Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5b9ab033cb557a04ab8b45ae/80
Foto: Naš Hajduk

Naš Hajduk: Reality show nije u opisu posla Nadzornog odbora

Reakcija udruge Naš Hajduk na otvoreno pismo člana Nadzornog odbora Ante Šalinovića:
Nakon što je Ante Šalinović izašao s otvorenim pismom medijima o situaciji u Hajduku, Naš Hajduk odlučio je reagirati na njegov istup. Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti:

Smatramo iznimno važnim reagirati na otvoreno pismo člana Nadzornog odbora, i to ne kako bismo zasebno demantirali njegove navode – jer za svoje riječi, njihovu točnost i način interpretacije odgovoran je isključivo gospodin Šalinović – nego kako bismo poslali važnu poruku o radu Nadzornog odbora. Naš stav je vrlo jasan: ovo nije njegova uloga.

Kao što sam gospodin Šalinović tvrdi u svom obraćanju javnosti, inače individualnom činu mimo tijela u kojeg je izabran predstavljati članove i birače, uloga je nadzornika isključivo nadzor rada Uprave kluba. Operativni dio posao je onih koje NO bira za to. Jednostavnije ne može.

Tumačenje financijskih rezultata uprave, analiziranje njihovih djela te donošenje odluka na temelju toga posao je za Nadzorni odbor, definiran Statutom. Tumačenje financijskih rezultata uprave, analiziranje njihovih djela i prezentacija u bilo negativnom bilo pozitivnom svijetlu, posao je za PR-a Hajduka i ne spada u okvir djelovanja Nadzornog odbora. Bilo bi očekivano da javni nastupi ljudi iz kluba, bilo bivših, sadašnjih i budućih te njihovih PR savjetnika budu u službi kluba, a ne osobne promocije pojedinaca.

Brojke, riječi i ljudi, posebno putem medija, podložni su manipulaciji, svačijoj interpretaciji i korištenju prema potrebi. Strateški dokument, s druge strane, daje prilično mjerljivije smjernice za rad ljudi, za interpretiranje brojeva i u konačnici za ocjenivanje uspješnosti mandata i postignutih rezultata bilo u poslovnom, bilo u sportskom segment. Naš Hajduk će, kao i do sada, inzistirati na donošenju i razradi strategije kao temelja budućeg razvoja kluba, te načela ponašanja svih koji rade u klubu, a koja su istaknuta u usvojenom strateškome okviru – temeljeno na vrijednostima koje čine DNA kluba.

Nadzorni odbor kao tijelo, a s time je gospodin Šalinović dobro upoznat, svoje odluke donosi demokratskim putem, na osnovu uvida u sve aspekte potrebne za donošenje odluke, pa je  spuštanje tih odluka na razinu dnevno-političkih tema nepotrebno i ne služi boljitku kluba, a može lako otići u smjeru populizma i prikupljanja glasova za predstojeće izbore za novi NO..

Torcidu i Naš Hajduk u ovome smislu tapše se kao spasitelje kluba od stečaja, no ipak se, suprotno istini, manipulira tvrdnjom da podrška nacionalnoj vrsti ikoga isključuje iz članstva u udruzi Naš Hajduk. To je floskula s kojom su se dosta uspješno do sada služili oni koji na Torcidu i Naš Hajduk stavljaju i etiketu orjunaštva, svastike i ulice, a koja nije ni blizu istini.

Isključivosti niti podjelama nema mjesta u udruzi koje okuplja 36 tisuća članova iz cijele Hrvatske i svijeta, različitih po godinama, spolu, obrazovanju, političkim, vjerskim i inim uvjerenjima, sa samo jednom jedinom zajedničkom etiketom Hajduka – kluba čiji su članovi ujedno i vlasnici dionica, a koji svoju vlasničku ulogu i koriste na skupštinama gdje smo i ove godine postavili jasna pitanja i smjernice kako NO-u tako i predsjedniku uprave. Naš je cilj bolji Hajduk, a preduvjet za to je Nadzorni odbor na visini zadatka.

Upravo zato i reagiramo, reality show nije ono što se očekuje niti od bivših, niti od sadašnjih, niti od budućih nadzornika, a lijepo je to sažeo gospodin Ante Šalinović u svom intervju temeljem kojega je 2015. i izabran od strane članova:

„Što se tiče transparentnosti, ja ne smatram da se od rada NO treba raditi reality show. Ne treba kamera biti iza leđa i snimati svaki razgovor. Ono što je bitno je odgovorno pristupiti poslu, da su sve finalne odluke jasne, da su sve odluke u skladu sa strategijom kluba. Treba naći zdravu mjeru između tajnosti i transparentnosti.“

hr Thu Sep 13 2018 20:45:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Sport:Hajduk
http://www.dalmacijanews.hr/files/5cc2edcb29111c855c8b45f9/80
Foto: hajduk.hr

Oreščanin: Sutra nas očekuje sukob stilova, Gorica je HNL-ov Atletico Madrid!

Uoči subotnje utakmice Gorica - Hajduk, predstavnicima medija na raspolaganju je danas bio trener Bijelih Siniša Oreščanin
Košarkaši Splita izgubili su tri utakmice od Gorice ove sezone, pa su neki dan dobili Goricu tridesetak razlike. Može li i Hajduk tako?

- Nisam znao za taj podatak. Ja se nadam da ćemo tjedan završiti u tom duhu. Poštujemo i očekujemo zahtjevnu utakmicu sutra. Domaćin ima svoje planove i ciljeve, ali mi smo u dobrom ritmu. 

Kako nakon Rijeke izbjeći euforiju? 

- Imali smo dva slobodna dana za Uskrs, nadam se da su se igrači malo rekuperali i malo osvježili. Tjedan ide kraju, imamo danas još jedan trening. Pričali smo i analizirali Rijeku, ali fokus smo stavili na Goricu.

Koliko je izvedba protiv Rijeke bila blizu maksimuma ove momčadi?

- Bilo je stvarno onako kako smo rekli nakon utakmice. Sve se otvorilo na vrijeme i na način koji nama paše. Tijek susreta je bio takav da je Rijeka ponukana golom htjela igrati malo otvorenije, ali definitivno nam je otvarala prostor i baš nam je 'naletjela'. No, makao bih to sa strane, sutra nas čeka apsolutno drugačija utakmica. Stil igre Rijeke i Gorice se ne može uspoređivati, sutra nas čeka 'čekačica'. 

Sergej Jakirović?
- Imali smo neke susrete kroz Drugu ligu, bili su neizvjesni susreti. Sinoć sam još jednom gledao utakmicu s Goricom u Splitu, smatram da smo danas sigurno bolja ekipa, ali meni ta utakmica uopće nije bila tako negativna. 

Što se tiče ozljeda i izostanaka, koga nema?

- U konkurenciji nisu Vučur, Juranović i Borja Lopez

Gorica kroz medije najavljuje tri boda

- Imaju puno pravo na to, mislim da imaju jako dobru sezonu, trener radi jako dobar posao. Imaju izgrađen svoj stil koji je po meni dobro uigran i isprofiliran. Sutra će to biti sukob stilova, mi u stožeru kažemo da su oni HNL-ov Atletico Madrid. Imaju puno pravo na optimizam, ali mislim da se jako puno pita i nas u toj utakmici.

Gorica je osvojila deset bodova više u gostima. Očekujete li zatvorenu Goricu sutra?

- Poštujemo ekipu Gorice i sve ekipe koje se bore za Europu. Pokušavamo biti vrlo ponizni, mi smo svoj način i stil nametnuli. Vrlo se teško ekipe protiv nas odlučuju igrati. Očekujem da će nas pokušati iskontrirati i pokašati sa tranzicijom koja je vrlo dobra. 
hr Fri Apr 26 2019 13:38:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Sport:Hajduk
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b191b0e2af47fb41e8b45b2/80
Foto: prvahnl.hr

Hajduk jednu utakmicu bez gledatelja, kažnjen i Jurić!

Bijeli opet drastično kažnjeni pa će uz prazan stadion platiti i novčanu kaznu
Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluku po prijavi službenih osoba s utakmica 30. kola HT Prve lige. Klakočer tako navodi:

- Na utakmici Hajduk-Rijeka u više navrata od strane navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je paljenje preko 40 pirotehničkih naprava, a posebno u periodu od 67.-76. minute kada su upaljene 33 baklje pri čemu ih je šest ubačeno na tartan stazu te su  zapaljene dvije sjedalice na tribini. Također, u više navrata tijekom utakmice na sjevernoj tribini stadiona evidentirana su skandiranja neprimjerenog i rasističkog sadržaja. Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem prve slijedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na Gradskom stadionu Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 70.000 kuna.

Stanko Jurić, igrač HNK Hajduk kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna zbog povredi odredbi Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika po završetku utakmice Hajduk-Rijeka (članak 84. DP HNS).
hr Thu Apr 25 2019 15:16:51 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Sport:Hajduk
http://www.dalmacijanews.hr/files/5cc0b1b829111c8a588b4633/80
Foto: hajduk.hr

Naš Hajduk organizirao javnu diskusiju pod nazivom “Izazovi suvlasničke uloge Našeg Hajduka"

U dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu danas se održala javna diskusija u organizaciji Udruge Naš Hajduk
Svrha javne diskusije bila je sa stručnjacima raspraviti ulogu Našeg Hajduka kao jednog od suvlasnika kluba i prikupiti razmišljanja što za Hajduk znači pobjeđivati, razvijati se i biti održiv kako bi se kvalitetno pratili ciljevi iz Strateškog okvira kluba. Uz čelne ljude Udruge, govornici na diskusiji su bili i razni stručnjaci iz polja ekonomije, menadžmenta, marketinga, članove Hajduka, ali i predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić. 

Predstavnik Udruge Naš Hajduk Luka Domikulić istaknuo je da traže veću transparentnost, odnosno da predsjednik uprave predstavi jednogodišnji operativni plan. Od Nadzornog odbora traže da se skupštine kluba održavaju barem dva puta godišnje. Prisutni članovi imali su priliku postavljati pitanja i iznositi mišljenja. 
hr Wed Apr 24 2019 20:58:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Sport:Hajduk
http://www.dalmacijanews.hr/files/5cc0a83329111c5a588b4616/80
Foto: hajduk.hr

Batinić po sedmi put ove sezone sudi Hajduku

Tri pobjede upisali su Bijeli u šest prethodnih susreta
Sedmi put ove sezone sudit će Bijelima u HT Prvoj ligi Damir Batinić. Sudio je ovaj osječki sudac Hajduku ove sezone pet puta na Poljudu, jednom u Zagrebu. Tri puta su Bijeli pobijedili, jednom remizirali dok su dvaput poraženi. Posljednji put smo ga gledali u derbiju odigranom početkom ovog mjeseca.

2. kolo: Hajduk - Lokomotiva 1:1
7. kolo: Hajduk - Rudeš 3:1
11. kolo: Lokomotiva - Hajduk 2:0
14. kolo: Hajduk - Inter-Zaprešić 3:0
20. kolo: Hajduk - Lokomotiva 2:1
27. kolo: Hajduk - Dinamo 0:1
31. kolo: Gorica - Hajduk

Pomagat će Batiniću u subotu od 16:30 sati u Velikoj Gorici Tomislav Petrović, Miro Grgić, Goran Pataki, Igor Križarić i Dario Bel.

U prošlom kolu, Jadranskom derbiju u kojem je Hajduk slavio protiv Rijeke 4:0, sudili su također Petrović, Pataki i Bel.
hr Wed Apr 24 2019 20:17:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Sport:Hajduk

Pročitajte još . . .