Franka Vidovića umjesto u Šibeniku predložili u Zadru: ‘Kolege mi podmeću klipove! Više neću šutjeti!’

Hrvatska javnost u predizborno vrijeme i prije službenog početka kampanje već se naslušala obećanja i poruka, čak i doživjela višestruka uhićenja koja su mnogi svrstali u baš još jedan od načina za prikupljanje poena za izborni proces od kojeg smo udaljeni nešto više od mjesec dana.

U fokus javnosti stigli su HDZ-ovci, a bajna situacija nije ni kod SDP-a kod kojeg se prva podrhtavanja već očigledno osjete u devetoj izbornoj jedinici. Naime, već smo prije nekoliko dana doznali kako bi listu u toj jedinici trebao nositi Franko Vidović, a umjesto u svojoj Šibensko-kninskoj županiji Vidović je podršku dobio u Zadarskoj?!

Naime, Županijski odbor Šibensko-kninskog SDP-a za listu je predložio Gordanu Cvjetković i Tončija Restović, po prijedlogu iz Šibenika te Mateju Ivoš, Marka Lalića i Marka Udovičića iz organizacije grada Vodica.

Naime, Županijska organizacija izbor za listu odlučila je prepustiti općina i gradovima.

– Nemamo obavezu nikoga potvrđivati kao kandidata, pa smo odlučili podržati sve one koje kandidiraju njihove matične organizacije na terenu. Franko Vidović se nikome od nas nije javio, nije izrazio želju da bude kandidiran, pa ga nitko nije ni predložio. Za njega kao bivšeg predsjednika šibenskog SDP-a i bivšeg šibenskog dogradonačelnika, sigurno nije ugodno da ga njegova matična organizacija nije kandidirala, ali, ni on sam o tome nije komunicirao s nama niti se kome javio, kazao je Joško Šupe, predsjednik Županijskog odbora Šibensko-kninske županije.

Kad već nisu Šibenčani Vidovića su predložili, pored svojih kandidata, Zadrani.

Vidović je, štoviše, postupak ljudi iz svoje županije okarakterizirao podužom objavom na društvenim mrežama u kojoj je istaknuo kako više neće šutjeti jer mu kolege podmeću klipove. Kazao je, ipak, kako neće protiv volje stranke.

– Nisam plakao na ramenu predsjednika i u interesu stranke sam to primio dostojanstveno. Pa i zato jer po Statutu predsjednik SDPa predlaže liste, a Glavni odbor ih potvrđuje, a ja sam legalist!, među ostalim je napisao Vidović.

POSLJEDNJE DODANO: