razini cijele Hrvatske, rekao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.
hr Sat Jun 06 2020 16:06:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .